Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 815813 krát)

Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1140 kdy: 10. 12. 2012, 12:24:19 »
kdyby jste pane šoško dobře četl, tak by jste věděl, že to byla rada pro pána, jen sem to vztáhnul na sebe

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1141 kdy: 10. 12. 2012, 13:23:38 »
bůh ví, jestli ten človíček má STA nebo svoji anténu na balkóně nebo na střeše...jinak je to jen výkřik z agónie...

Žádná agónie se nekoná. Kdybyste fórum sledoval v minulých letech, možná byste věděl, že antény mám na nejvyšším možném místě.
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=170.150
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


uvizl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1142 kdy: 10. 12. 2012, 13:42:10 »
Reaguji na vaše příspěvky, anténu mám svoji na střeše. Pokud si anténu vytočím na mux 4 tak zase nechytím mux 1,2,3.
Dá se to vyřešit tím, že si koupím další anténu se zesilovačem, kvalitní slučovač signálu. Nechci investovat tisíce korun.
Pro porovnání mux 1,2,3 vysílají z Hoštalkovic výkonem 100 kW. Mux 4 z Lanové v Ostravě 6,3 kW, proto ty problémy s příjmem.
Řešením je pochopitelně zakoupit sat anténu, včetně montáže stojí minimálně 5000 kč.
Kontaktoval jsem několik známých z Hlučína nebo okolí a mux 4 málokdo chytne, jsou to jen vyjímky.


Petr C.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 82
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1143 kdy: 10. 12. 2012, 14:32:28 »
Reaguji na vaše příspěvky, anténu mám svoji na střeše. Pokud si anténu vytočím na mux 4 tak zase nechytím mux 1,2,3.
Dá se to vyřešit tím, že si koupím další anténu se zesilovačem, kvalitní slučovač signálu. Nechci investovat tisíce korun.
Pro porovnání mux 1,2,3 vysílají z Hoštalkovic výkonem 100 kW. Mux 4 z Lanové v Ostravě 6,3 kW, proto ty problémy s příjmem.
Řešením je pochopitelně zakoupit sat anténu, včetně montáže stojí minimálně 5000 kč.
Kontaktoval jsem několik známých z Hlučína nebo okolí a mux 4 málokdo chytne, jsou to jen vyjímky.
Předtím jste psal, že mux4 nechytíte, ale nakonec ho chytíte, ale musíte na něj otočit anténu. Jenomže pak nechytíte mux1,2,3. Což ale pak neznamená, že u vás má mux4 špatné pokrytí. Od muxu4 požadujete příjem z boku, aby šel 1,2,3. Proč to tedy nevzít obráceně. Nasměrovat anténu na mux4 a stěžovat si tady, že mux 1,2,3 má špatné pokrytí, protože ho z boku nechytnete. Mux4 nikdy nepůjde ze stejných kót jako 1,2,3, takže se tomu musíme (pokud chceme přijímat mux4) podřídit.


RaStr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1144 kdy: 10. 12. 2012, 17:33:39 »
Pravdepodobne od pridani NOVA Smichov do MUX4 mi na Panasonic PZ800 nejde naladit MUX4 Praha. Signal i kvalita jsou 100% ale neni nalezen ani jeden novy kanal. Stejne se to chovalo v zacatcich po prevzeti MUX4u Parizkem, kdy nejel NIT. Ale ted jsem koukal na TSReaderu a na nic evidentniho jsem neprisel. Nema nekdo tuseni, cim by to mohlo byt? Nastesti mam v TV ulozene alespon stavajici NOVA HD a CT1 HD, ktere bezi v poradku ale tu NOVU S. tam nedostanu. Na jine TV i na PC na stejne antene nemam problem, takze (ne)kvalitou signalu to asi nebude.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1145 kdy: 10. 12. 2012, 18:24:07 »
V sousednim vlakne "Problém s TV" je popsan stejny problem s TV LG a mux4 Praha. V Brne jsem s TV Sony i TV LG nemel problem s naladenim posledni verze mux4. Pro zajimavost muzete nekam nahrat minutovy zaznam transport streamu nebo aspon html export z TSReaderu. Asi ty identifikace v muxu4 nema DB jeste bez problemu a pri zmene v multiplexu proste obcas vyplave nejaky kostlivec na povrch.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1146 kdy: 10. 12. 2012, 19:41:04 »
V sousednim vlakne "Problém s TV" je popsan stejny problem s TV LG a mux4 Praha. V Brne jsem s TV Sony i TV LG nemel problem s naladenim posledni verze mux4. Pro zajimavost muzete nekam nahrat minutovy zaznam transport streamu nebo aspon html export z TSReaderu. Asi ty identifikace v muxu4 nema DB jeste bez problemu a pri zmene v multiplexu proste obcas vyplave nejaky kostlivec na povrch.
Problémy v identifikaci určitě mají. Mux4 se mi v DVBVieweru rozdělil na 2 muxy - starých 5 kanálů provozuje "DigitalBroadcasting s.r.", Novu Smíchov provozuje "DigitalBroadcasting".


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1147 kdy: 10. 12. 2012, 23:23:36 »
bůh ví, jestli ten človíček má STA nebo svoji anténu na balkóně nebo na střeše...jinak je to jen výkřik z agónie...

Žádná agónie se nekoná. Kdybyste fórum sledoval v minulých letech, možná byste věděl, že antény mám na nejvyšším možném místě.
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=170.150
pane kolego, to vůbec nebylo na tebe, tak se nečil :-) to bylo na kolegu UVIZLA :P
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1148 kdy: 10. 12. 2012, 23:24:17 »
kdyby jste pane šoško dobře četl, tak by jste věděl, že to byla rada pro pána, jen sem to vztáhnul na sebe
že to vztahuješ, pane kolego, na sebe, to je tvoje věc, ale špatně děláš :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1149 kdy: 11. 12. 2012, 09:55:45 »
V sousednim vlakne "Problém s TV" je popsan stejny problem s TV LG a mux4 Praha. V Brne jsem s TV Sony i TV LG nemel problem s naladenim posledni verze mux4. Pro zajimavost muzete nekam nahrat minutovy zaznam transport streamu nebo aspon html export z TSReaderu. Asi ty identifikace v muxu4 nema DB jeste bez problemu a pri zmene v multiplexu proste obcas vyplave nejaky kostlivec na povrch.
Problémy v identifikaci určitě mají. Mux4 se mi v DVBVieweru rozdělil na 2 muxy - starých 5 kanálů provozuje "DigitalBroadcasting s.r.", Novu Smíchov provozuje "DigitalBroadcasting".
V Brne provozuje Smichov DB bez s.r.o. a problem jsem nezaznamenal. :-)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1150 kdy: 11. 12. 2012, 12:59:45 »
V Brne provozuje Smichov DB bez s.r.o. a problem jsem nezaznamenal. :-)
To v Praze mám teď kromě dvou provozovatelů opět i dvě verze Novy HD - Nova HD a Nova HD (mul) - liší se zvukovou stopou.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1151 kdy: 14. 12. 2012, 14:02:12 »
 na http://smichov.nova.cz/program už je program této tv.


Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1152 kdy: 14. 12. 2012, 15:09:45 »
Výborně :D.. Méďa Béďa..!
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1153 kdy: 14. 12. 2012, 15:14:17 »
mě jen zaráží,že na tomto pracovali půl roku,já bych to měl za 20.minut hotové


Maxo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 45
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1154 kdy: 14. 12. 2012, 18:20:46 »
mě jen zaráží,že na tomto pracovali půl roku,já bych to měl za 20.minut hotové

No to asi těžko  ;D ;D ;D