reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 659174 krát)

tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1440 kdy: 10. 05. 2013, 16:07:35 »
Dnes mi to blbne i ve zvuku z k44 rakovnik ,jsou i na grafu kvality signálu vidět výrazné poklesy a síla je stejná 80% ,EPG se zdá v pořádku,k25 jablonec na DTR220 nedělá nic,na DTR 210 i DIGIPAL 2TX se trhá prakticky na všech programech a nejvíc na telka a fanda.
« Poslední změna: 10. 05. 2013, 16:10:22 od tako50 »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr C.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 82
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1441 kdy: 10. 05. 2013, 17:44:27 »
Dnes mi to blbne i ve zvuku z k44 rakovnik ,jsou i na grafu kvality signálu vidět výrazné poklesy a síla je stejná 80% ,EPG se zdá v pořádku,k25 jablonec na DTR220 nedělá nic,na DTR 210 i DIGIPAL 2TX se trhá prakticky na všech programech a nejvíc na telka a fanda.
Nikterak nebudu obhajovat mux4, ale Philips DTR220 je to nejhorší co do stability se mi dostalo do ruky. I tam kde je stabilní příjem signálu všech muxů a v době analogu na tom stanovišti byl bezproblémový příjem (bez duchů a rušení), tak tento settopbox měl tendenci se čas od času rozložit obraz případně ve zvuku nepříjemně škubnout. Jiné settopboxy i tv zde jdou bez problémů. To jsem ho měl jen půjčený na zkoušku u sebe, protože si majitel toho boxu stěžoval na nestabilní příjem. Vyměnil ho za jinou značku a už nemá problémy.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1442 kdy: 10. 05. 2013, 18:56:21 »
No tak to určitě ne,rukama mi prošlo plno STB od různých výrobců a právě ten DTR 220 je každopádně jeden z nejlepších STB co byly na trhu,já osobně si troufám říci uplně nejlepší.Díky své stabilitě ,citlivosti tuneru, odolnosti vůči rušení ,jednoduché obsluze a kvalitnímu obrazu je naprosto skvělý.Nedostatky byly ,ale zase jen díky našemu chybnému vysílání,přelaďoval se jednou na silný ,podruhé na slabý signál a to způsobovalo ty problémy,ale ne jeho vinou,ostatně se při přehrání sw dala aktualizace vypnout a bylo to odstraněno.Samozřejmě,pokud neměl nějakou vadu ,tak jako u jiných značek.Zrovna jsem odskoušel STB ferguson a k 44 je uplně nekoukatelný a k25 Telka vůbec nekoukatelná a ty ostatní jen s občasnými poruchami a vše jen u mux4 .


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1443 kdy: 10. 05. 2013, 20:37:00 »
Dnes mi to blbne i ve zvuku z k44 rakovnik ,jsou i na grafu kvality signálu vidět výrazné poklesy a síla je stejná 80% ,EPG se zdá v pořádku,k25 jablonec na DTR220 nedělá nic,na DTR 210 i DIGIPAL 2TX se trhá prakticky na všech programech a nejvíc na telka a fanda.
Nikterak nebudu obhajovat mux4, ale Philips DTR220 je to nejhorší co do stability se mi dostalo do ruky. I tam kde je stabilní příjem signálu všech muxů a v době analogu na tom stanovišti byl bezproblémový příjem (bez duchů a rušení), tak tento settopbox měl tendenci se čas od času rozložit obraz případně ve zvuku nepříjemně škubnout. Jiné settopboxy i tv zde jdou bez problémů. To jsem ho měl jen půjčený na zkoušku u sebe, protože si majitel toho boxu stěžoval na nestabilní příjem. Vyměnil ho za jinou značku a už nemá problémy.

Souhlasím. STB Philips DTR220 není z hlediska stability žádný zázrak. Má sice velmi citlivý tuner i kvalitní obrazový výstup (dokonce S-VHS), ale občasné "škubnutí" obrazu, nebo dokonce jeho zaseknutí, včetně umlčení je zkrátka fakt. A to jsem vyzkoušel dva z různých sérií. Dokonce jsme měli jeden z nich v STA, ale brzy letěl pryč, protože se musel každou chvíli resetovat. "Obyčejný" ECG je proti němu naprosto v pohodě, i když má tuner méně citlivý. 


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1444 kdy: 11. 05. 2013, 00:08:18 »
Tady se nejedná o DTR 220,ale o to,proč zlobí mux4 na spoustě přístrojů různých značek,ale pokud chce někdo ECG s nemastným,mlhavým obrazem,co neustále kostičkuje,třeba při průletu letadla,nebo cvaknutí vypínačem,nepoužitelným EPG a teletextem,ať si ho klidně má,já si ponechám rád kvalitu na kterou se mohu spolehnout a za chyby vysílání ten přístroj nemůže.Vzpomínám si na chyby se zvukem u Prima LOVE,zde se umlčel,na jiných byl zas silně zkreslen,chyba v nastavení vysílače Buková hora,dokonce se v prosinci začal sekat,občas se ozvalo písknutí a zmrazení obrazu a někdy i přepnutí normy v menu,opět chyby kanálu 33,55,58,ale za to nemůže DTR.Takže zpět k tématu,,,, co je špatně u muxu 4 a komu to zlobí?Další zjištění,Andromeda přepíná formát obrazu,ale hraje,Strong srt5126 ,zatím žádný problém co se týká obrazu,ostatní nepoužitelnost nezmiňuji.LCD Panasonic,trhá se obraz,lokalita Kladno a to vše  asi od začátku května,,,,kde udělali soudruzi chybu???

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1445 kdy: 11. 05. 2013, 09:31:37 »
Nechci a ani nemohu tvrdit, že v MUX4 či RS7 je vše bezchybné. Přijímám pouze Kleť a dva dny jsem měl možnost přijímat a měřit v Ústí nad Orlicí a na problémy ve vysílání jsem nenarazail.
Naopak mám v živé paměti HD vysílání v MUX3 v průběhu LOH. Tehdy byly nejprve problémy v naladění stanic na některých přijímačích a pro odstranění problémů musely České Radiokomunikace po dohodě s Českou televizí a v operativní součinnosti s ČTÚ přistoupit k přidělení nových unikátních identifikátorů k programům HD České televize. ČRa k tomu tehdy uvedly:
Citace
České Radiokomunikace postupovaly při spouštění programů České televize v HD kvalitě podle platných technických norem a v souladu s dohodami s Českou televizí. Přesto některá přijímací zařízení, která nerespektují důsledně technické normy, nedokázala rozlišit identifikaci programů České televize vysílaných v multiplexu 1 od identifikací HD programů ČT vysílaných v multiplexu 3.
Navíc, ačkoliv já s identifikátory problém neměl, se mi v HD obraz neustále sekal a to mám z Kleti příjem excelentní. Tehdy jsem si zklamaně a zcela nesprávně myslel, že prostě můj TVP nestíhá HD signál zpracovat. MUX4 tehdy u nás ještě nevysílal. Datové toky v MUX3 tehdy byly (jak napsal pan Petr Svoboda http://forum.digizone.cz/index.php?topic=2076.msg28028#msg28028)
Citace
Mux3 dost proměnlivý mezi ČT1 a 4, (1=5,2 a 4= >7)
Dnes na stejném TVP se stejným FW chytám v RS7 vysílání HD bez jediného zaškobrtnutí. Znova zdůrazňuji, že netvrdím, že se někde nějaká chybička vyskytnout nemůže. Pouze nechápu, proč si řada lidí myslí, že technici MUX4 a RS7 neumí síť nastavit a mají v ní chyby a přitom titíž lidé jsou přesvědčení, že přijímací zařízení zcela a beze zbytku normy dodržují a v jejich FW nemůže být chyba. Proč by se potom vydávaly opravné FW? Pokud je např. problém s naladěním MUX4 na některých modelech SONY a např. na jiných TVP SAMSUNG jde vše bez potíží, vzniká otázka. Kdo z nich má ve FW chybu? Proč některá přijímací zařízení zpracují vše bez potíží a jiná ne? Znamená to, že zařízení, která nemají problém nedodržují normu? A nebo je potíž na straně modelů, které problém mají? Obávám se, že žádná síť nepůjde nastavit tak, aby všechna přijímací zařízení vysílání zpracovala bezchybně, protože některá obsahují chyby. To za dob analogu nebylo a lidé si ten obrovský rozdíl mnohdy neuvědomují. Vysílací i přijímací technologie jsou dnes jednoúčelové počítače. A kolik kritiků umí počítače programovat?
Každopádně však je dobře, když se o problémech vedou diskuze. Jednak může vyplout na povrch problém konkrétních modelů. Občas se zjistí, že diskutující má pocit, že antény jsou stále tak jednoduché jako za analogu (nemluvím o krajních oblastech na hranici příjmu) a nepozná, že jeho antény prostě kvalitní digitální příjem všeho nezajistí. A také se může zjistit, že v síti se objevila chyba a tu je dobré to vysílateli oznámit ať už jde o DB, PD či ČRa. Pokud se ale objeví problém u přijímacího zařízení, měli by všichni postižení bombardovat výrobce stejně, jako bombardují vysílatele. Jeden mail výrobci nic nezmůže. Ale např. sto mailů od různých lidí, to už může vést k novému FW.
Planar IT-15T2.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 441
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1446 kdy: 11. 05. 2013, 10:14:24 »
Pokud je např. problém s naladěním MUX4 na některých modelech SONY a např. na jiných TVP SAMSUNG jde vše bez potíží, vzniká otázka. Kdo z nich má ve FW chybu? Proč některá přijímací zařízení zpracují vše bez potíží a jiná ne? Znamená to, že zařízení, která nemají problém nedodržují normu?
Chyba je v muxu, ne ve FW a je už tady popsána: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1901.msg43854#msg43854 To, že některá zařízení takovou chybu ignorují a jiná ne, je dáno tím, jak je FW napsaný. On není chybný, je jen napsaný jinak a některé údaje potřebuje, bez jiných se dokáže obejít. Pokud je na vstupu mux s bezchybně nastavenými parametry, zpracují ho všechny TV. Pokud jsou na vstupu chyby, začne se každá TV chovat jinak, podle toho, jak která chyba FW vadí - některé nenaladí, jiné jen neukazují část EPG a jiným je to jedno. Je to stejné jako s webem a prohlížeči - správně napsanou stránku zobrazí stejně, stránku s chybami každý jinak.
Pokud jde o mux4, těch chyb bylo hlášeno hodně. Lze říct, že při každé rekonfiguraci se jim povede nějaká vytvořit a odstranění trvá dlouho. Přitom často jsou to chyby z nepozornosti, například po zařazení Smíchova se mi v DVBVieweru mux rozpadl na dva jen proto, že u všech stanic byl provozovatel muxu zapsán jako Digital Broadcasting a u jedné jako Digital Broadcasting s.r.o.
Pokud jde o váš příklad s Muxem 3 a HD. Chyba s identifikátory byla společná pro všechny muxy a ukázalo se, že je potřeba HD a SD vysílání odlišit. Ale pokud jde o cukání, měl jste problém při OH, nebo ten týden před nimi? Tam měly chybu skutečně ČRa ve zpoždění mezi obrazem a zvukem a dlouho jim trvalo, než na ni přišly. Ovšem po jejím odstranění s příjmem problém nebyl.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1447 kdy: 11. 05. 2013, 10:40:51 »
Ano, chyby při HD vysílání v muxu 3 byly před OH. ČRa na ně veřejně reagovaly a během dvou dnů je odstranily. Pak již byl příjem obou programů ČT po celou dobu jejich vysílání bezvadný. Zkrátka - stále dokola, firma DB či PD nekomunikuje s veřejností, jak by měla, a odtud plyne spousta zbytečných potíží, nedorozumění a nadávání ze strany diváků. Protože nic pořádně nevysvětlí a mlčí. Což není profesionální přístup...


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 061
    • Zobrazit profil
Stav v multiplexu4 - nesprávnost muxu nebo FW ?
« Odpověď #1448 kdy: 11. 05. 2013, 10:51:44 »
Já jsem během let dospěl k jisté smířlivosti ohledně stanovování viníků a určování povinných k úpravě.
A to z těchto důvodů:
1) DVB standard není konzerva, stále se drobně vyvíjí a dopřesňuje
Už jen sledování půlročních změn mi zabírá čas.

2) DVB standard je příliš široký, než aby bylo efektivní jej plně implementovat jak ve vysílání, tak v příjmu.
Vždy zpozorním, když slyším o 100% implementaci "normy DVB". To je v komerční sféře nejen ideál, ale skoro též utopie.

3) případné potíže obvykle umí vyřešit stejně tak vysílatel/operátor jako přijímací zařízení/FW. A vždy nastává souboj, kdo dříve couvne s ohledem na vlastní čest, goodwill značky nebo podlehne tlaku zákazníků. A také jak rychle dokáže projít tyto 3 body - najít příčinu (analýza), určit řešení (syntéza), nepoškodit ostatní funkční součásti vysílání/příjmu (podpora).

To vše také určuje bonitu toho kterého partnera či dodavatele.
BTW: celkem jsem zíral, jak dokážou rakušáci (ORS) pracovat s malým volným prostorem při veliké volnosti elementárního toku obrazu. Prostě tak velký rozptyl (350 % - 1,3 až 4,5 Mbit/s) a současně pouze 270 kbit/s stuffing je u nás nevídaný (MuxB).
Nebo jste někdo něco podobného viděli?
(Uvítám reakce.)
« Poslední změna: 11. 05. 2013, 10:57:08 od Petr Svoboda »


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1449 kdy: 11. 05. 2013, 10:57:41 »
Ano ,jak popsal Jan Novák,tak tak to přesně vidím já.Doplním,že ani ten strong co jsem si už myslel to zvládne,tak nezvládne.Na k 44 nejde EPG a na obou k25, k44 se občas objeví hlášení,,není video,, a někdy obraz zamrzne dokonce až i přístroj se musí resetovat.Takže zatím co se mi dostalo do ruky,tak na všem jsou problémy u mux 4 . V pondělí jim opět volám,jak na tom pracují ,se seznamem přístrojů na kterých to nejde.


Robert Zeman

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 325
  • Pravda začíná tam, kde končí signál České televize
    • AOL komunikátor - Roby
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1450 kdy: 11. 05. 2013, 10:59:42 »
Mám jednu radu. Nahlásit takovýto problém provozovateli MUXu. Nedá se totiž čekat, že někdo u provozovatele bude sedět u počítače a hledat v diskuzích, jestli někdo nepozoruje problém. A pokud o chybě neví, nemůže zasáhnout.
Vaše rada je, s prominutím, celkem k ničemu. Jakmile byly spuštěny vysílače MUXu4 ve Znojmě a Hodoníně, měl jsem s příjmem velký problém. To je vedlejší, nicméně obrátil jsem se i telefonicky na provozovatele, přímo nějakého technika, a ten mi řekl, že je vše v pořádku. Že vše MUSÍ být v pořádku, protože vysílají přesně podle daných parametrů.
Dostupnost DVB-T: celkem 60 různých TV programů (s Plustelkou a bez rakouských multiplexů D, E, F).

CZ: multiplexy 1, 2, 3, 4, RS7, RS8;
SK: multiplexy 1, 2, 3, 4;
AT: multiplexy A, B, D, E, F.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1451 kdy: 11. 05. 2013, 12:59:10 »
Ano, chyby při HD vysílání v muxu 3 byly před OH. ČRa na ně veřejně reagovaly a během dvou dnů je odstranily. Pak již byl příjem obou programů ČT po celou dobu jejich vysílání bezvadný.
No vidíte, u mě nebyl bezvydný. Po celou dobu co HD v MUX3 vysílalo jsem měl problémy- A nayní v RS7 mám příjem bezvadný. Na stejné technice. Na OH jsem se díky sekání obrazu v MUX3 v HD nemohl dívat. A teď je otázkou, kde byla chyba?

Ano ,jak popsal Jan Novák,tak tak to přesně vidím já.Doplním,že ani ten strong co jsem si už myslel to zvládne,tak nezvládne.Na k 44 nejde EPG a na obou k25, k44 se občas objeví hlášení,,není video,, a někdy obraz zamrzne dokonce až i přístroj se musí resetovat.Takže zatím co se mi dostalo do ruky,tak na všem jsou problémy u mux 4 . V pondělí jim opět volám,jak na tom pracují ,se seznamem přístrojů na kterých to nejde.
To je přesně to, co je dobré udělat. To je správný postup. Seznam zařízení, na kterých příjem dělá problémy zaslat (nejlépe e-mailem) provozovateli s přesným popisem problému a nejlépe i s naměřenými parametry signálu na vstupu zařízení. Ono někdy nebude většina zařízení fungovat nejen z důvodů problémů v síti, ale i "díky" anténám na přijímací straně.

Vaše rada je, s prominutím, celkem k ničemu. Jakmile byly spuštěny vysílače MUXu4 ve Znojmě a Hodoníně, měl jsem s příjmem velký problém. To je vedlejší, nicméně obrátil jsem se i telefonicky na provozovatele, přímo nějakého technika, a ten mi řekl, že je vše v pořádku. Že vše MUSÍ být v pořádku, protože vysílají přesně podle daných parametrů.
Neříkám, že nemáte pravdu. Nebyl jsem u vás a nezměřil si signál. Píšete, že jste měl s příjmem velký problém. Jaký? Váš popis je naprosto nedostačující. Jaký máte signál? Jakou jeho chybovost atd.?
Znova zdůrazňuji, nezastávám se provozovatelů, ale nikdo tady nenapsal jaké má parametry signálu. Jaké má příjmové podmínky. Jaké má antény. Používá zesilovače? Jaké? Každý jenom nadává. A já, vrámci objektivyty a vyváženosti (po kterých se v jiných případech tak hlasitě volá) říkám, že aní já a ani nikdo z mých známých v širokém okolí problém nemá. Ale v zájmu stejné objektivity a vyváženosti připouštím a chápu, že z jiného vysílače může být situace jiná.
Pouze zdůrazňuji, že v případě problémů je nutné
1) Přesně popsat problém.
2) Uvést typ přijímacího zařízené a nejlépe i s verzí FW.
3) Uvést přesné místo příjmu (nejlépe i s GPS).
4) Napsat jaké používám antény.
5) Napsat zda a jaký používám zesilovač.
6) Napsat změřené parametry signálu na vstupu přijímacího zařízení.
Po takto specifikovaných informacích se dá přijít na to, kde je problém. A pokud je na straně provozovatele MUXů, nasměruje jej to k místu chyby. Místní fachmani pak jistě jsou schopni kouknout i do TS a odhalit, co je špatně.
V řadě případů ale anténář přivolaný k proměření signálu se chtne za hlavu a řekne, to vám jít ani nemůže.
Jde mi o to, že popisy problémů jsou typu "ta buchta se mi v troubě neupeče" nebo "to auto nejede".
A pokud jde o komunikaci: pokud jsou popisy problémů tak "přesné" jako tady v diskuzi, bude jich i hodně a to proto, že spousta lidí bude mít hlavní příčinu v anténách. Místní anténaři mají jistě nepřeberné množství zkušeností s (h)rúznými bastly. Na takové kvantum se prostě reagovat nedá a potom se v té záplavě nesmyslů dá přehlédnout i podstatná informace.
Základní problém byl zaset již v době začátků digitalizace, kdy se tvrdilo, že DVB-T půjde chytat všude na kus drátu. A zatím co ČRa používají stejné kóty jako v dobách analogu a nebylo tedy třeba přesměrovávat antény, u dalších MUXů to bývá nezbytné. Proč nikoho nepřekvapuje, že na příjem zahraničních MUXů musí mít jiné antény a jinak směrované, ale to, že stejné to je s MUXy jiných provozovatelů (nejen DB a PD) ho překvapuje?
Přeji všem hezký den.
Planar IT-15T2.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 522
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1452 kdy: 11. 05. 2013, 18:16:24 »
..Pouze nechápu, proč si řada lidí myslí, že technici MUX4 a RS7 neumí síť nastavit a mají v ní chyby a přitom titíž lidé jsou přesvědčení, že přijímací zařízení zcela a beze zbytku normy dodržují a v jejich FW nemůže být chyba. Proč by se potom vydávaly opravné FW? Pokud je např. problém s naladěním MUX4 na některých modelech SONY a např. na jiných TVP SAMSUNG jde vše bez potíží, vzniká otázka. Kdo z nich má ve FW chybu? Proč některá přijímací zařízení zpracují vše bez potíží a jiná ne? Znamená to, že zařízení, která nemají problém nedodržují normu? A nebo je potíž na straně modelů, které problém mají? Obávám se, že žádná síť nepůjde nastavit tak, aby všechna přijímací zařízení vysílání zpracovala bezchybně, protože některá obsahují chyby...

"Signalove" problemy ted nechme stranou. K "digitalnim" problemum dvojice vysilac-prijimac je mozne napsat nasledujici.

1) Pokud nejaky prijimac (nebo i vetsina prijimacu) funguje, v zadnem pripade z toho automaticky nevyplyva, ze na strane vysilace je vse vysilano spravne dle norem.

2) V minulosti se vyskytly uz pripady, kdy byl problem (nerespektovani normy) na strane vysilace a stejne tak se vyskytly pripady kdy byl problem (nerespektovani normy) na strane prijimace. Typickym prvnim pripadem muze byt chybejici tabulka NIT ve vysilani muxu4. Typickym druhym pripadem pak nerozliseni HD programu muxu3 od SD verzi na prijimacich Panasonic. A pak bylo dost problemu nejednoznacnych, kdy slo o nepovinne casti normy ci nebylo stanoveno jake vsechny standardy a doporuceni a v jakych verzich by se mely respektovat (d-book).

Tedy neni to bud cerna nebo bila. A kus pravdy o hledani viniku napsal Petr Svoboda, proste to neni jednoduche ve smyslu kdo z prijimacu ma ve FMW chybu. Dost lidi ale ma dost zkusenosti na to, aby se mohlo domnivat, ze na strane vysilacu chyby byvaji az prilis casto.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1453 kdy: 11. 05. 2013, 18:28:58 »
Ano, máte naprostou pravdu. Pod toto shrnutí se nelze než podepsat. Děkuji.
Planar IT-15T2.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1454 kdy: 11. 05. 2013, 21:53:32 »
To že lidi mají mnohokrát šílený anténí systém,je pravda a dělal jim ho třeba i anténář,ale to ponechme stranou.Položme si otázku,proč se to stalo,co se změnilo,když to předtím hrálo bez problémů? K jaké změně došlo u muxu 4,nebo co začalo vysílat,že by to způsobovalo tyto potíže?Přístroje co jsem popsal kde se problém vyskytuje ,jsem zkoušel na svých anténách a to i na samostatných anténách,abych vyloučil chybu rozvodu.Takže zvlášť anténa na k25 a zvlášť k44.Jedna colorka dlouhá,druhá plzeňské síto,obě s předzesilovačem 12db teroz a 16db ivo .Pro jistotu dva zdroje odskoušené,takže u mě antény určitě vylučuju.Takže proč to do května šlo bez problémů,jak u mě,tak i u kolegy?Podle sdělení help desku došlo někdy 2.května k nějakým úpravám,o trhání obrazu věděli v lokalitě liberec 25k ,domnívali se,že je to vysílačem z polska,co začal vysílat,proto udělali nějaké změny a brali to za vyřešené.Jenže to nevysvětluje k 44 rakovník.Jenže když pročítám diskuse,tak se uvádí k 37 ,že je poláky ovlivněn,lépe,že se poláci vytratili.Proto se znovu ptám,vám všem to hraje normálně,v jaké lokalitě a jakých přístrojích?


 

reklama