reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 648574 krát)

Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #480 kdy: 29. 07. 2012, 20:28:58 »
Ani v Ostravě to nesedí, protože třeba na sídlišti Dubina není po signálu ani stopy.
A to usuzujete na základě čeho? Nějakého exaktního měření? Není signál kde, v STA v paneláku, v RD? Nebo Váš TV takový signál není schopen zpracovat? Jen tak pro info tento týden jsem ve Staré Vsi tedy až za Dubinou a navíc v dolíku realizoval bezproblémový příjem DVB-T Mux 1-4, Pl veřejnoprávní Mux na 62.k...
Honda Enduro Team

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Wendich

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #481 kdy: 29. 07. 2012, 20:41:41 »
RD, dvě nazávislé TV antény, dva různé přijímače a stejný problém s mul. 3 A dokonce i odzkoušeno na pokojové anténě. Nemůže být problém, že 59k je z bou vysílačů? Mul. 1 a 2 má myslím odlišné kanály...


Sir_Lancelot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #482 kdy: 29. 07. 2012, 21:05:13 »
Ani v Ostravě to nesedí, protože třeba na sídlišti Dubina není po signálu ani stopy.
A to usuzujete na základě čeho? Nějakého exaktního měření? Není signál kde, v STA v paneláku, v RD? Nebo Váš TV takový signál není schopen zpracovat? Jen tak pro info tento týden jsem ve Staré Vsi tedy až za Dubinou a navíc v dolíku realizoval bezproblémový příjem DVB-T Mux 1-4, Pl veřejnoprávní Mux na 62.k...
Asi takhle, na deklarovanou pokojovku nic. Ne, skutečně jsem to neměřil exaktně, zkusil jsem nebylo nic, smůla.
Je to v paneláku, přes venkovní anténu v 5. patře, STA se tam nekoná.
Takže v tom případě po signálu ani ťuk. Ostatní MUX jedou bez problému.
Osobně bydlím 10km od Staré Vsi proti proudu Ondřejnice, a MUX4 nechytám, ostatní MUX mi hrají na "na kus drátu", chytám i PL MUX2 na K49, podařilo se mi chytnout i K62, ale jen za cenu velkého otočení antény, kdy potom už české MUX nebyly optimální.
Jinak když jsem si tak ze srandy točil anténou, tak jsem chytal MUX1 z Pradědu, Kojálu a Radhoště. Chytl jsem i PL MUX2 na K38, ale to byly většinu času jen kostičky.
Dost mě štve, že tomu nerozumím, protože chytit se tady toho dá hafo, stačilo by jen šikovně sloučit ty dvě síta aby jedno bylo na MUX 1-3 + MUX Klimkovice a zbytek otočený na Polsko.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #483 kdy: 29. 07. 2012, 21:23:58 »
A co si takhle pozvat odbornou firmu, pro kterou bude sloučení dvou antén pro příjem z požadovaných TXů hračkou??


Sir_Lancelot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #484 kdy: 29. 07. 2012, 21:33:00 »
Protože já to nefinancuji, a toho kdo by to financovat měl k tomu nepřemluvím, protože o to nestojí. Rozumíme?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #485 kdy: 29. 07. 2012, 21:35:50 »
Tak v tom případě (pokud není zájem) není ani co řešit a nechápu, proč se do toho angažuješ?!


Sir_Lancelot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #486 kdy: 29. 07. 2012, 21:48:35 »
To není žádné angažmá, jednoduše jsem chtěl zkusit co jsem schopný vytěžit z toho co na půdě mám, jestli chytnu MUX4 případně Poláky a co vůbec chytnu. Výsledek je, že k MUX 1-3 co jsme měli přibyl ještě Polský MUX2 a snad časem přibude i ten MUX4 až to trochu poladí a zesílí.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #487 kdy: 29. 07. 2012, 22:15:03 »
Takže ty podmínky pro příjem máš, ale nechceš to financovat!  ;D ;D Nejlépe, pokud by ti někdo poradil nebo dokonce provedl instalaci zadara...Hmm, takových "dobráků" sem už na netu viděl mnoho!
« Poslední změna: 22. 08. 2012, 10:45:07 od Lukáš Polák »


Sir_Lancelot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #488 kdy: 29. 07. 2012, 23:02:01 »
Nebudu financovat něco, co není moje, co na tom nechápeš? DVB-T mě zajímá, ale jen okrajově, zkoušel jsem co dovedu sám, to jsem napsal, nechci po nikom aby mi zadara radil, na to slučování jsem se ptal jako laik, jestli to nejde "nějak" jednoduše, do té doby jsem netušil, že to je to taková věda. Považoval jsem toto fóru za zajímavé a popularizující tuto problematiku, ale tvoje posměvačné příspěvky mě odrazují od dalších návštěv, protože když se jako laik na něco zeptám, jsem hned odkazován "abych si zaplatil firmu a neopruzoval tady".
A pokud to má být fórum jen pro profíky, tak prosím, si to ocejchujte a já sem nepolezu. Konec OT.


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #489 kdy: 29. 07. 2012, 23:17:21 »
Samozřejmě  Libor L má pravdu, podmínky zde jsou a je každého jeho věc jak se stím vypořádá. Osobně ale mám dost značné pochyby kde to vlastně chcete chytat, nejprve na Dubině, pak zase někde proti proudu Ondřejnice...tak asi tak. Není důvod zde někoho osočovat, ale na pokojovou anténu seriozně nic nechytíte. Třeba by to spravila nějaká širokopásmovka za pár kaček, ale no to přijde právě ten profík s měřákem. Jinak nezbude nic než cesta pokus-omyl.
Honda Enduro Team


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #490 kdy: 30. 07. 2012, 08:46:39 »
Signál multiplexu 4 jsem nikdy neměl, nemám a nevím, jestli někdy mít budu. Ale kdybych nějaký zbytkový (=slabý) měl, je nějaký důvod pro snahu o příjem ? Sedmilhář Pařízek plácal něco v tom smyslu, že diváci budou mít důvod otáčet antény na jejich vysílače (aniž by dodal, kde se přesně nacházejí). Nějak jsem ten důvod asi přehlédnul....
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #491 kdy: 30. 07. 2012, 10:13:15 »
Obec toto mohla u Vas, ale i jinde vyresit uz davno.
Existuji linearni opakovace s typicky 2-5W PA vykonu, kde RX balovaci yagina musi byt alespon 30m od sektorove do 180st TX anteny (2 krychlicky nebo 2 upravena originalni Plzenska sita...ano, i ja je pouzivam pro vysilani na 70cm, ale daji se pouzit pro vysilani tv signalu do 50W PA).
Tyto linearni opakovace pro DVB-8MHz stoji cca 140kKc + antenni systemy s elektrikou + stozar + naklady firmy.
Pojmou jen jeden MUX, takze vse 3x nebo 4x...pokud chcete jeste MUX4.
Z radioelektro hlediska to neni slozite, pro jednoduchost to ma i GSM/EDGE/UMTS modul s vlastni "web" strankou pro dalkove ovladani zarizeni + trvalej UDP vystup stream s aktualnima parametrama a funkcema do "dohledoveho salu".
Ja jsem v Praze pomoci nich dostal signal TETRA do autotunelu apod..
Pouzival jsem Svedskej Avitec (zastupce je AscomCZ, kontaktujte pana Jerhota) a Pardubickej RCD (kontaktujte pana Holcmana).
Obe firmy jsou schopne udelat vec na klic, cenove to je zhruba na stejno, jen je rozdil v tom, ze RCD je Ceske Know-How a vyrabi se u nas, zadna Cina.
Jestli se nemejlim, tak jsou typy, ktere umi opakovat i vicero MUXu soucasne do/z jedne anteny. Systemy umeji casove zpozdovaci linky rizene master vysilacem v synchro SFN casovem okenku (dodavatelska firma se bude muset domluvit s majitelem vysilaci site).
Zkratka cele to ma samozrejme elegantni reseni. Co se tyce financi, tak by si provozovatele siti meli dat maslo na hlavu a zaplatit tu investici alespon z poloviny pro obec.
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #492 kdy: 07. 08. 2012, 20:29:49 »
Nyní mě tak překvapila zajímavá pravopisná chyba v EPG (Volejbal / 3. štvrtfinále, ženy), že jsem se vydal zjistit, co to znamená. A zjistil jsem, že mux4 nyní používá pro EIT znakovou sadu ISO-8859-2 (stará známá Latin-2) a asi i hapruje převod. Namísto této špatné sady má vysílat v ISO-639, kterou mu mj. předepisuje i D-book. A opět se ukázal ten nešťastný hexaznak na začátku názvu programů i providera, takže to možná způsobí potíže u těch televizorů, které se při spouštění muxu4 uzázaly být na to citlivé.
Že umí oboje vysílat správně, už mux4 ukázal.

Pozn: mux1 i mux3 mají EPG i názvy v pořádku.
« Poslední změna: 07. 08. 2012, 20:33:59 od Petr Svoboda »


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #493 kdy: 10. 08. 2012, 17:33:16 »
Takze opet problem u vysilatele, nikoliv u uzivatelu doma.
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #494 kdy: 10. 08. 2012, 18:32:40 »
No, mě by zajímaly nějaké informace a plány o rozšiřování toho záhadného Muxu4 - KDY, KDE co přibude nového.

Ale asi je to zbytečné vůbec na to JEN pomyslet ... ČRa nás asi moc rozmazlili  :D Ach jo.


 

reklama