Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 694376 krát)

konradek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1425 kdy: 08. 05. 2013, 21:56:17 »
jaydeesq: To rozhodně není ten problém, věř mi  ;) Opravdu je skutečnost tak, jak jsem napsal.

Máte-li někdo možnost zkontrolovat parametry měřením, jak v tuto chvíli (po změnách) vypadá MUX4 (Ládví, UTB), splňuje normy, nebo je něco "jinak" než by mělo být. Regionální7 je naprosto bez problému a vysílá ze stejných vysílačů, nemýlím-li se. Tak co je jinak?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Pavel S.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1426 kdy: 08. 05. 2013, 22:03:09 »
takže je to tak, že když dáš vyhledat Regionální7, tak ti to ukáže i ty stanice které už už naladěné?
Pokud u Regionální7 ano a MUX4 ne, tak je to další značka/model u které nefunguje po změně MUX4.
Asi by stálo zato to oznámit na Helpdesk MUX4, aby už nemohli tvrdit, že je to jen problém jednoho modelu.


konradek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1427 kdy: 08. 05. 2013, 22:34:51 »
Pavel S. - Ano, je to přesně tak - tedy na tom Philipsu. Ten jsem bohužel na chytrou radu z MPX4 uvedl do tovární nastavení a mám smůlu, do seznamu kanálů už MUX4 nedostanu. Pouze v manuálním ladění lze po zadání přímého čísla kanálu 42 sledovat Fandu, bohužel nelze uložit ani přepnout... Na podporu jsem psal.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1428 kdy: 08. 05. 2013, 23:45:32 »
Je to hrozný ,jaký to jsou amatéři co vysílají,když neznají ani normu a dělaj si to jak chtěj,stěžuje si spoustu lidí,že se na to nedá dívat co to dělá.Někomu to trhá obraz,jinému neustále kostičkuje a to to všem dřív šlo.Já osobně mám signál i kvalitu prakticky na 100%,chvíli to jde,pak to začne sebou škubat ,trhat se a někdy to hodí i kostičky,zvuk i epg jde pořád.Jestli to je Panasonic,Philips,Samsung je uplně jedno,prostě asi nevysílají pro diváky,ale jen z rozmaru.Zítra tam volám na mejl nereagovali,kdo můžete,volejte taky.Tady je kontakt na ně. http://www.multiplex4.cz/aktuality/41-poradenske-centrum-help-desk


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1429 kdy: 09. 05. 2013, 12:38:00 »
Takto (program funguje, ale po smazani znovu naladit nejde) se nektere prijimace chovaly, kdyz v multiplexu 4 nebyla vysilana v rozporu s normou tabulka NIT. V Brne je nyni NIT vysilana dobre, zadne problemy jsem nezaznamenal (Sony W5500). Ale chtelo by to nekoho v Praze (Petr Svoboda?), tam to muze byt jinak. Nebo kdyby sem nekdo nahral treba pulminutovy zaznam prazskeho transport streamu (celeho muxu). Se spustenim regmuxu7 v Brne (zacatek kvetna) bylo nekde nutne mux4 znovu naladit, protoze se v muxu4 zmenila identifikace.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1430 kdy: 09. 05. 2013, 13:54:21 »
Zkoušel jsem Sony KDL-W4500 a to samé, nefunguje ani přeladění ani návrat do výchozího nastavení a opětovné ladění. Při ladění se televizor na cca 15 sekund na tomto kanále zastaví a následně pokračuje dalším kanálem, tj. nenalezeno nic. Nic zde nenajde ani starší set top box Technisat Force TeVeMaster TV1.

ivovi: posílám PM s odkazem na tříminutový záznam celého .TS
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1431 kdy: 10. 05. 2013, 01:29:07 »
No mě nedělá žádný problém to opět znovu naladit,jediné co mi to dělá,je to trhání obrazu až se to někdy rozsype na kostičky,ale takové jiné,ne jako při slabém signálu ten je silný.Zrovna teď Fanda,Telka nekoukatelný,Pohoda, Smíchov,Inzert je zatím OK a k 44 Rakovník nejde vůbec a signál je.Volal jsem jim ,prý o ničem momentálně nevědi,nikdo si nestěžuje aktuálně,to co řešili nedávno berou jako vyřešený,ale podívají se na to.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 069
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1432 kdy: 10. 05. 2013, 07:16:44 »
Takto (program funguje, ale po smazani znovu naladit nejde) se nektere prijimace chovaly, kdyz v multiplexu 4 nebyla vysilana v rozporu s normou tabulka NIT. V Brne je nyni NIT vysilana dobre, zadne problemy jsem nezaznamenal (Sony W5500). Ale chtelo by to nekoho v Praze (Petr Svoboda?), tam to muze byt jinak. Nebo kdyby sem nekdo nahral treba pulminutovy zaznam prazskeho transport streamu (celeho muxu). Se spustenim regmuxu7 v Brne (zacatek kvetna) bylo nekde nutne mux4 znovu naladit, protoze se v muxu4 zmenila identifikace.
Já jsem si všiml příspěvku ivovi, a v závěru minulého týdne udělal zběžnou kontrolu - žádnou nepravidelnost jsem nezaznamenal. Taky jsem zkoušel několik ladění na různých TV, bez problémů. Bohužel žádnou Sony nemám v dosahu. Nyní jsem vyjetý, takže další zprávy asi až za týden.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 069
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1433 kdy: 10. 05. 2013, 09:04:37 »
ivovi: posílám PM s odkazem na tříminutový záznam celého .TS

Máš to někde veřejně?
Taky by mě to zajímalo.


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1434 kdy: 10. 05. 2013, 09:25:40 »
ivovi: posílám PM s odkazem na tříminutový záznam celého .TS

Máš to někde veřejně?
Taky by mě to zajímalo.
Máš PM.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1435 kdy: 10. 05. 2013, 11:05:44 »
o problému 42k Praha informujme Novu ! - spíše nežli Sony a mux4 by snad  pomohlo informovat Novu, že v Praze na 42k nelze naladit na několika běžných TV přijímačích jejich vysílání, tedy že Nova platí mux4 v Praze částečně zbytečně


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 069
    • Zobrazit profil
Stav v multiplexu4 - chyba v EPG ?
« Odpověď #1436 kdy: 10. 05. 2013, 13:02:33 »
zběžně jsem se podíval na záznam transportního toku z Prahy (díky pajas2).
Je tam vidět mj. chyba v EIT, schedule tabulky 80 a 81 se liší počtem služeb, jedna obsahuje 6 služeb (vč. POHODA a Inzert TV) druhá pouze 4 (zmiňované tam chybí). To by vysvětlovalo i potíže s EPG, které podle první tabulky obsáhne jeden až dva dny a ostatní dny chybí.

Zajímavé by bylo zjistit, které TV ukážou EPG od všech 6 programů, byť neúplné, a které ukážou jen ty 4 programy, které mají EPG na celý týden. Je sice poněkud překvapující, jestli tato chyba způsobí kostičkování některých TV v obraze, ale na druhou stranu to odpovídá i chování TV před znovunaladěním a po něm.
« Poslední změna: 13. 05. 2013, 08:22:54 od Petr Svoboda »


Somethinglive

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1437 kdy: 10. 05. 2013, 13:43:01 »
Dnes se odmlčel MUX 4 v Karlových Varech, nejdřív jsem si myslel že moje TV není schopna přechroupat signál ale poté jsem to vyuzkoušel na třech různých TV a nic.


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1438 kdy: 10. 05. 2013, 13:48:35 »
Dnes se odmlčel MUX 4 v Karlových Varech, nejdřív jsem si myslel že moje TV není schopna přechroupat signál ale poté jsem to vyuzkoušel na třech různých TV a nic.
Je to tak, od 11:23 off.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


afroman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1439 kdy: 10. 05. 2013, 15:53:38 »
Sušice Svatobor dnes žádný signál. Voláno 3x na helpdesk, stale stejna odpověď, vyčkejte než to ověříme.