reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 656542 krát)

Karlososak

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #570 kdy: 26. 08. 2012, 20:15:34 »
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je to s multiplexem v severních Čechách konkrétně Česká Lípa.
Po informacích o novém kanálu Fanda jsem zkusil naladit znovu programy, bohužel jsem zjistil, že Fanda ještě naladit nejde a k mému nemilému překvapení jsem zjistil, že nejdou naladit ani HD programy jako ČT a NOVA, které mi ještě předtím šly.
(nemyslím před znovunaladěním, ale nějaký čas předtím)
Zatím se snažím najít chybu u sebe a v televizoru, ale zatím nic. Nevím co s tím.
Děkuji moc za odpověď

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #571 kdy: 26. 08. 2012, 20:24:40 »
V okolí České Lípy by bylo možné zachytit pouze dálkově vysílač Velké Popovice. Jinak tam signál nebude. Jinak tuto oblast žádný vysílač multiplexu 4 nepokrývá.

Pro příjem pražských vysílačů na Českolipsku by každopádně bylo nutné použít velmi výkonnou anténu.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Karlososak

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #572 kdy: 26. 08. 2012, 20:30:30 »
Děkuji, teď jsem zrovna studoval mapu pokrytí.
Jak je to tedy s HD programy pozemního vysílání, moc tomu nerozumím, mám to chápat tak, že programy v HD nejdou proto, že dřív byly v Multiplexu 3 a nyní v 4, který nemá takové pokrytí?
Děkuji


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #573 kdy: 26. 08. 2012, 20:43:10 »
Studovat mapu pokrytí je v případě multiplexu 4 zbytečné, protože ty mapy jsou lživé a vůbec neudávají skutečný stav pokrytí. Zatímco na mapách jsou všechny vysílače zakresleny tak, jako by vysílaly do všech směrů, ve skutečnosti je tomu úplně jinak a jsou použity směrové diagramy (vysílače tedy "svítí" jen někam a jinam ne).

Proč jste programy přijímal a nyní to není možné Vám nepovím, ale asi to bude změnami v multiplexu 4. Asi holt otočili nějakou anténu někam jinam, a nebo něco změnili. Třeba je také možné, že jste přijímal pražský vysílač na Olšanské, který změnil polarizaci na přelomu června a července...
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #574 kdy: 26. 08. 2012, 21:09:34 »
Cekame v Zatci a okoli na vysilac min 10kW na vrcholu Krusnohori v oblasti od Klinovce pres Jedlak az k Dlouhe Louce.
Pokrytlo by to Louny, Zatec, Podborany, Chomutov, Most, Kadan.
Nejoptimalnejsi geograficka oblast a stale nic.
Stale totiz cekam, na jaky kanal mam nechal preladit vlozku Alcad.
Anteny SuperColor mam namirene na Krasov a Jedlak, tak by jsme v STA naseho panelaku mohli MUX4 naladit, az ho spustej z vhodne BTSky O2 na treba Klinovci s 10kW.
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #575 kdy: 26. 08. 2012, 21:23:57 »
a já čekám, jestli spustí BTS Vinařice u Mladé Boleslavi, na kterou koukám z okna, abych nemusel nikam nic směrovat a měl MUX 4 na nasliněný prst ;)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #576 kdy: 27. 08. 2012, 00:16:49 »
V okolí Mělníka ten samý problém,během olympiády K64 ve výborné kvalitě,nyní se obraz rozpadá,ostatní muxy OK!


Jiří Procházka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • Zobrazit profil
    • www.mapavysilacu.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #577 kdy: 27. 08. 2012, 07:52:42 »
Ahoj všem,

ještě k mapám pokrytí na www.mapavysilacu.cz. Děkuji předchozím příspěvkům za vysvětlení. Pokud nevydá ČTÚ jiná omezení, nemá cenu mapy dělat, pak by zase všichni psali, že to nesedí. Pokud Vám někde něco nesedí, je tam chyba, napište, rád to opravím. Mail můžete použití např. http://www.mapavysilacu.cz/about.html

Pokud jde o jazyky, můžete si ho kdykoliv přepnout. Doména www.dvbtmap.eu je pro ostatní země. WWW.mapavysilacu.cz je pro nás a slováky :-)

Jinak jsou k dispozici i aplikace pro Android a Windows Phone.

Díky.

S pozdravem,

Jiří Procházka
Autor mapavysilacu.cz


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #578 kdy: 27. 08. 2012, 09:00:27 »
Ahoj, nevím co se s multiplexem 4 v Praze děje ale za poslední týdny popíši vývoj signálu.
Bydlím na Praze 5, anténa stolní položená u okna. Namířená směrem na Novodvorskou, ale stejným směrem je i Olšanská.
Před olympiádou jsem naladil mux4 horko těžko, ale naladil. Oba ČT HD kanály, Novu HD a asi nějakou pohodu či co to bylo. Signál byl v poho ale občas kostičky. Za nějakých 14 dnů jsem mux4 přeladil, zmizela Nova HD ale zase jsem chytil oba ČT HD kanály naprosto v pohodě, signál bezva bez kostiček a jediného výpadku. Zhruba před 14 dny mux4 celý vypadl a nenaladim vůbec nic.
Prosím , co se na vysílači změnilo, že ze dne na den nechytim mux4 vůbec a před 14 dny jsem sledoval olympiádu ve full HD bez jediné kostičky?
Děkuji za pomoc.

Mám pocit že to bylo asi takhle: když jste před LOH proladil eter/automaticka aktualizace, tak to zrovna začal vysílat MUX3 (jen po dobu LOH) ČT2 ČT4 HD , takže jste byl rád že vše funguje a vy si užíváte HD obraz v domění že chytáte stále MUX4 jen vám zmizela NOVA HD. Když po LOH přestal MUX3 šířit HD programy myslel jste že vám zmizel MUX4, coz je omyl, ten tu je s námi stále. Zřejmě se u Vás změnili příjmové podmínky. Zkuste změnit anténu místo příjmu a znovu vyhledat.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #579 kdy: 27. 08. 2012, 09:49:51 »
Grifinovo vysvětlení se mi moc líbí. A vypadá vysoce pravděpodobně.


jis

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 60
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #580 kdy: 27. 08. 2012, 12:31:17 »
Grifinovo vysvětlení se mi moc líbí. A vypadá vysoce pravděpodobně.
To samé jsem psal již na předchozí stránce:
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1901.msg29337#msg29337


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #581 kdy: 27. 08. 2012, 14:40:01 »
Praha - na Strahově mi 64k vertikálně z Olšanské nejde (v podstatě po LOH skončil, před tím bylo OK). mux4 64k mi mnoho dní i teď jede ok, ale jen když otočím na H a směr Novodvorská. Osobně mi je to jedno, protože mám satelit a to "navíc" tedy smyčka TV Pohoda mi moc nezajímá. Ale předpokládám, že tohle je fakticky jen test a po prázdninách se mux4 v Praze polepší, přeci jen je to pro každý byznys velice důležitá koncentrace zákazníků  :) a hlavně, že TV pohoda bude mít nějaký program, který mi namotivuje zařídit trvalý příjem


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #582 kdy: 27. 08. 2012, 15:06:53 »
To samé jsem psal již na předchozí stránce:
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1901.msg29337#msg29337
Máš pravdu. Přehlédl jsem to. Soráč.


zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #583 kdy: 27. 08. 2012, 19:07:52 »
Ten K64 z Prahy,to je záhada!Už jsem vyčerpal všechny možnosti,kde asi soudruzi udělali chybu?Přes den ,,žádný signál"a v noci ,,kosičky",Před tím signál a kvalita 75%.Kde je zakopaný pes?G


Medek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #584 kdy: 30. 08. 2012, 12:54:03 »
Ahoj, nevím co se s multiplexem 4 v Praze děje ale za poslední týdny popíši vývoj signálu.
Bydlím na Praze 5, anténa stolní položená u okna. Namířená směrem na Novodvorskou, ale stejným směrem je i Olšanská.
Před olympiádou jsem naladil mux4 horko těžko, ale naladil. Oba ČT HD kanály, Novu HD a asi nějakou pohodu či co to bylo. Signál byl v poho ale občas kostičky. Za nějakých 14 dnů jsem mux4 přeladil, zmizela Nova HD ale zase jsem chytil oba ČT HD kanály naprosto v pohodě, signál bezva bez kostiček a jediného výpadku. Zhruba před 14 dny mux4 celý vypadl a nenaladim vůbec nic.
Prosím , co se na vysílači změnilo, že ze dne na den nechytim mux4 vůbec a před 14 dny jsem sledoval olympiádu ve full HD bez jediné kostičky?
Děkuji za pomoc.
Já bych z tučně vyznačené části vašeho popisu spíše hádal, že jste olympiádu sledoval z muxu 3, ne z muxu 4.

Děkuji, máte pravdu. Aniž bych něco tušil, chytal jsem olympiádu v HD z mux3.
Ale to nic nemění na tom, že to předtím šlo. Včera jsem zkusil mávat anténou z okna a ladit programy na TV. Když pominu, že jsem vypadal jako šašek, tak jsem po 2h mávání mux4 naladil. Je mi záhadou, proč jsem musel natočit anténu asi o 20-30 stupnů do strany než předtím. Každopádně to v tuto chvíli na Praze 5 jede a signál docela v pohodě. Takže díky za objasnění a mějte se.


 

reklama