Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 688980 krát)

wochomurka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 142
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1515 kdy: 14. 05. 2013, 16:42:35 »
Stav stejný í u ostatních tak problém na straně vysílače Olomouc-Slavonín.
No nevím,jestli to bude vysílačem.Mám Slavonín asi 35km,výkyvy s příjmem jsem měl jen u Muxu7,a to minulý týden,když pršelo (to proto,že mám antény stále na půdě).Jinak to jede stále bez chyb.Mux4 jede furt OK,počasí nepočasí

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


bajerek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1516 kdy: 14. 05. 2013, 16:43:37 »
předpokládám, že ty informace jsou relevantní jen pro vás/váš dům a pro ostatní lidičky můžou být zavádějící. Další otázka je, jak je ta vaše "STA", nebo STA, řešená? Je potřeba kontaktovat správce STA, ať sjedná nápravu, nic víc.

Á propos, slučovat pokojovku s STA, hmm, není to moc košer...

A ještě, s pokojovkou je potřeba občas laborovat trošku víc, není zaručeno, že bude fungovat taky i něco jiného ve stejném místě.

Košer to není.
Jede mi to tak Měsíc a vše OK.nemohu si stěžovat.


Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1517 kdy: 14. 05. 2013, 23:00:13 »
Slavonín jede už asi týden bez problémů u mě v Kroměříži.Předtím velká chybovost u RS 7 a nestabilita u obou,tedy i u MUXU 4.Teď mám C/N 20 dB u obou a jedou bez výpadků a bez velkého BER.
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1518 kdy: 14. 05. 2013, 23:38:38 »
Ale no tak,co to je zase za bláboly,ono to přestane fungovat polovině obyvatel a předtím to bylo v pořádku a najednou to mají všichni špatně,mají si nechat seřídit vstupní jednotku,není to trochu na hlavu?Stačí si trochu něco přečíst ,co tu je psáno a ne plácat hlouposti.Jinak stav je stejný,stále se trhá.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1519 kdy: 15. 05. 2013, 10:25:24 »
" ... problem delaji jen nektere prijimace (u me Digipal 2)" >:( Tak dejte do servisu přijímací zařízení, nechť řádně seřídí vstupní jednotku, pokud máte v záruce trvejte na odstranění závady včetně výměny za nový  .... ;)
Se vstupni jednotkou to nema co delat, ta je v poradku.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 589
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1520 kdy: 15. 05. 2013, 14:50:31 »
Tak se mi to "otravování" vyplatilo, nějak nam do společky dali mux 4 signál i kvalita 100% nevím odkad berou signál ale na svoji anténě ho nechytím takže když chci koukat na ještěd (3 muxy) a Lobau (3muxy) tak musim přetahnout kabel ke svoji anténě a když chci 4ku tak musim přetahnout kabel do společky.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1521 kdy: 15. 05. 2013, 15:05:58 »
Tak se mi to "otravování" vyplatilo, nějak nam do společky dali mux 4 signál i kvalita 100% nevím odkad berou signál ale na svoji anténě ho nechytím takže když chci koukat na ještěd (3 muxy) a Lobau (3muxy) tak musim přetahnout kabel ke svoji anténě a když chci 4ku tak musim přetahnout kabel do společky.
že by Černá Studnice?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 589
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1522 kdy: 15. 05. 2013, 15:08:12 »
Mam antenu Color super XL 92 a mam i zesilovače a jediny so chytim je Ještěd, Lobau a bukovka, možna to k nam cpou nějak přes optiku, mohli by přidat i HDčka od čt :)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1523 kdy: 15. 05. 2013, 15:11:52 »
do STA přes optiku těžko
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 589
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1524 kdy: 15. 05. 2013, 15:16:42 »
zajímalo by mě odkud berou ten signál a že kvalita i síla je 100% tak proč to nechatam na tom svim "dělu"? Kdyby se dal dat nějaky rozbočovač abych měl z sta mux 4 a z moji ještěd a lobau :)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1525 kdy: 15. 05. 2013, 15:25:58 »
na střeše je v xy procent případů daleko lepší signál, než u tebe v bytě, tak proto
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 589
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1526 kdy: 15. 05. 2013, 15:41:59 »
přesněji před bytem, tu antenu mam na sušáku na pradlo :)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1527 kdy: 15. 05. 2013, 15:50:24 »
velkou colorku na sušáku? to nikdy nemůže být dobrý
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 589
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1528 kdy: 15. 05. 2013, 15:54:35 »
Chytám na tom Lobau a ještěd, ale asi sem moc nízko tak to možná stíní, ale že by to odstínilo 100% signálu?
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1529 kdy: 15. 05. 2013, 15:57:17 »
zajímalo by mě odkud berou ten signál a že kvalita i síla je 100% tak proč to nechatam na tom svim "dělu"? Kdyby se dal dat nějaky rozbočovač abych měl z sta mux 4 a z moji ještěd a lobau :)

Odkud, zjistíš velmi jednoduše, stačí se podívat, na jakém kanále MPX4 v STA šíří. Teda, pokud se nejedná o konverzi z vyššího na nižšší kanál, kvůli útlumu ve starých vedeních.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!