reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 655938 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 564
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #555 kdy: 26. 08. 2012, 10:15:46 »
Zde:   http://www.dvbtmap.eu/mapdistancepair.html

Najdete i srozumitelný návod, jak na to. :)

Česká verze portálu je http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html né všichni totiž umí dobře anglicky, meztak tam ještě chybí pokrytí našeho muxu4 a některých dokrývačů, též ten nový vysílač na benešovsku, ale sk mux4 tam má již své pokrytí, a to ještě nevysílá.
« Poslední změna: 26. 08. 2012, 10:23:23 od Jaroslav Honzík »
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #556 kdy: 26. 08. 2012, 11:05:49 »
Zde:   http://www.dvbtmap.eu/mapdistancepair.html

Najdete i srozumitelný návod, jak na to. :)

Česká verze portálu je http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html né všichni totiž umí dobře anglicky, meztak tam ještě chybí pokrytí našeho muxu4 a některých dokrývačů, též ten nový vysílač na benešovsku, ale sk mux4 tam má již své pokrytí, a to ještě nevysílá.

Zda je verze česká, německá, anglická... zvolíte kliknutím na praporek té které země v pravém horním rohu map. Takže záleží jen na uživateli, v jakém jazyce si bude mapy aj. prohlížet :)

Pokrytí našeho muxu 4 z velké části chybí proto, že oficiální parametry dané ČTÚ DB nedodržuje. Pak i jinak velmi přesné mapy působí jako bajky >:(  A pro mux 4 SR tamější TÚ již vydal oficiální parametry, které Towercom jistojistě dodrží. Takže proč by již nemohly být mapy pokrytí zveřejněny, i když se zatím nevysílá... :)


Medek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #557 kdy: 26. 08. 2012, 11:14:14 »
Ahoj, nevím co se s multiplexem 4 v Praze děje ale za poslední týdny popíši vývoj signálu.
Bydlím na Praze 5, anténa stolní položená u okna. Namířená směrem na Novodvorskou, ale stejným směrem je i Olšanská.
Před olympiádou jsem naladil mux4 horko těžko, ale naladil. Oba ČT HD kanály, Novu HD a asi nějakou pohodu či co to bylo. Signál byl v poho ale občas kostičky. Za nějakých 14 dnů jsem mux4 přeladil, zmizela Nova HD ale zase jsem chytil oba ČT HD kanály naprosto v pohodě, signál bezva bez kostiček a jediného výpadku. Zhruba před 14 dny mux4 celý vypadl a nenaladim vůbec nic.
Prosím , co se na vysílači změnilo, že ze dne na den nechytim mux4 vůbec a před 14 dny jsem sledoval olympiádu ve full HD bez jediné kostičky?
Děkuji za pomoc.


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #558 kdy: 26. 08. 2012, 11:15:05 »
můj dotaz pro mux4
 Dobrý den

 V souvislosti s novým kanálem Fanda by mě zajímalo ,kdy doletí signál na kroměřížsko|(Hulín), uherskobrodsko(Strání) a Opavu.

 Dodnes nám mux4 nejde ani v jedné oblastí a je to škoda, protože na Fandu se těším.

 S pozdravem

 Petr Mareček

 Odpověd z mux4
 Dobrý den pane Marečku,vysílače jsou ve výstavbě,termín spuštění do konce roku.

 příjemný den, za helpdesk multiplexu4 Kramarz Daniel


jis

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 60
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #559 kdy: 26. 08. 2012, 12:49:58 »
Ahoj, nevím co se s multiplexem 4 v Praze děje ale za poslední týdny popíši vývoj signálu.
Bydlím na Praze 5, anténa stolní položená u okna. Namířená směrem na Novodvorskou, ale stejným směrem je i Olšanská.
Před olympiádou jsem naladil mux4 horko těžko, ale naladil. Oba ČT HD kanály, Novu HD a asi nějakou pohodu či co to bylo. Signál byl v poho ale občas kostičky. Za nějakých 14 dnů jsem mux4 přeladil, zmizela Nova HD ale zase jsem chytil oba ČT HD kanály naprosto v pohodě, signál bezva bez kostiček a jediného výpadku. Zhruba před 14 dny mux4 celý vypadl a nenaladim vůbec nic.
Prosím , co se na vysílači změnilo, že ze dne na den nechytim mux4 vůbec a před 14 dny jsem sledoval olympiádu ve full HD bez jediné kostičky?
Děkuji za pomoc.
Já bych z tučně vyznačené části vašeho popisu spíše hádal, že jste olympiádu sledoval z muxu 3, ne z muxu 4.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Čestmír Polák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 145
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #560 kdy: 26. 08. 2012, 14:01:23 »
Ahoj, nevím co se s multiplexem 4 v Praze děje ale za poslední týdny popíši vývoj signálu.
Bydlím na Praze 5, anténa stolní položená u okna. Namířená směrem na Novodvorskou, ale stejným směrem je i Olšanská.
Před olympiádou jsem naladil mux4 horko těžko, ale naladil. Oba ČT HD kanály, Novu HD a asi nějakou pohodu či co to bylo. Signál byl v poho ale občas kostičky. Za nějakých 14 dnů jsem mux4 přeladil, zmizela Nova HD ale zase jsem chytil oba ČT HD kanály naprosto v pohodě, signál bezva bez kostiček a jediného výpadku. Zhruba před 14 dny mux4 celý vypadl a nenaladim vůbec nic.
Prosím , co se na vysílači změnilo, že ze dne na den nechytim mux4 vůbec a před 14 dny jsem sledoval olympiádu ve full HD bez jediné kostičky?
Děkuji za pomoc.

Já bych si v první řadě pořídil pořádnou anténu. Z toho pramení všechny Vaše potíže. S vysílačem se nic v současné době nedělá a vysílá stále stejně. Takto budete mít stále nějaké potíže s příjmem.
VanTage 7100TS Kombo, Kaon KVR-1000TS PLUS, Strong DVB-T2, GigaBlue HD Quad Plus, Technisat DigitRadio 210,  SkyLink, freeSat, T-REX, Irdeto Cryptoworks, IRDETO, SKY IT, Polsat.


Pudl88

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #561 kdy: 26. 08. 2012, 17:07:32 »
Bude někdy vysílat multiplex 4 z vysílače Praděd? Pokud ne tak to je špatny protože bych musel otočit anténu na jiny vysílač a pak bych neměl multiplex 1 2 3 a tak to bych rozhodně nechtěl to se rači obejdu bez 4.


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #562 kdy: 26. 08. 2012, 17:09:41 »
Bude někdy vysílat multiplex 4 z vysílače Praděd? Pokud ne tak to je špatny protože bych musel otočit anténu na jiny vysílač a pak bych neměl multiplex 1 2 3 a tak to bych rozhodně nechtěl to se rači obejdu bez 4.

Nebude.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #563 kdy: 26. 08. 2012, 17:17:12 »
Bude někdy vysílat multiplex 4 z vysílače Praděd? Pokud ne tak to je špatny protože bych musel otočit anténu na jiny vysílač a pak bych neměl multiplex 1 2 3 a tak to bych rozhodně nechtěl to se rači obejdu bez 4.

No a co ... tak hodíš 2. anténu a sloučíš si to. Já v tom teda problém nevidím. Problém by to byl větší, kdyby to byl sousední kanál těch muxů které chytáš. Mux4 pokud ho vůbec chytneš, tak bude stejně mít nejspíš jinak silný signál oproti muxům 1-3, že se to bude muset stejně řešit extra 2 anténou a následně to sloučíš se zbytkem.  ;)

Je problém mít 2 antény? Určitě si poradíš ...  ;) Pokud né, tak zavoláš někoho zkušenějšího kdo to udělá místo tebe. Na Pradědu 100% nebude mux4.


Pudl88

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #564 kdy: 26. 08. 2012, 17:24:31 »
A oni nemůžou použít žádnej stejnej vysílač jako radiokomunikace?


Fulda.Julda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 14
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #565 kdy: 26. 08. 2012, 17:34:30 »
A v prodejnách O2 taky koupíš dobíjecí kupóny na T-Mobile nebo Vodafone? :D


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #566 kdy: 26. 08. 2012, 17:39:29 »
A oni nemůžou použít žádnej stejnej vysílač jako radiokomunikace?

Ne, nemůžou ... protože ani nechtěj a je to navíc jejich konkurence. (čili protihráč)


Pudl88

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #567 kdy: 26. 08. 2012, 18:47:01 »
To je pravda ale takhle stěžujou lidem prácu :) a proč teda když už to dávaj na jiné vysílače tak proč jim nedají velkej výkon 100 KW proč třeba jenom 10 ??


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #568 kdy: 26. 08. 2012, 18:58:14 »
Tady nejde ani tak o výkony, jako o rozdílná stanoviště vysílačů. Berte v úvahu, že teď máte anténu, která je natočena nějakým směrem, typicky na blízký vysílač ČRa (typu Ještěd, Žižkov, Kojál, Kleť atd.). Vysílače multiplexu 4 jsou až na vyjímky úplně jiným směrem, tedy je anténa nezachytí, a nebo je zachytí slabě. Tedy v naprosté většině případů je pro příjem nutná DALŠÍ anténa, mířená na vysílač multiplexu 4 a sloučená se stávající anténou selektivním laděným slučovačem. Což už stojí nějaké peníze.

Další věc je, že pokrytí multiplexu 4 ani zdaleka neodpovídá jejich mapkám, ty vysílače nemají všesměrové vyzařování, tedy signál "svítí" jen do určitého směru, širokého cca. 70-90 stupňů. To znamená, že pokud zrovna nejste v tomto "výseku", můžete být i blízko vysílače, ale signál nezachytíte.

Že je to celé špatně koncipované se píše nejen zde na Digizone, ale i na odborných fórech. Jediný, kdo to zřejmě nechápe, je pak Pařízek.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


hojik1

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #569 kdy: 26. 08. 2012, 19:23:52 »
Ahoj, nevím co se s multiplexem 4 v Praze děje ale za poslední týdny popíši vývoj signálu.
Bydlím na Praze 5, anténa stolní položená u okna. Namířená směrem na Novodvorskou, ale stejným směrem je i Olšanská.
Před olympiádou jsem naladil mux4 horko těžko, ale naladil. Oba ČT HD kanály, Novu HD a asi nějakou pohodu či co to bylo. Signál byl v poho ale občas kostičky. Za nějakých 14 dnů jsem mux4 přeladil, zmizela Nova HD ale zase jsem chytil oba ČT HD kanály naprosto v pohodě, signál bezva bez kostiček a jediného výpadku. Zhruba před 14 dny mux4 celý vypadl a nenaladim vůbec nic.
Prosím , co se na vysílači změnilo, že ze dne na den nechytim mux4 vůbec a před 14 dny jsem sledoval olympiádu ve full HD bez jediné kostičky?
Děkuji za pomoc.



Mám úplně stejný problém. V okolí Velvar jsem v době olympiády přijímal HD na mux4 (k64) bez problémů, po skončení mám k64 naprosto bez signálu...


 

reklama