reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 651994 krát)

Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #465 kdy: 29. 07. 2012, 10:58:03 »
CTU zverejnily pouze aktualni situaci,poukazoval jsem na Brno a tam ma byt podle DB pokryti mnohem vetsi nez CTU ukazuje.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Sir_Lancelot

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #466 kdy: 29. 07. 2012, 11:35:51 »
Ani v Ostravě to nesedí, protože třeba na sídlišti Dubina není po signálu ani stopy.


ttominoo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #467 kdy: 29. 07. 2012, 14:18:09 »
Je mozne, ze mi kdyz se zatahne a zacne prset vypadne mux 4. Brno


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 561
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #468 kdy: 29. 07. 2012, 14:50:08 »
ČTÚ zveřejnil teoretickou mapu pokrytí multiplexu 4, ale opravdu teoretickou: http://dtv.ctu.cz/mapa
Zajímavostí je, že vysílač Jeníkov u Jihlavy má uvedenu hodnotu výkonu 43 dbW, což odpovídá necelým 20 kW ERP. V  databázi však uvádí ČTÚ 10 kW. ČT na svých speciálních stránkách k digitalizaci uvádí hodnotu rovněž 43 dbW. http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/obraz-s-vysokym-rozlisenim/mimoradne-vysilani-v-hd-rozliseni/
Kde hledat pravdu?! Čert aby se v tom vyznal.

Černá studnice souhlasí, ale to pokrytí ne, protože ve Stráži signál není, ale podle ČTÚ je.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #469 kdy: 29. 07. 2012, 15:21:09 »
No a např. u nás v okrese Svitavy by nemělo být po signálu ani stopy, ale já chytám z HK Chlumu bez zesilovače bez problému MUX 4, pokud tedy zrovna jede obsah..

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #470 kdy: 29. 07. 2012, 15:37:38 »
No a např. u nás v okrese Svitavy by nemělo být po signálu ani stopy, ale já chytám z HK Chlumu bez zesilovače bez problému MUX 4, pokud tedy zrovna jede obsah..
kde přibližně?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #471 kdy: 29. 07. 2012, 17:07:22 »
No a např. u nás v okrese Svitavy by nemělo být po signálu ani stopy, ale já chytám z HK Chlumu bez zesilovače bez problému MUX 4, pokud tedy zrovna jede obsah..
kde přibližně?

tato lokalita: 49°42'18.655"N, 16°20'39.067"E


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #472 kdy: 29. 07. 2012, 17:40:45 »
podle výškového profilu máte téměř ideální QTH, takže, proč ne?  ;)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #473 kdy: 29. 07. 2012, 17:52:15 »
podle výškového profilu máte téměř ideální QTH, takže, proč ne?  ;)

Ano proč ne nestěžuji si, kromě toho tu hraje Liberec - Ještěd, Trutnov - Černá Hora, Pardubice - Krásné, Jelení Hora - Sněžné Jámy a slabě Brno - Kojál a velmi slabě Vídeň Kahlenberg. ;)


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #474 kdy: 29. 07. 2012, 18:06:46 »
V Pomezí u Poličky je jediný problém a to kolize 40k Černá hora vs. 40k Kojál. Například ale o kus níže ve Stašově...  ::) :-X
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 547
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #475 kdy: 29. 07. 2012, 18:35:01 »
V Pomezí u Poličky je jediný problém a to kolize 40k Černá hora vs. 40k Kojál. Například ale o kus níže ve Stašově...  ::) :-X

...nejde nic. :)
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #476 kdy: 29. 07. 2012, 18:38:43 »
V Pomezí u Poličky je jediný problém a to kolize 40k Černá hora vs. 40k Kojál. Například ale o kus níže ve Stašově...  ::) :-X

Jak je to ve Stašově nevím, o kolizi jsem slyšel, já přijímám Trutnov bez kolize a 40 kanál nejlépe z kanálů co z Trutnova jdou (40,60,61) Anténu mám totiž krytou ze směru Kojálu domovní zdí a blízkým kopcem, pokud bych chtěl chytit Kojál na 40k, také to jde, ale musel jsem anténu nainstalovat z druhé strany domu aby byl odstíněn zase Trutnov. Ovšem ten Kojál jsem měl daleko, daleko slabší, ale v jiných částech Pomezí je to zase naopak..


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #477 kdy: 29. 07. 2012, 19:56:53 »
V Pomezí u Poličky je jediný problém a to kolize 40k Černá hora vs. 40k Kojál. Například ale o kus níže ve Stašově...  ::) :-X

...nejde nic. :)
Přesně tak  ;D
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #478 kdy: 29. 07. 2012, 19:58:35 »
V Pomezí u Poličky je jediný problém a to kolize 40k Černá hora vs. 40k Kojál. Například ale o kus níže ve Stašově...  ::) :-X

Anténu mám totiž krytou ze směru Kojálu domovní zdí a blízkým kopcem,
o tom to je
Citace
...daleko slabší, ale v jiných částech Pomezí je to zase naopak..
přesně tak
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Wendich

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #479 kdy: 29. 07. 2012, 20:10:45 »
S překvapením sděluji, že v Černošicích (3km) za Prahou má multiplex 4 nejlepší signál 100% kvalita, poté je multiplex 1 a 2, kde kvalita je cca 95 a multiplex 3 kolísá mezi 40 - 85. Cukrák je okem viditelný cca 3 km a Žižkov také cca 10 km. Nechápu, že z jednoho vysílače jsou kvality různých multiplexů tak odlišné (1-3). Multiplex 4 máme z Novodvorské...


 

reklama