reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 669108 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 578
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1530 kdy: 15. 05. 2013, 17:04:11 »
frekvence 506 - 8MHZ mi to piše :) signál 100% kvalita 100%, stabilita je vyborná žadny kostičkovani žadny problémy.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1531 kdy: 15. 05. 2013, 17:34:43 »
Takže K25. Podle lokality, kde bydlíš si už snadno zjistíš, že se jedná o ČS.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 578
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1532 kdy: 15. 05. 2013, 17:41:27 »
Zajimalo by mě jak na střeše panelaku muže byt signál stabilní a všecko 100% a ve 4 patře signal 0% pnelák je 7mi patrovej. Hold když budu chtit ještěd a lobau tak pojedu přes svoji a když budu chtit mux 4 tak přepojim na sta.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1533 kdy: 15. 05. 2013, 18:09:02 »
A to v té STA není Ještěd?? Pokud ano, pak by přece nebyl problém tu STA doplnit, ještě i o Lobau a budeš mít vše z STA a v daleko lepší kvalitě, co se parametrů DVB-T signálů týče, než na nějakou bastl anténu kdesi na sušáku!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 578
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1534 kdy: 15. 05. 2013, 18:25:15 »
A to v té STA není Ještěd?? Pokud ano, pak by přece nebyl problém tu STA doplnit, ještě i o Lobau a budeš mít vše z STA a v daleko lepší kvalitě, co se parametrů DVB-T signálů týče, než na nějakou bastl anténu kdesi na sušáku!

Je tam jen bukovka, ještěd ani lobau tam nejsou, a kdybych chtěl aby tam byli tak bych musel urgovat asi rok než by se hnuli ledy tak proto si to raději přijímám sám.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1535 kdy: 15. 05. 2013, 23:16:40 »
Docela dost by mě zajímalo, jestli ten slavný regionální mux 7 stavěla taky digital broadcasting, tak proč má tak kvalitnější výsledky oproti multiplexu 4? Jinak Černá Studnice je super kota, ale bohužel signál je značně nekvalitní, proč?
« Poslední změna: 15. 05. 2013, 23:22:22 od Jaroslav Novák »
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Mar D

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1536 kdy: 16. 05. 2013, 11:47:30 »
Lokalita Brno k46 - zdá se že Pařez chybu opravil, Obraz MUXU 4se přestal při rychlých scénách rozpadat do kostiček (TELKA, SMÍCHOV),STB DIGIPAL 2TX.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1537 kdy: 16. 05. 2013, 12:35:23 »
Lokalita Louny,taky jsem si to říkal,že to asi už jede bez chyb,Fanda zatím jo,ale telka a smíchov sebou škube. Takhle nadšenej jsem už byl asi dvakrát.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 536
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1538 kdy: 16. 05. 2013, 17:29:28 »
Po delsi dobe jsem zapnul Technisat Digipal2 a muzu potvrdit, ze v Brne se Telka, Smichov, Fanda zasekavaji v obraze. Napr. TV Sony, STB TevemasterT1 bez problemu. ...

Takze tady je mozny duvod zasekavani programu Telka, Smichov, Fanda na Digipal 2 a dalsich prijimacich.

Velikost skupiny snimku v kodovani MPEG-2 (GOP) na jednotlivych muxech a kanalech (caste-maximalni):
mux1 15-18
mux2 15-18
mux3 15-18
mux4 inzert 15-15
mux4 pohoda 25-40
mux4 fanda 24-62!
mux4 smichov 25-56!
mux4 telka 50-64!

Co rika doporuceni ETSI (TR 154)?
I-snimek nejmene kazdou 0,5 s, tedy GOP max 25.

Bez komentare. :)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1539 kdy: 16. 05. 2013, 17:39:10 »
Co rika doporuceni ETSI (TR 154)?
I-snimek nejmene kazdou 0,5 s, tedy GOP max 25.

Bez komentare. :)
Nepočítá se to po celých snímcích? Pokud něco kóduju do mpeg2, tak spolehlivá hodnota GOP je max 15-18. Důsledek vyšší hodnoty je jasný - přetečení bufferu dekodéru.


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1540 kdy: 16. 05. 2013, 17:51:57 »
Potvrzuji z ohlasů zákazníků přesně to, co píše Ivovi.
Jedná se o příjem muxu 4 v Praze.

Mnohým se nyní seká příjem TV Fanda, Telka a Smíchov, ale například Pohoda funguje v pořádku. Podobné telefonáty registruji teď po startu reg. sítě na k. 37. Předtím bylo vše v pohodě, antény nastaveny bezchybně dle měřáku...



S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1541 kdy: 16. 05. 2013, 18:02:37 »
no, některé "chytré" settopboxy to nerozdejchaj a některé "hloupé" Smart TV, těm je to šumák... ;D
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1542 kdy: 16. 05. 2013, 19:27:00 »
No a teď je otázka,proč to nevidí technici muxu4 ? Nebo na to jen dlabou.


konradek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1543 kdy: 16. 05. 2013, 20:25:53 »
Nemyslím si, že o problému nevědí, ale spíše to nedokáží řešit bez pomoci někoho znalejšího a mlží. Ono přiznat chybu by je stálo jistě peníze za nekvalitní/nepoužitelnou službu. Rozhodně děkuji problému znalým přispěvatelům, díky nim totiž je známá naprosto jasná chyba/chyby na straně MUX4 a já nemusím svůj televizor Sony Bravia vyhodit a běžet pro kvalitní přístroj (značka je tedy zatím pro mne neznámá), kde budu jako uživatel velice rád provádět každý týden upgrade podle vysílací nálady MUXU4... Prostě POHODA. Omluvám se, většina snad pochopí  :)
« Poslední změna: 16. 05. 2013, 20:45:29 od konradek »


Petr Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 158
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1544 kdy: 16. 05. 2013, 22:08:35 »
Tak tahle chyba s GOPem se tu už před lety objevila. Mám ten dojem, že při spuštění muxu ČT. Ale je to tolik let, že už mi to nedošlo.


 

reklama