reklama

reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 642678 krát)

Michal Čabala

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1620 kdy: 19. 10. 2013, 19:34:59 »
Na část špatně pokryté Chrudimi stačilo pár wattů...

S tím souhlasím...jsem zvědavý jestli se časem nedočkáme i 1a - RS7

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 547
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1621 kdy: 20. 10. 2013, 09:05:59 »
Na část špatně pokryté Chrudimi stačilo pár wattů...

Doufal jsem, že alespoň část pokrytí mohlo být směrem na jih. Např. Skuteč na tom taky není uplně nejlíp.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1622 kdy: 20. 10. 2013, 10:07:22 »
Problém je v tom, že Pařízkova profesionální banda tím chce pokrývat Pardubice (proto taky ten název) a Chrudim. Protože ale profesionálové projektanti navrhují od stolu v Praze/Ostravě pomocí autoatlasu, pravítka a využívají svých bohatých zkušeností se zaplevelováním VKV, nemohlo to dopadnout jinak. Pro pokrytí již pokrytých Pardubic a Chrudimi se nabízí zcela jiné kóty / lokality s potřebnou konektivitou TO2.
« Poslední změna: 20. 10. 2013, 10:10:29 od Aleš Pipek »
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Pavel Zelinka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 168
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1623 kdy: 29. 10. 2013, 19:34:39 »
Nespustili už Třebíč - Vartenberk??Na K42 se mně objevil nejaký slabý signál...


kolenac2

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 200
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1624 kdy: 29. 10. 2013, 23:31:00 »
Můžu potvrdit Třebíč-Vartemberk vysílá. Bydlím na konci Třebíče v 8 patře přímý výhled na vysílač. Chytám to na levnou pokojovou anténu pouštím to v PC přes USB tv kartu.Bohužel sílu ani kvalitu signálu tady nezjistím, ale jede to bez problému obraz v dobré kvalitě bez kostičkování. Tak se Třebíč dočkala.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1625 kdy: 31. 10. 2013, 06:39:55 »
Další vysílač spuštěn,TŘEBÍČ 42K.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1626 kdy: 31. 10. 2013, 06:44:41 »
A taky Prachatice.


Miroslav Galko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 174
  • TV Zpravodaj
    • Zobrazit profil
    • TV Zpravodaj
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1627 kdy: 31. 10. 2013, 10:05:58 »
Dnes zahájen testovací provoz Multiplexu 4 z lokality Bruntál s následným přechodem na standardní provoz.

Bruntál: Kanál 45. Polarizace: H. Výkon: 316 W. 560 m n. m.

Teď jsem to dával na web + mapa pokrytí.
Fernandel: Oproti rádiu má televize řadu nepřekonatelných výhod: například poruchy můžeme nejen slyšet, ale i vidět.

TV zpravodaj - http://tvzpravodaj.mnoho.info


Fanda Bukovjan

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 151
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1628 kdy: 31. 10. 2013, 18:59:22 »
Na kanále 42 multiplex 4 Praha naladěna čt1HD + nova cinema,telka ,smíchov ,relax atd.Služba čt1hd nedostupná televizor panasonic ledka...ladil jsem to 3x myslel jsem,že se mi to zdá,ale prostě ta čt1 hd tam je a pořadí je čt1hd,nova cinema,fanda ,smíchov,telka,pohoda -relax.
« Poslední změna: 31. 10. 2013, 19:17:14 od Fanda Bukovjan »


Karel Žádník

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1629 kdy: 31. 10. 2013, 19:53:23 »
Tak dnes spustili Děčín CH30


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 513
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1630 kdy: 01. 11. 2013, 09:48:34 »
Na kanále 42 multiplex 4 Praha naladěna čt1HD + nova cinema,telka ,smíchov ,relax atd.Služba čt1hd nedostupná televizor panasonic ledka...ladil jsem to 3x myslel jsem,že se mi to zdá,ale prostě ta čt1 hd tam je a pořadí je čt1hd,nova cinema,fanda ,smíchov,telka,pohoda -relax.
V Brne nic takoveho v mux4 nepozoruji. Tipuji, ze jen sachuji s identifkiaci site (NIT tabulka) v souvislosti se spustenim dalsiho k42 (Trebic) a TV Panasonic je z toho zmatena. Neco podobneho jsem tusim videl parkrat na TV Sony, kdy se pri rucnim ladeni objevily krome aktualnich programu i programy, ktery danny multiplex obsahoval kdysi davno v historii.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1631 kdy: 01. 11. 2013, 10:07:00 »
Bylo to pouze v Praze. Potvrdil mi to i technický ředitel ČT, p. Ferkl. Šlo o omyl. Programová pozice tam neměla co dělat.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


4mk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1632 kdy: 01. 11. 2013, 13:10:50 »
Dnes zahájen testovací provoz Multiplexu 4 z lokality Bruntál s následným přechodem na standardní provoz.

Bruntál: Kanál 45. Polarizace: H. Výkon: 316 W. 560 m n. m.

Teď jsem to dával na web + mapa pokrytí.

To se "pařízkovcům" zase něco povedlo. Téměř střed Krnova, kde byl signál z Hlubočce do spuštění Bruntálu vynikající, je po spuštění signál 0. Anténa je OK, Mux 1,2,3 CZ + 1,2,3 PL a RS 7, vše bez změn parametrů, jen Mux 4 signál 0. Měřeno a kontrolováno dnes profíkem s měřákem.
DM 8000 OE 2.0
Vu+ Duo2 Open Pli


Petr C.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 82
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1633 kdy: 01. 11. 2013, 14:21:40 »
Dnes zahájen testovací provoz Multiplexu 4 z lokality Bruntál s následným přechodem na standardní provoz.

Bruntál: Kanál 45. Polarizace: H. Výkon: 316 W. 560 m n. m.

Teď jsem to dával na web + mapa pokrytí.

To se "pařízkovcům" zase něco povedlo. Téměř střed Krnova, kde byl signál z Hlubočce do spuštění Bruntálu vynikající, je po spuštění signál 0. Anténa je OK, Mux 1,2,3 CZ + 1,2,3 PL a RS 7, vše bez změn parametrů, jen Mux 4 signál 0. Měřeno a kontrolováno dnes profíkem s měřákem.

Bruntál máte blíž a je pravděpodobně v místě příjmu silnější. I dle mapky pokrytí to Krnov zasahuje. Takže typické SFN s příjmem vzdálenějšího vysílače. Takže jedině natočit anténu směr Bruntál. Třeba se vám poštěstí a chytnete na jednu anténu Bruntál a Praděd (ikdyž ten je proti Bruntálu více z prava).
A nebo slučujete anténu z Hlubočce s anténou z Pradědu a na anténu z Pradědu se vám dostává signál z Bruntálu a navzájem se to zaruší. To by mohla být větší pravděpodobnost, protože Bruntál na anténu na Hlubočec dopadá z boku a tam má anténa velice nízký zisk.
A pokud vše chytáte z Ostravy, vzhledem ke zmíněné RS7, tak tam máte zajisté zesilovač a prostě silnější vysílač zaruší vzdálenější, který se musí ještě zesilovat.

Ten profesionál vám určitě neřelk, že singnál je 0 nebo zmizel, ale že je zarušen signálem z Bruntálu. Ten signál tam musí pořád být, jen jeho kvalita bude nepoužitelná za stávajícího nastavení antén.
« Poslední změna: 01. 11. 2013, 14:37:37 od Petr C. »


4mk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1634 kdy: 01. 11. 2013, 14:38:28 »
Dnes zahájen testovací provoz Multiplexu 4 z lokality Bruntál s následným přechodem na standardní provoz.

Bruntál: Kanál 45. Polarizace: H. Výkon: 316 W. 560 m n. m.

Teď jsem to dával na web + mapa pokrytí.

To se "pařízkovcům" zase něco povedlo. Téměř střed Krnova, kde byl signál z Hlubočce do spuštění Bruntálu vynikající, je po spuštění signál 0. Anténa je OK, Mux 1,2,3 CZ + 1,2,3 PL a RS 7, vše bez změn parametrů, jen Mux 4 signál 0. Měřeno a kontrolováno dnes profíkem s měřákem.

Bruntál máte blíž a je pravděpodobně v místě příjmu silnější. I dle mapky pokrytí to Krnov zasahuje. Takže typické SFN s příjmem vzdálenějšího vysílače. Takže jedině natočit anténu směr Bruntál. Třeba se vám poštěstí a chytnete na jednu anténu Bruntál a Praděd (ikdyž ten je proti Bruntálu více z prava).
A nebo slučujete anténu z Hlubočce s anténou z Pradědu a na anténu z Pradědu se vám dostává signál z Bruntálu a navzájem se to zaruší. To by mohla být větší pravděpodobnost, protože Bruntál na anténu na Hlubočec dopadá z boku a tam má anténa velice nízký zisk.

Díky za reakci, anténa je směrem na Hlubočec, měřeno i pasivně přímo z antény a signál 0. Kdyby se na anténu dostal signál z Bruntálu, tak měřák něco ukáže, jenže signál na 45. kanále je 0.
V jiné části Krnova, je vše OK ve směru z Hlubočce.
DM 8000 OE 2.0
Vu+ Duo2 Open Pli


 

reklama