Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 803947 krát)

Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1080 kdy: 01. 12. 2012, 10:48:50 »
Hodnoty předpokládaného pokrytí na www.mapavysilacu.cz jsou v praxi rozhodně reálnější, než omalovánky p. Pařízka, nebo omalovánky na webech ČRa.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1081 kdy: 01. 12. 2012, 11:06:15 »
tudíž má mux4 větší pokrytí, aspon 80-85%uzemí a myslím,že tedy má daleko víc než 85%obyvatel.i jeseník, který neměl být pokrytý částečně pokrývá hlubočec a javorník


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1082 kdy: 01. 12. 2012, 11:11:53 »
tudíž má mux4 větší pokrytí, aspon 80-85%uzemí a myslím,že tedy má daleko víc než 85%obyvatel.i jeseník, který neměl být pokrytý částečně pokrývá hlubočec a javorník
Ty procenta pokrytí jsou dány výpočtovou metodou ITU-R P.1546-2CA. Ještě musím uvést, že www.mapavysilacu.cz nepočítá s případným vzájemným rušením (od jiných vysílačů na téže frekvenci).


SB1

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 106
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1083 kdy: 01. 12. 2012, 11:52:19 »
Dnes byla zaregistrována změna antény v Praze na Novodvorské. Zda byl slíbeně navýšen i výkon, to zatím netuším.

Určitě protože mě se výkon zvednul tak o 1/4 ukazatele, něž jsem měl předtím. není to ještě 100% ale nevykazuje to již chyby.  Teď by to chtělo aby to někdo vyzkoušel na místech kde to před tím nemělo dosah. Západ a jih.
Nicméně ještě by to chtělo měco provést s K46 signál na hranici kostičkování. Nic použitelného tam sice nedávají ale co kdyby v budoucnu.
To ano k 46 je pro dost domacnosti zahadou(nepouzitelny)snad nejhorsi kanal co je v siti DB.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 552
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1084 kdy: 01. 12. 2012, 14:58:36 »
Dnes byla zaregistrována změna antény v Praze na Novodvorské. Zda byl slíbeně navýšen i výkon, to zatím netuším.
Určitě protože mě se výkon zvednul tak o 1/4 ukazatele, něž jsem měl předtím. není to ještě 100% ale nevykazuje to již chyby.  Teď by to chtělo aby to někdo vyzkoušel na místech kde to před tím nemělo dosah. Západ a jih.
U mne se výkon viditelně nezvedl, protože při přímém výhledu na anténu vzdálenou 800m byla vždy i na pouhý proutek indikována 100% síla signálu.

Na ilustracích anténa dříve (na pozadí kouře z požáru skladu v Libuši) a nyní.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


GiacomoCasanova

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1085 kdy: 01. 12. 2012, 22:04:01 »
Praha 5 Motol stále žádná změna.Mux4 nejde je náznak ale nic nenaladím televizor Panasonic,anténa natočena na Cukrák.Jinak mux1,2,3 a regionální mux4 na k46 běhá vše na 100%.Myslel jsem si,že když zvednou výkon na Novodvorské,tak že to bude hrát,ale nic!


zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1086 kdy: 01. 12. 2012, 22:23:37 »
Já přijímám MUX4,K42 u Mělníka.TV Panasonic ,signál i kvalita 100%!Bez chybových hlášení.Antena Color,předzesilovač 12db.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1087 kdy: 02. 12. 2012, 00:21:09 »
Praha 5 Motol stále žádná změna.Mux4 nejde je náznak ale nic nenaladím televizor Panasonic,anténa natočena na Cukrák.Jinak mux1,2,3 a regionální mux4 na k46 běhá vše na 100%.Myslel jsem si,že když zvednou výkon na Novodvorské,tak že to bude hrát,ale nic!
Tak proč aspoň nezkusíte anténu na Novodvorskou natočit, Cukrák bude hrát i tak.


GiacomoCasanova

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1088 kdy: 02. 12. 2012, 02:47:50 »
Protože to je společná anténa a nechtěj aby se stím něco dělalo.Já bych směroval,otáčel,jak steklej a klidně bych přidal anténu,ale nejde to.Vím,že by to asi chodilo.Tady je to v dolíku pod nemocnicí a neni to úplně ideální a dávat anténu z okna ven by asi nemělo smysl,bydlím v 1.patře a byla by to opičárna.Když to provozovala před 5-6 lety Telefonica(český telecom) i z vysílče Petřiny,tak to chodilo bez problémů.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1089 kdy: 02. 12. 2012, 08:47:42 »
Jestli to je "pravá" společná anténa, tak se může utočit, ale bez příslušného zesilovače stejně nic nechytí.


LukasMarekRS

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1090 kdy: 03. 12. 2012, 20:26:08 »
Dobrý den, chci se zeptat, na stav MUXU 4 v okoli Třebíčska?


Pavel Budín

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1091 kdy: 04. 12. 2012, 09:35:29 »
Možná jen někde koukni na: http://www.dvbtmap.eu/mapcoverage.html?chid=7780
Ale možná příští rok, pokud budou pokračovat s dalším pokrýváním jak píšou na: http://www.digizone.cz/texty/mapy-pokryti-multiplex-4-telefonica-o2/
Ve Velkém Meziříčí na Karově u hřbitova ano, ale občas se vyskytne chyba.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1092 kdy: 04. 12. 2012, 11:33:11 »


leaflet

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1093 kdy: 04. 12. 2012, 17:36:53 »
Prosím, chytáte někdo MUX4 ze Svatoboru (Sušice)? Teď to zpustili na 20 kW. Jsem vzdušnou vzdáleností 15 km od vysílače a síla signálu je pouze mezi 25-28%. Takže na set top box mascom chytím tuhle bídu (občas kostičkuje) a na druhé TV s vestavným DVB-T to ani neťukne. Budou to ještě zesilovat nebo tímhle už končí? Podle mne je 20 kW tak na pokrytí samotné Sušice.


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 491
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1094 kdy: 04. 12. 2012, 19:04:48 »
20kW pro pokrytí samotné Sušice  = tak to je fakt móóóóc dobrej vtip :-)).
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45), Krásné (K26,28,34), Kojál, Praděd, Klodsko (K22,25,33,46,47), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K22,24,30,37,47), RS5 Litomyšl (K35), RS7 Svitavy (K42).
DAB: Teleko Černá hora 5D, ČRo 12C+12D