reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 673206 krát)

Záhorák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 48
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1215 kdy: 11. 01. 2013, 10:42:25 »
Ten istý problém, vysielač Hodonín - Kapánsko

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1216 kdy: 11. 01. 2013, 13:17:30 »
Tak to je dobrý, teda ne že to je dobrý ale že to není jen u mě. Doufám že se s tím rychle popasují a brzo bude vše OK když to je na více vysílačích. Bohužel nejde ani smíchat zvuk z SD vysílání jelikož je tam několika vteřinový posun.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1217 kdy: 12. 01. 2013, 00:43:59 »
nevíte, jak to je s tím čas rockem na pohodě, nějak jim to nefunguje


Koddy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 29
  • Multiplex 1, 2, 3 a 4, Regionální síť 7 a 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1218 kdy: 12. 01. 2013, 18:32:31 »
Zdravím všechny!
Také se vám občas stane, že na pár sekund vypadnou HD kanály?
Asi před 10 minutami se to stalo. Sledoval jsem program Nova HD (vysílač z Teplic).
Včera při Gymplu (hned na začátku) to samé.

Už jsem to tu psal před Vánocemi a nikdo nereagoval. Není den, kdy jede MUX 4 na 100%. Třeba včera u Seagala na Nova HD to několikrát vypadlo (pár minut černá obrazovka bez zvuku). TV psala, že služba není k dispozici. EPG šlo a signál 100%. No, a také u té Prezidentské superdebatě na ČT1 HD. Místami špatný zvuk. Většinou to nastalo/nastane, když je složitý obraz. Nemluvím o ostatních programech v tomto multiplexu. Je to na nic...  ???
STA (DVB-T a FM)


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1219 kdy: 12. 01. 2013, 21:06:05 »
To bych viděl spíš na problém u tebe...
na hlupáky nereaguji

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1220 kdy: 12. 01. 2013, 21:27:59 »
To bych viděl spíš na problém u tebe...
Mnohem pravděpodobněji je to problém muxu4. Jak se píše v této debatě i tady, hlavně u HD kanálů dochází k výpadkům, způsobeným nejspíš špatným sestavením výsledného muxu. Na takovéto chyby pak každá TV reaguje jinak.


Njuska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1221 kdy: 13. 01. 2013, 04:03:09 »
To bych viděl spíš na problém u tebe...

Kdybyste, "techniku" nebyl nepozornej :P tak byste si jistě všiml, že podobný problém tu popisuje více lidí. Tím pádem byste se ani nemusel unavovat s Vaší fundovanou a vyčerpávající odpovědí, která by jinak jistě bývala mnoha lidem pomohla s případným řešením jejich problému ;D
Jinak dneska zaznamenáno opět několik asi 10-ti sekundových výpadků Novy HD (Praha - Olšanská). ČT1 HD v tu chvíli fungovalo normálně.


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1222 kdy: 13. 01. 2013, 11:50:28 »
Já právě pozorný jsem a v poslední době tady nikdo nepopisuje to, co ty: "TV psala, že služba není k dispozici" - takže si oprav ty krámy, na které to přijímáš a nesváděj to na mux 4, který sice může mít problém se zvukem, ale ne takové výpadky  :P

A obecně - pokud má někdo problém s příjmem, tak ať si napřed nechá proměřit signál a pak se dá teprve určit, kde je zádrhel. Určitě ne podle nějakých teploměrových údajů v procentech, které možná ukazují vlhkost vzduchu v místnosti, ale naprosto nic o signálu...
na hlupáky nereaguji


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1223 kdy: 13. 01. 2013, 13:17:19 »
Já právě pozorný jsem a v poslední době tady nikdo nepopisuje to, co ty: "TV psala, že služba není k dispozici" - takže si oprav ty krámy, na které to přijímáš a nesváděj to na mux 4, který sice může mít problém se zvukem, ale ne takové výpadky  :P
Pozorný nejste a to jsem to sem linkoval: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=2625.msg36723#msg36723
TV Sony se navíc nelíbí občas i Nova HD, patrně jim lavíruje identifikace programu, takže se zobrazí jen lakonické - zvolený program není naladěn.
Ve chvíli, kdy při špatném ořezání datového toku vypadne nějaký blok dat, tak je jen na SW televizoru, jak si s tím konkrétní typ poradí. Korektní signál to ale není.
« Poslední změna: 13. 01. 2013, 13:20:45 od Jan Novák »


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1224 kdy: 13. 01. 2013, 13:35:42 »
Aha - protože to nějaká pochybná značka Sony neumí zobrazit, tak je na vině provozovatel multiplexu, že? To je zase nějaká nová Novákovina? Navíc provozovatel muxu ať si vysílá jak chce, z mých peněz to placeno není a nárok na příjem taky žádný nemám.
na hlupáky nereaguji


SB1

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 106
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1225 kdy: 13. 01. 2013, 15:37:28 »
Aha - protože to nějaká pochybná značka Sony neumí zobrazit, tak je na vině provozovatel multiplexu, že? To je zase nějaká nová Novákovina? Navíc provozovatel muxu ať si vysílá jak chce, z mých peněz to placeno není a nárok na příjem taky žádný nemám.
Ma to jit funkcni na vsech TV potom tady mudruj.ps ..skoda na hlupaka reagovat. :-X 8)


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1226 kdy: 13. 01. 2013, 17:17:05 »
To máš pravdu, na takové stupidní názory, že má něco fungovat na každém křápu, který si někdo koupí, asi fakt nemá smysl reagovat  ;D
na hlupáky nereaguji


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1227 kdy: 13. 01. 2013, 17:29:28 »
K tomu popisovanému jevu u Novy HD skutečně dochází. Mám informace z více zdrojů (různé značky TV). Problém je evidentně už "za anténou vysílače".
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1228 kdy: 13. 01. 2013, 17:38:04 »
To máš pravdu, na takové stupidní názory, že má něco fungovat na každém křápu, který si někdo koupí, asi fakt nemá smysl reagovat  ;D
Jasně, kdyby ten samý problém měly ČRa, tak už vidím ten řev. Ale Pařízkovi vše odpuštěno :-)
K problémům dochází u různých značek TV, takže křápy zjevně vyrábějí všichni :-) Problém je samozřejmě jinde - norma nedefinuje, jak se má přístroj chovat, pokud ji signál na vstupu neodpovídá, proto jsou příznaky na každé TV jiné. Ovšem může za ně provozovatel Muxu4, protože on by normu dodržovat měl.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1229 kdy: 13. 01. 2013, 17:39:17 »
Spíš, "před anténou vysílače". Pokud bereme v úvahu rětězec vysílač - koaxiální napáječ - AS.  :D
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


 

reklama