reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 657561 krát)

Ivo Harvánek Oviradio.cz

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 89
  • Praha 4
    • Zobrazit profil
    • Oviradio.cz - o rádiu ví
    • E-mail
Nové fotky Olšanské a Novodvorské
« Odpověď #615 kdy: 19. 09. 2012, 20:57:16 »
Toto je dnes zachycená podoba vysílačů na ÚTB a Domynu: http://oviradio.ic.cz/multiplex4/
« Poslední změna: 09. 12. 2012, 14:44:37 od Ovi »
Oviradio.cz - o rádiu ví
www.oviradio.cz

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 452
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #616 kdy: 20. 09. 2012, 08:37:53 »
Z fotek není úplně jasné, zda poslední varianta na ÚTB je jen opětovné pootočení rakviček, nebo jsou už jiné. Poměr stran se na nezřetelném snímku zdá odlišný = jiný HW?
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 520
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #617 kdy: 20. 09. 2012, 09:58:20 »
Z fotek není úplně jasné, zda poslední varianta na ÚTB je jen opětovné pootočení rakviček, nebo jsou už jiné. Poměr stran se na nezřetelném snímku zdá odlišný = jiný HW?
Z tech fotek je jasne, ze uz jsou tam anteny jine, nove a pravdepodobne spravne pro vertikalni polarizaci. Pokud to maji spravne nastavene, tak uz to zari vsesmerove (zlvneni vyzarovani dle azimutu do 3 dB).


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #618 kdy: 20. 09. 2012, 10:23:29 »
Praha 64k Olšanská, 20.9.2012 v 10:19 - nepozoruju žádnou změnu v příjmu, mám V anténu na Žižkov (i Olšanskou) a 64k stále nenaladím, do skončení LOH Londýn šlo.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 607
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #619 kdy: 20. 09. 2012, 15:36:29 »
Potvrzuju, EPG nejede.
Jj, stále bez EPG.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 573
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #620 kdy: 20. 09. 2012, 22:29:51 »
Nechápu tohle řešení?!!proč se tam nedá osvědčená anténa Kathrein nejlépe všesměrová ostatně ČRa mají dobré výsledky a jsou s ní spokojeni tak proč tenhle rakva systém když Kathrein je lepší a sice dražší ale snad kvalitnější řešení na rozdíl od těch rakví kde nedáte víc než pár KW na Kathrein odpovídající výkonu dáte v pohodě i 10 a více KW,ta anténa to snese bez problémů =)
Vy o tom evidentně víte prd, protože jedna tato anténa vyzáří zhruba 20kW ERP! A vyzářený výkon není funkcí počtu antén. Napřed si raději něco nastudujte, než tu budete vypouštět takové "rozumy"...
PS: SIRA je dceřinná firma Kathrein...
PS2: velká část vysílacích antén ČRa je složena právě z těch rakví...
« Poslední změna: 20. 09. 2012, 22:36:53 od David Kříž »


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #621 kdy: 21. 09. 2012, 08:00:21 »
Ano,to jsem si nevšiml že SIRA je dceřinná společnost Kathrein,možná že to bylo někde zmíněno,a samozřejmě nejsem bývalý ani současný technik Českých radiokomunikací,pro to ano nemám veškeré informace,jako evidentně máte tak je mi jasné že tandem Pařízek Železný to nyní řeší dle aktuálních financí,tomu odpovídá jejich instalace,je to jako ve vědšině případů v životě a to vše jde o peníze až na prvním místě!!! a podle toho to vypadá  ;)
No v každém případě se na to podívám,v tom nemám problém ale to hlavní nesedí na mojí výši znalosti ohledně AS ale dle finanční možnosti majitelů MUX4!!!
A to že si dozvím více o AS je fajn ale nevyřeší to problém s MUX4!!!to musíte uznat i vy!!!
Třeba EPG zde nejde a před tím šla data EPG,no hold to nejde,mimochodem vy to spravíte...asi ne....a já taky ne....
To vy zřejmě víte ale stavu to nepomůže,tak uvidíme co ti dotčení co můžou to ovlivnit co si s tím poradí tam je ta možnost situaci změnit!!!ne tady na technickém webu jen doporučit ale to je tak vše tedy dobrá rada pro MUX4!!!tedy techniky co realizují vše kolem vysílání MUX4!!!
Takže vy tu to můžete upřesnit pokud víte více,než já nebo vám jde evidentně o osobní útoky na diskutéry?v tom nevím?!!
Já na vás neútočím a nejsem všeznalý z nebe spadlý,tak pro to nevím veškeré podrobnosti,ale pro to jsou tu další diskutující aby upřesnili detaily nebo je tu jen a jen o hádání a urážkách,v tom případě tu raději nebudu nic psát,na urážky nejsem zvědavý děkuji nechci,ale znalosti si dopiluji,mám možnost v tom není problém,ale problému že MUX4 neběží tam kde by měl stejnak NEpomůže
A když běží jak u mně tak to je s poruchy u některých stanic,jiné jdou dobře v tom samém MUX4,je to běžné...asi ne  :D
« Poslední změna: 22. 09. 2012, 16:57:09 od Karel Cibulka »
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Jiří Procházka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • Zobrazit profil
    • www.mapavysilacu.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #622 kdy: 23. 09. 2012, 21:23:21 »
Ahoj,

o víkendu jsem si jel vyfotit Olomoucký Slavonín a zde je pravděpodobná mapa pokrytí http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html?chid=7701

J.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #623 kdy: 23. 09. 2012, 21:48:02 »
Ahoj,

o víkendu jsem si jel vyfotit Olomoucký Slavonín a zde je pravděpodobná mapa pokrytí http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html?chid=7701

J.
otázka je, kdy a jestli vůbec tam bude všesměr, který by tam měl teoreticky i prakticky být, abyste tu mapu nemusel znovu předělávat....jinak, díky moc :-)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jiří Procházka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • Zobrazit profil
    • www.mapavysilacu.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #624 kdy: 23. 09. 2012, 22:13:56 »
Ten všesměr už není takový problém  ;) Ještě zkusím prohledat toto forum a dle fotek udělat i další mapy.

J.


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #625 kdy: 23. 09. 2012, 22:42:22 »
Jaké máte zkušenosti s příjmem Olšanské v Praze na vertikální antény?

V pátek jsem měřil při přímém výhledu signál DVB-T na vertikální anténu mířenou na Žižkov resp. Olšanskou (rozdíl azimutu asi 5 stupňů) na kraji Prahy. Zatímco signál multiplexů 1,2 a 3 ze Žižkova byl za anténou se silou 88-92 dBuV, multiplex 4 na kanále 64 šel pouze s 52 dBuV, spektrum bylo "rozbité" a signál naprosto nepoužitelný.

Buď tedy vysílač v tu dobu neběžel (pátek 21.9. mezi 11-13h), nebo nevysílá vertikálně, nebo nevysílá jižním směrem.

Přitom v červenci, po "otočení" antén do vertikálu na jihu Prahy signál byl, sice o cca. 15 dB slabší než Žižkov, ale byl.

Přijímáte tedy v současné době někdo k. 64 na vertikální antény a s jakým výsledkem?
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 452
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #626 kdy: 23. 09. 2012, 23:59:23 »
Otestoval jsem teď příjem kanálu 64 a signál je dostatečný na kvalitní příjem. Žádné měření na monitoru s DVB-T tunerem ale nemám k dispozici. Anténka je na okně šikmo pověšené široce rozevřené teleskopické véčko asi 2 x 12 cm a v této pozici vždy přijímala ÚTB. Novodvorská je odstíněná budovou a stejný signál byl i v době, kdy se z Eltoda nevysílalo. Oproti ilustraci je nyní osa antény k svislici asi pod úhlem 45°.

Čili bych neočekával na vysílání z ÚTB žádnou podstatnou změnu.
« Poslední změna: 24. 09. 2012, 00:11:47 od Pamětník »
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


koko 0925

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 70
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #627 kdy: 24. 09. 2012, 07:35:05 »
Mě to chodí už dlouhou dobu výborně, ale musel jsem vyměnit starý plzeňský síto (H) za logaro (V). Předtím ani ťuk. Lokalita Starý Spořilov.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #628 kdy: 24. 09. 2012, 09:22:47 »
Praha-Strahov (na kopci, kde chytnu v pohodě kdeco), 64k V Olšanská, LP Iskra LP-20DTT vertikálně pasive nechytnu, Žižkov V v pohodě a plné síle ( 64k H směr z Novodvodrské na H anténu chytnu)


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 520
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #629 kdy: 24. 09. 2012, 09:48:44 »
EPG opet jede.


 

reklama