Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 821017 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #915 kdy: 01. 11. 2012, 13:34:09 »
(Praha 8-Libeň) - Překvapuje mě, že po přeladění z kanálu 64 na kanál 42 mi televizor Panasonic TX-P42S10E a oba DVD rekordéry Panasonic DMR-EX773EP indikují kvalitu signálu 70 % a sílu signálu 100 %, přestože před přeladěním byly oba parametry na 100 %. Nejsem žádný odborník, ale mnohokrát jsem na všemožných webech četl, že čím vyšší číslo kanálu, tím větší ztráty a opačně. Podle toho by tedy neměly nyní být parametry horší než dříve, ale skutečnost je jiná...
Zhoršení může být dané tím, že se přidal další vysílač do SFN. Zrovna v Libni to bude hrát roli, protože tam signál z Ládví, které na K64 nevysílalo, může situaci výrazně ovlivnit.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Roman Šebek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #916 kdy: 01. 11. 2012, 14:22:59 »
Kanál 42 dnes v 11.30 Praha - Kunratice anténa v horizontální polarizaci směr Novodvorská


balutbj

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #917 kdy: 01. 11. 2012, 14:26:47 »
Informace je naprosto s nulovou hodnotou, myslíte šárecké údolí, nebo Vokovice schované za Petřinami, nebo Petřiny s výhledem na Žižkov? Nebo jinou Prahu 6?
Veleslavíncká část Petřin (bez výhledu na Žižkov).


hrazny palyza

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 121
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #918 kdy: 01. 11. 2012, 17:25:36 »
(Praha 8-Libeň) - Překvapuje mě, že po přeladění z kanálu 64 na kanál 42...

Asi nelze mluvit o přeladění, když mux4 na kanálu 64 stále vysílá. Vysílá zároveň i 42.kanál (Ládví). Zkoušeno právě teď.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 558
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #919 kdy: 01. 11. 2012, 18:18:52 »
Asi nelze mluvit o přeladění, když mux4 na kanálu 64 stále vysílá. Vysílá zároveň i 42.kanál (Ládví). Zkoušeno právě teď.
Jak kde. Na místě, kde byl dlouhodobě signál kanálu 64 dostatečný nyní ani ťuk, přitom vzdálené vysílače z Bukovky a Ještědu přijímám v Praze stabilně.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Njuska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #920 kdy: 01. 11. 2012, 18:27:44 »
Tak sakra, Praha 5 - jihozápad pořád hrůza (nekoukatelný). Oproti původní 64k, která mi jela stabilně na 100% i s malou pasivní prutovkou, se teď na 42k pohybuju jen kolem 5% s aktivkou. Jestli večer neuvidím Podfukáře na ČT1 v HD, budu asi krapet naštvanej >:(


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #921 kdy: 01. 11. 2012, 23:27:44 »
Tak sakra, Praha 5 - jihozápad pořád hrůza (nekoukatelný). Oproti původní 64k, která mi jela stabilně na 100% i s malou pasivní prutovkou, se teď na 42k pohybuju jen kolem 5% s aktivkou. Jestli večer neuvidím Podfukáře na ČT1 v HD, budu asi krapet naštvanej >:(
A co budete dělat, až DB ČT HD vyšoupne z muxu do pryč, protože se třeba objeví další platící zákazník?  To nebudete asi krapet naštvanej, ale rovnou  nasr....;) Tož budeme dva  :D


Lovok

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #922 kdy: 02. 11. 2012, 08:51:39 »
Modrany, preladil jsem na 42 a jede mi plus minus stejne jako driv 64. Bohuzel Mux 2 (41) najednou chytam jen tak tak, bud ma nejaky vypadek nebo mi to pokojovka nezvlada.

Zjevne s problemy nejsem sam: http://www.digitalnitelevize.cz/forum/dvb-t-vysilaci-sit-multiplex-2/programy-na-multiplex-2-vypadek-praha-4-156746/

Me se to podarilo castecne eliminovat zmenou polohy a nasmerovani anteny (nalezenim lepsiho mista pro prijem mux 2 a s horsim prijmem mux 4). Odbornici radujte se, pokojovky uz od nynejska opravdu nebudou mnohym stacit.


Spock --------

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #923 kdy: 02. 11. 2012, 16:44:36 »
Praha 5-Smíchov, nyní na kanálu 42 síla 50, dříve na kanálu 64 síla jen 25, tudíž mux 4 konečně funguje bez výpadků, jen aby to vydrželo.


Spock --------

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #924 kdy: 02. 11. 2012, 16:45:36 »
Dodatek: Síla signálu...


Njuska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #925 kdy: 03. 11. 2012, 02:14:49 »
Tak to Vám gratuluju. Já jen kousek vejš (okraj Prahy 5) a na 64K byla síla 100%, nyní na 42K mám sílu asi 5%. Netušíte někdo, zda-li je už SFN v Praze hodová a odladěná?


hrazny palyza

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 121
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #926 kdy: 03. 11. 2012, 09:20:27 »
Tak to Vám gratuluju. Já jen kousek vejš (okraj Prahy 5) a na 64K byla síla 100%, nyní na 42K mám sílu asi 5%. Netušíte někdo, zda-li je už SFN v Praze hodová a odladěná?

Vzhledem ke skutečnosti, že na 64.kanálu mux4 v Praze stále vysílá, nepovažujte aktuální stav za definitivní.


jan poctivý

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 280
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #927 kdy: 03. 11. 2012, 12:49:45 »
Z kterého vysílače v Praze ještě jede mux4 na kanále 64?


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 558
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #928 kdy: 03. 11. 2012, 13:28:39 »
Mně, v Praze - Lhotce, ze žádného.  ::)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Njuska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #929 kdy: 03. 11. 2012, 13:50:50 »
Sice tu (Praha 5 - jihozápad) na 64k něco málo chytnu (kolísání signálu kolem 10-30%, ovšem kvalita 0%), obraz tedy žádnej. Nejsou to spíš ještě Bartošky?
Nedovedu si vysvětlit, jaktože u nás po přeladění došlo k tak výraznému propadu signálu. Leda bych tu 64k (Olšanskou) před tím přijímal přes nějaké prapodivné odrazy a nebo jim prostě ještě nefunguje s max. ERP.
Před chvilkou jsem byl s notebookem na střeše, kde mám přímou viditelnost na centrum Prahy a stejně chytám signál jen kolem 30-50% a to pouze v pozici H. Takže Ládví? Na vertikál asi 6%. Podobnou kvalitou (kolem 30%) na střeše přijímám i Černou Studnici.