reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 648138 krát)

Leoš E.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #585 kdy: 30. 08. 2012, 18:37:08 »
Napsal jsem přímo do Multiplexu 4 aby mi odpověděli na vysílač Velké Popovice kanál 44 a Benešov – Kozmice jestli se bude u těchto vysílačů ještě zvyšovat výkon. Poněvadž mi to kostičkuje a to před olympiádou mi to šlo bezvadně až 60% signálu. Tady je odpověď: V Popovicích mají snížený výkon,do konce roku bude vysílač 44k Popovice přemístěn na lokalitu Benešov Kozmice a Popovice 64k přemístěn na novou lokalitu do Prahy Kobylis.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 437
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #586 kdy: 30. 08. 2012, 20:32:52 »
Je mi záhadou, proč jsem musel natočit anténu asi o 20-30 stupnů do strany než předtím. Každopádně to v tuto chvíli na Praze 5 jede a signál docela v pohodě. Takže díky za objasnění a mějte se.
Nejspíš stejně jako já na Barrandově nyní přijímáte signál z Novodvorské namísto původní Olšanské.


Bohumil T

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #587 kdy: 30. 08. 2012, 21:25:12 »
Napsal jsem přímo do Multiplexu 4 aby mi odpověděli na vysílač Velké Popovice kanál 44 a Benešov – Kozmice jestli se bude u těchto vysílačů ještě zvyšovat výkon. Poněvadž mi to kostičkuje a to před olympiádou mi to šlo bezvadně až 60% signálu. Tady je odpověď: V Popovicích mají snížený výkon,do konce roku bude vysílač 44k Popovice přemístěn na lokalitu Benešov Kozmice a Popovice 64k přemístěn na novou lokalitu do Prahy Kobylis.

Temi Kobylisy se mysli Ladvi s vsesmerovym AS nebo je to nejaky panelak pod kopcem ?  Ze bychom se opet dockali signalu i na severovychode Prahy bez toceni anteny na Popovice?


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #588 kdy: 30. 08. 2012, 23:40:36 »
pozor, vysílač Ládví patří Radiokomunikacím, pokud se nepletu. Ledaže by to dali kousek vedle - na rozhlednu - a možná tam bude zas jedna rakva :( všesměr by se šikl :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #589 kdy: 31. 08. 2012, 15:13:34 »
V okolí České Lípy by bylo možné zachytit pouze dálkově vysílač Velké Popovice. Jinak tam signál nebude. Jinak tuto oblast žádný vysílač multiplexu 4 nepokrývá.

Pro příjem pražských vysílačů na Českolipsku by každopádně bylo nutné použít velmi výkonnou anténu.

Taky nenaladím mux4 jsem ze Stráže p. Ralskem, podle čtú sem signál doletí, ale nic tu nechytím, dokoce jsem jim psal jestli nebude vysílač i pro českolipsko, odepsali že v dohledné době nic, (celou odpověď jsem zde tež zveřejnil)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #590 kdy: 31. 08. 2012, 16:54:23 »
V okolí České Lípy by bylo možné zachytit pouze dálkově vysílač Velké Popovice. Jinak tam signál nebude. Jinak tuto oblast žádný vysílač multiplexu 4 nepokrývá.

Pro příjem pražských vysílačů na Českolipsku by každopádně bylo nutné použít velmi výkonnou anténu.
Po mém dotazu nám bylo nabídnuto v České Lípě přidání multiplexu 4 z Jablonce (k25) do naší STA za cenu cca 6000,-. Myslíte, že máme kývnout?
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 477
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #591 kdy: 31. 08. 2012, 17:29:29 »
Tady Teplice,dnes jsem jen tak přejížděl kanály a zachytil jsem na 25 kanále Mux 4 docela obstojně.Mám na Ústí výkonnou anténu a Mux 4 z Ústí jde dobře,za ním je ve stejném směru Jablonec 25.Myslíte, že ten Jablonec na takovou dálku chytnu nebo se tu v okolí objevil nový vysílač/Vodojem Teplice/?Děkuji.
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 731
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #592 kdy: 31. 08. 2012, 18:15:28 »
V okolí České Lípy by bylo možné zachytit pouze dálkově vysílač Velké Popovice. Jinak tam signál nebude. Jinak tuto oblast žádný vysílač multiplexu 4 nepokrývá.

Pro příjem pražských vysílačů na Českolipsku by každopádně bylo nutné použít velmi výkonnou anténu.
Po mém dotazu nám bylo nabídnuto v České Lípě přidání multiplexu 4 z Jablonce (k25) do naší STA za cenu cca 6000,-. Myslíte, že máme kývnout?

Pošlete sem nabídku, a pak se dá hodnotit :) Záleží, jak Vám tam hodlají ten mux4 přidat, co za vložky použijí, jaké antény atd.

Pokud by veškerý HW byl kvalitní a instalace opravdu profesionální, pak je 5-6 tisíc celkem slušná cena, pokud se jedná o instalaci antény+stažení kabelu+instalaci vložky do STA.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #593 kdy: 31. 08. 2012, 20:17:49 »
V okolí České Lípy by bylo možné zachytit pouze dálkově vysílač Velké Popovice. Jinak tam signál nebude. Jinak tuto oblast žádný vysílač multiplexu 4 nepokrývá.

Pro příjem pražských vysílačů na Českolipsku by každopádně bylo nutné použít velmi výkonnou anténu.
Po mém dotazu nám bylo nabídnuto v České Lípě přidání multiplexu 4 z Jablonce (k25) do naší STA za cenu cca 6000,-. Myslíte, že máme kývnout?

Pošlete sem nabídku, a pak se dá hodnotit :) Záleží, jak Vám tam hodlají ten mux4 přidat, co za vložky použijí, jaké antény atd.

Pokud by veškerý HW byl kvalitní a instalace opravdu profesionální, pak je 5-6 tisíc celkem slušná cena, pokud se jedná o instalaci antény+stažení kabelu+instalaci vložky do STA.
Nabídku v ruce nemám. Pouze jsme spolu mluvili po telefonu. Prý kanálová anténa, vložka, zkrátka kompletní instalace. Je to firma, která se nám stará o STA a všechny 3 muxy chodí naprosto bez problémů. Jen mě ta cena trochu zaskočila.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #594 kdy: 01. 09. 2012, 11:22:31 »
K64 z Prahy,včera večer OK!Dnes K.O-nedostupné služby.Má někdo nějaké informace?Lokalita Mělník.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #595 kdy: 03. 09. 2012, 18:56:19 »
Tak včera objednáno a dnes už je naistalováno. Fanda, Pohoda, ČT HD a NOVA HD. Co bude ta New TV se nechám překvapit.
Nevím jakým výkonem to z Jablonce vysílá, ale snad bude příjem stabilní po celý rok, tak jako v tuto chvíli.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #596 kdy: 03. 09. 2012, 19:55:52 »
dle databáze ČTÚ je vyzářený výkon z Černé Studnice 10 kW
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 477
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #597 kdy: 03. 09. 2012, 21:10:10 »
Tak včera objednáno a dnes už je naistalováno. Fanda, Pohoda, ČT HD a NOVA HD. Co bude ta New TV se nechám překvapit.
Nevím jakým výkonem to z Jablonce vysílá, ale snad bude příjem stabilní po celý rok, tak jako v tuto chvíli.
Jablonec vysílá na 25.kanále,tak proč firma instalovala colorku,která má na 25 kanále zisk jen 10 db a stojí daleko víc než kanálová 21 prvková,která má zisk 12db?
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #598 kdy: 04. 09. 2012, 05:24:44 »
Tak včera objednáno a dnes už je naistalováno. Fanda, Pohoda, ČT HD a NOVA HD. Co bude ta New TV se nechám překvapit.
Nevím jakým výkonem to z Jablonce vysílá, ale snad bude příjem stabilní po celý rok, tak jako v tuto chvíli.
Jablonec vysílá na 25.kanále,tak proč firma instalovala colorku,která má na 25 kanále zisk jen 10 db a stojí daleko víc než kanálová 21 prvková,která má zisk 12db?
Tak to netuším, ale pokud bude s příjmem jakýkoliv problém, tak se na to rozhodně zeptám.
A je mezi nimi velký cenový rozdíl?
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 477
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #599 kdy: 04. 09. 2012, 20:42:33 »
Tak včera objednáno a dnes už je naistalováno. Fanda, Pohoda, ČT HD a NOVA HD. Co bude ta New TV se nechám překvapit.
Nevím jakým výkonem to z Jablonce vysílá, ale snad bude příjem stabilní po celý rok, tak jako v tuto chvíli.
Jablonec vysílá na 25.kanále,tak proč firma instalovala colorku,která má na 25 kanále zisk jen 10 db a stojí daleko víc než kanálová 21 prvková,která má zisk 12db?
Tak to netuším, ale pokud bude s příjmem jakýkoliv problém, tak se na to rozhodně zeptám.
A je mezi nimi velký cenový rozdíl?
Možný je,že tu kanálovou neměli po ruce,tak vzali tu colorku.Máte ted na střeše hezkou zářivou anténu.Rozdíl v ceně je asi 500 Kč.
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/


 

reklama