Pane Stašku, víte sám že cesty jistého agenta nahoře a elektromagnetických vln jsou nevyzpytatelné Nebráním se jakékoli teorii, ale když ji nedokážeme ani jeden ověřit nebo dokázat, tak to bude pořád jen akademická debata. Proto jsem napsal u sebe percentuální pravděpodobnost. Jediná možnost by byla ta výluka, ale kde je nějaká v dohledu na jednom či druhém stanovišti a zda to dotyčný divák bude mít možnost testovat a dá pak zprávu, to je už ve hvězdách. Pozdravuje bráchu.
Pane Kříž,
v tomto máte úplně pravdu a je to fakt jen o tom to osobně vyzkoušet. Já si ale osobně tipuju že ten Radhošť s těma 100W mi nepojede aj když mám přímou viditelnost. Rád bych si to pohlídal a ze zajímavosti to rád otestoval až bude výluka Lysé protože mně to dost zajímá jestli těch 100W stačí na takovou vzdálenost. Otázka je jestli to bude někdy možné když podle mě je primár pro Radhošť je z Lysé.
Jen jsem vás chtěl upozornit na to že s tím profilem jste se trochu spletl. Když se podíváte na jistou mapu (určitě víte jakou) tak to uvidíte. Ono fakt z té Skalice je Lysá a Zlín skoro stejným směrem. Až to pustí u teho Hradišťa tak to bude určitě v té Skalici super. Dokonce aj Tlustá nemá žádnou překážku a myslím si že tam jede perfektně. De vidět že Skalica a celé okolí vlastně historicky patří na původní území Moravy a skoro na všechny moravské vysílače je dobrý terénní profil (Hády, Kojál, Děvín(Mikulov), Lysá, Rovnina, Ploštiny, Tlustá a s jedním vrcholem stínění Praděd). Ze slovenských vysílačů tam připadá jedině Javorina, protože skoro na všechny ostatní SK vysílače vadí hřeben Karpat začínající od Kamzku. A aj Borský je zastíněný. Původní historická hranice mezi Moravou a Nitranskem nebyla řeka Morava ale asi do 11. století Karpaty. Vše co bylo na západ od hřebenu jako Borský Mikuláš, Senica atd. bylo na Moravě. Byla to přirozená geografická hranica než to násilně obsadili staří Maďaři a připojili k Uhrám.