Autor Téma: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air  (Přečteno 39887 krát)

Hori97

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 128
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #105 kdy: 01. 09. 2010, 19:15:10 »
Odolena Voda u Prahy: Všechno jede v pohodě :)
DVB-S/S2: 13E, 19.2E, 23.5E, 28,2E
DVB-T/T2: Multiplexy 1,2,3,4 + PS 12,13
                  Regionální sítě  4,7,8,12
DAB+ : ČRa (10D), Teleko (11A), ČRo (12C)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #106 kdy: 01. 09. 2010, 19:48:06 »
...co je tedy nového, bohužel jsem dopadl, jako kolega výše, tedy Mux 3 z Černé hory ani prd... Jede ta trojka vůbec na plný výkon ?
Bydlím na kopci (Paseky) a dost vysoko, dokonce jsem teď k večeru vzal i auto a zkusil vyjet na kopec ještě vejš. Mux 3 ani ťuk. Mám mizernou anténku, ale ani když dám ruční hledání a nastavím 60. kanál, signál je žádná celá nula nic. Ne že by Mux 3 byl nějak atraktivní, ale když už to vzduchem létá...

Problém bude v něčem jiném, ale ještě nevím v čem. Vím, že údaj jakým je procento u kvality signálu není defakto žádný údaj protože to má, co DVB-T tuner jinak. Nic méně jako porovnání se to použít dá. Takže u údaje kvality signálu u MUX 1 z Černé hory mi tato kvalita signálu kolísá mezi 73% - 31%  a za tohoto stavu je Mux 1 schopen normálně jet ani nekostiškuje, prostě normálně jede. Tak a u MUX 3 z Černé hory tato kvalita kolísá mezi 88% až  nulou % a tuner DVB-T není schopen ani MUX 3 z Černé hory naladit. Takže ne, že to ani neťukne, ta první informace byla špatná, ono to ťuká docela pěkně, tedy pulsuje to u kvality signálu mezi 88% a 0 co 2 sekundy. V DVB-T se nevyznám, takže netuším, co to dělá, nic méně se to pokusím nějak zjistit. Požadavek na firmu, co dělala STA zněl. Udělat to tak aby šel Ještěd, Černá hora a Löbau. Němci 3 muxy jedou v pohodě a jako z praku zcela bez problémů. Ještěd dva Muxy jednou taky bez nejmenšího problému. Ale z Černé hory nejde tedy MUX 3, což byl jediný, na kterém záleželo a o který šlo a proto tam ten požadavek byl, protože Mux 1 a Mux 2 jsou i na Ještědu, ale Mux 3 tam není. A on nyní z Černé hory nejde. Takže to je průser a jdu zjišťovat, co tedy zprasili nebo, co to zapříčiňuje. Signál (intenzita) tam je, dle tuneru DVB-T cca 56% ale nedrží mu kvalita, která jak říkám lítá od 88% do nula%, co dvě sekundy.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #107 kdy: 01. 09. 2010, 19:50:10 »
...co je tedy nového, bohužel jsem dopadl, jako kolega výše, tedy Mux 3 z Černé hory ani prd... Jede ta trojka vůbec na plný výkon ?
Bydlím na kopci (Paseky) a dost vysoko, dokonce jsem teď k večeru vzal i auto a zkusil vyjet na kopec ještě vejš. Mux 3 ani ťuk. Mám mizernou anténku, ale ani když dám ruční hledání a nastavím 60. kanál, signál je žádná celá nula nic. Ne že by Mux 3 byl nějak atraktivní, ale když už to vzduchem létá...
pokud se nepletu, i když vyjedete ještě výše, pořád jste ve stínu z ČH, musel byste možná až na Výpřež, aby Vám to fungovalo, ale je to jen můj odhad, prosím nekamenovat. Každopádně, v Pasekách by Vám měl běžet MUX 3 z BH...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #108 kdy: 01. 09. 2010, 20:20:59 »
pokud se nepletu, i když vyjedete ještě výše, pořád jste ve stínu z ČH, musel byste možná až na Výpřež, aby Vám to fungovalo, ale je to jen můj odhad, prosím nekamenovat. Každopádně, v Pasekách by Vám měl běžet MUX 3 z BH...
Aha, abych to upřesnil - Jablonecké Paseky - http://jdem.cz/g9qh6
BH nechytám, družstvo neinvestovalo do antény (všichni okolo to měli už vloni), ale ČH jsem myslel že aspoň blikne, přeci jen je to blíž.

Jo - tak jsem to dal znovu na STA, máme posunuté kanály, zřejmě kvůli těm pár programům ze satelitu, myslel jsem, že už to odstranili. Na USB tuner na tu malou anténku chytám jen Ještěd.
« Poslední změna: 01. 09. 2010, 20:34:24 od Pavel »
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #109 kdy: 01. 09. 2010, 20:44:05 »
pokud se nepletu, i když vyjedete ještě výše, pořád jste ve stínu z ČH, musel byste možná až na Výpřež, aby Vám to fungovalo, ale je to jen můj odhad, prosím nekamenovat. Každopádně, v Pasekách by Vám měl běžet MUX 3 z BH...
Aha, abych to upřesnil - Jablonecké Paseky - http://jdem.cz/g9qh6
BH nechytám, družstvo neinvestovalo do antény (všichni okolo to měli už vloni), ale ČH jsem myslel že aspoň blikne, přeci jen je to blíž.

Jo - tak jsem to dal znovu na STA, máme posunuté kanály, zřejmě kvůli těm pár programům ze satelitu, myslel jsem, že už to odstranili. Na USB tuner na tu malou anténku chytám jen Ještěd.
ale i přesto ta Černá Studnice fest stíní. STA musí být na ČH upravená, jinak to nepůjde...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Martin Gembec

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #110 kdy: 01. 09. 2010, 20:45:16 »
Paseky jsou ale dost za kopcem, třeba hned ta Nisanka tam je dost nepříjemně a tak se moc nedivím. Možná by tam na pořádnou anténu bylo něco odrazem.. já mám v Kokoníně dole v údolí anténu na Ještěd/Bukovku a odrazem od kopce/lesa tam mám Černou horu v kvalitě koukatelno/nekoukatelno, prostě to kolísá a občas to vypadne. Naštěstí jedu na Bukovku už leta a tam je vše, ale co mně překvapilo je, že nemohu na set-top boxu naladit Bukovku mux1 zatímco Mux2 z Klínovce naladím a hraje, takže asi se mi přebudily sousední kanály. Naštěstí Ještěd Mux1 je v klídku.. a na PC Bukovka Mux1 hraje..

.. mám ale velkou colorku a zesilovač pod ní na kabelu..
« Poslední změna: 01. 09. 2010, 20:46:49 od Martin Gembec »


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #111 kdy: 01. 09. 2010, 21:11:11 »
Hm, pravda, když si udělám na mapě čáru, tak jsem sice vysoko, ale přesto za kopcema v cestě signálu.
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #112 kdy: 01. 09. 2010, 22:13:24 »
Hm, pravda, když si udělám na mapě čáru, tak jsem sice vysoko, ale přesto za kopcema v cestě signálu.

Jsou to prostě lumpové. Když nedali MUX 3 na Ještěd. Mux 1 mi z ČH jede, ale Mux 2 a Mux 3 mi z ČH nejede. A BH tady nejede vůbec. Ta mi jede na chatě, ale taky blbě. Když není vhodné počasí. Jediné, co chodí všude bez problémů je ten Löbau a Ještěd. Někde po okolí jsem chytil Prahu a jednou jsem chytil dokonce i Krašov. Ale je to tady, prostě za různými kopci, úplně ze všech stran, jak kdo a kde a zrovna za kterým. A jsou to prostě opravdu šmejdi. Někde prostě nejde nic jiného, nežli ten Ještěd. Mux 3 měl být prostě normálně na Ještědu. Doopravdy s Libereckem velice nechutně vydupali, to se nedá říci jinak. Ta ČH mi tedy naštvala, že ten Mux 1 chodí a ten MUX 2 a 3 nechodí.
« Poslední změna: 01. 09. 2010, 22:15:01 od José Brtník »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #113 kdy: 02. 09. 2010, 06:51:36 »
Souhlasím, nevidím žádný závažný důvod proč Mux 3 z Ještědu nepustit.
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu


Gray 35

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #114 kdy: 02. 09. 2010, 11:07:23 »
Bydlím v  Jablonci n.n.- Vrkoslavicích- tedy na kopci. Č. Studnice trochu bokem, takže Č.Horu tolik nestíní, ale MUX3 nic,  MUX1,MUX2 OK.   MUX1,2 z Phy i z Ještědu taky OK.


Martin Gembec

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #115 kdy: 02. 09. 2010, 21:33:50 »
Přijde na to kde na Vrkáčích. Třeba pod Bártlákem jsem chytal MuxA s tím slaboučkým výkonem ve zkušebním režimu úplně nádherně. Nechápu, proč by neměl jít na Vrkáčích chytit Mux3 z Prahy nebo Bukovky, když já dole v Kokoníně ho z Bukovky mám čistě. (98%)


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Liberec/Ještěd - multiplex 2 on-air
« Odpověď #116 kdy: 31. 01. 2011, 19:09:22 »
Souhlasím, nevidím žádný závažný důvod proč Mux 3 z Ještědu nepustit.
A jak se to zrušením Z1 hezky vyřešilo samo...
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu