Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 693147 krát)

Milan CH.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Na Telce a Fandovi u mě nyní dochází k častému zasekávání obrazu (Nova HD, Smíchov, TV Pohoda ze stejného multiplexu jsou OK). Nejde o typické kostičkování nebo výpadky kvality signálu. Zvuk jede nepřerušeně dál, obraz se na zlomek sekundy zastaví a pak pokračuje. Na Telce jde o nepřetržité zasekávání řádově jednou za několik sekund. Na Fandovi bylo zasekávání obdobné a zvláště na dnešním fotbale (2.5.2013 večer) činilo přenos nesledovatelný.

Žádná z dalších více než 20 stanic na celkem 6 přijímaných multiplexech tento problém nevykazuje ani Nova HD, Smíchov a Pohoda ze stejného multiplexu. Předpokládám tedy, že problém je způsoben na vysílací straně.

Přijímám kanál 42 z Ládví v Praze. Mám STB s novým chipsetem Ali M3801 a tunerem MxL603 (Fergusson Ariva T650i).

Máte někdo aktuálně podobné problémy?
Tiež mi to po poslednej zmene muxu 4 začalo robiť. Telku nesledujem, ostatné programy až na Fandu sú OK. Skúste zresetovať STB a všetko znova naladiť.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1396 kdy: 03. 05. 2013, 12:30:56 »
Neví někdo proč přestalo jít EPG (programová nabídka) u MUX4 (TV Fanda, Smíchov..) zdá se od května 2013?
Protoze v muxu4 doslo ke zmene: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1929.msg43098#msg43098


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1397 kdy: 03. 05. 2013, 12:37:51 »
na Sony Bravia od doby, kdy vysílá 37k Ládví nenaladím mux4 na 42k Ládví vůbec. Na TVSamsung i LG naladím 42k bez problému, s EPG po přeladění.


Pavel S.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1398 kdy: 04. 05. 2013, 23:26:47 »
na Sony Bravia od doby, kdy vysílá 37k Ládví nenaladím mux4 na 42k Ládví vůbec. Na TVSamsung i LG naladím 42k bez problému, s EPG po přeladění.

Mám úplně stejný problém na Sony Bravia. U programů z 42k Ládví nefungovalo EPG, tak jsem je vymazal, abych je znovu nladil a teď už je nelze naladit.
Dejte vědět, jestli se vám to podaří vyřešit, prosím.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1399 kdy: 04. 05. 2013, 23:51:07 »
Mám úplně stejný problém na Sony Bravia. U programů z 42k Ládví nefungovalo EPG, tak jsem je vymazal, abych je znovu nladil a teď už je nelze naladit.
Dejte vědět, jestli se vám to podaří vyřešit, prosím.
Aha, tak já jsem zatím Mux4 nesmazal, tak mám na Bravii nefunkční jen EPG :-)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Pavel S.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1400 kdy: 05. 05. 2013, 00:20:57 »
Aha, tak já jsem zatím Mux4 nesmazal, tak mám na Bravii nefunkční jen EPG :-)
Ještě se mi nestalo, že by mi nějaký program nešel znovu naladit, když mi funguje.
Takže mě ani nenapadlo nejprve vyzkoušet, jestli se programy z mux4 naleznou. :-(


martym58

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1401 kdy: 05. 05. 2013, 12:14:45 »
Zdravím, tak bohužel i já udělal tu hloupost a chtěl jsem přeladit Sony Bravia (W4000) a přišel tak o programy MUXu 4. přijímám sihnál z vysílače Žižkov - budova O2. Taktéž prosím, kdybyste se někdo něco dozvěděl, tak to napiště.


Robert Zeman

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 325
  • Pravda začíná tam, kde končí signál České televize
    • AOL komunikátor - Roby
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1402 kdy: 05. 05. 2013, 18:33:45 »
Už se mi to několikrát stalo, nešlo EPG, tak jsem přeladil TV Samsung - a už jsem MUX 4 nenaladil. Stávalo se tak poté, co byly spuštěny vysílače Hodonín a Znojmo. AŽ TŘEBA NA DVACÁTÝ POKUS SE ZNOVU PROGRAMY NALADILY. Doteď dělá MUX4 problémy: Za 1) už pár dnů opět není EPG, za 2) když přepnu např. na Fandu, objeví se info "Bez signálu", a někdy čekám i několik vteřin (cca 5 - 15), než MUX "naběhne". Signál perfektní, ale tento problém přetrvává.
Dostupnost DVB-T: celkem 60 různých TV programů (s Plustelkou a bez rakouských multiplexů D, E, F).

CZ: multiplexy 1, 2, 3, 4, RS7, RS8;
SK: multiplexy 1, 2, 3, 4;
AT: multiplexy A, B, D, E, F.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 379
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1403 kdy: 05. 05. 2013, 20:00:10 »
Nemohu mluvit za kohokoliv jiného, ale u mne stačilo provést ruční proladění, EPG naskočil a vše jde bez potíží. Schválně jsem zkusil i starší STB a ani ty nemají problém. Ale tak to je u mě, na mém zařízení, mých anténách a z "mého" vysílače. A proč to píši? Obvykle se ozývají, naprosto logicky, lidé, kteří mají problémy. Proč tedy taky jednou nenapsat, že někomu něco funguje?
Planar IT-15T2.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1404 kdy: 06. 05. 2013, 07:55:10 »
problém Sony Bravia - já mám i signál z 25k od Jablonce, tam naladím mux4 dobře i s EPG i na Sony Bravia, ale občas obraz kostičkuje. Obraz mux4 mi ale kostičkuje i na TV LG a Samsungu (na 42k Praha), které 42k naladit umějí.


petuna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1405 kdy: 06. 05. 2013, 08:40:55 »
Na mé TV Samsung LE40B550 se velice často rozpadá obraz u všech HD programů, občas se to stane i u programů SD. Děje se tomu tak u MUX4 i MUX7. Anténa je směrována na Prahu (zřejmě Novodvorská). Kdysi jsem četl, že problém může být způsoben špatným nastavením SFN (preecho)pro Prahu. Mám ještě 2 novějši TV Samsung a u těch k rozpadu obrazu nedochází. Vyřešil jsem to nákupem HD STB za 700 Kč, protože jsem již dále neměl nervy problém řešit. Nyní je vše zcela be problémů.


zahumenda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1406 kdy: 06. 05. 2013, 08:53:45 »
také jsem to vyřešil nákupem HD STB za 800kč,ale na MUX4 42k Praha (asi Ládví) mi už 3dny nejde epg,zkoušel jsem nově naladit atd. a stále stejný výsledek...


petuna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1407 kdy: 06. 05. 2013, 08:58:13 »
U mě stejný problém. EPG nefunkční i po nastavení STB do továrního nastavení.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 379
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1408 kdy: 06. 05. 2013, 09:37:53 »
Mám jednu radu. Nahlásit takovýto problém provozovateli MUXu. Nedá se totiž čekat, že někdo u provozovatele bude sedět u počítače a hledat v diskuzích, jestli někdo nepozoruje problém. A pokud o chybě neví, nemůže zasáhnout.
Chyba ale může být i ve FW přijímače. Mě např. jedna televize odmítá u SD programů přepínat automaticky poměr stran podle vysílaného příznaku. U HD programů přepíná. A přitom jiná televize (jiný model) od stejného výrobce se chová korektně. Taky bych mohl nadávat, že "ten příznak je z vysílačů nějaký divný", protože jedna moje televize jej nezvládne. A přitom pouze výrobce TVP má chybu ve FW. Tím chci říct, že ne vždy je jasně se tvářící chyba až tak jednoduchá a jasná. Takže pokud se problém vaskytuje na různých přijímačích, může to být chyba na vysílací straně a v tom případě je potřeba ji hlásit na helpdesk příslušné sítě. A taky je dobré poohlédnout se občas po novém FW do svého přijímače. To jeden někdy nestačí kulit oči  ::).
Přeji hezký den.
Planar IT-15T2.


Pavel S.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1409 kdy: 06. 05. 2013, 09:48:49 »
Volal jsem tam. Problémy dělá prý jen jedna modelová řada Bravií a žádná jiná televize to nedělá, takže mi v tuto chvíli nemůžou poradit co udělat, ani neznají technickou příčinu tohoto chování.