reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 655997 krát)

Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #195 kdy: 26. 06. 2012, 07:44:12 »
Ne v polovině roku 2013, ale v březnu!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #196 kdy: 26. 06. 2012, 07:47:24 »
Citace
Vysílač Ještěd má dnes plánovanou výluku.  :)

Aha proto ráno běžela Prima Love, Genus Plus i Óčko.
A zítra má od 6-15 hod výluku Černá hora.
Takže si 2 dni užijeme i příjmu Mux 3.

Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Marek Vajdík

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #197 kdy: 26. 06. 2012, 07:48:26 »
Dobrý den, včera dne 25.6.2012 po avizovaném spuštění TV Pohoda jsem učinil TV scan. TV Pohoda naskočila a rovněž ČT1 HD JCE, ČT4 HD JCE a Nova HD JCE. Problém je v tom, že scan mi již nenašel obyč. ČT1, ČT4 a NOVU tedy programy, které byly nalezeny HD. Mám full HD TV, ale před časem mi bylo vysvětleno, že se jedná o full HD obraz, ale ne tuner. Pravděpodobně z těchto důvodů mi HD kanály přehrávají pouze zvuk (s čímž jsem počítal). V současné době mi tedy scan nenalezne plně funkční čt1, 4 a Novu. ČT2, ČT24, Nova Cinema a další programy scan nalezl bez problémů.

Prosím poraďte.

Děkuji

g.carpa

Dobry den, zkuste projet kanaly, na kterych vysila CT1, CT4 a Nova rucne. Nevim, co mate za TV. Ale u meho Panasonicu je treba "Pridat HD programy". Pokud pouze proladim dany kanal, kde HD stanice vysila, pak dojde presne k tomu, co popisujete - jede pouze zvuk bez obrazu. Podivejte se do technicke specifikace Vasi TV, jestli je tam psany dekoder MPEG-4.


Jaroslav Janoušek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #198 kdy: 26. 06. 2012, 07:48:56 »
Jak jste na tom na 25 kanále Tábor a okolí? Bydlím kousek od Tábora a nic nechytám. Nasměrováno na Kleť.


Marek Vajdík

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Panasonic nedetekuje všechny programy
« Odpověď #199 kdy: 26. 06. 2012, 07:57:34 »
Zkoušel jsem ladit v K.Varech a zarazilo mě, že na 4 roky starém LCD Panasonic se naladí pouze ČT1 HD a Nova HD (samozřejmě jen zvuk), kdežto na Evolve Scorpio se naladí všechny programy včetně ČT4 HD a Pohody. Stav trvá už cca 2 hodiny. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jinak signál je tu silný jak hrom, k bezproblémovému příjmu stačí cca 10cm dlouhý drát zasunutý do anténního konektoru.

Zkuste dat "Pridat HD programy" - pokud takova volba v menu televizoru je. Patrne podobna situace, jako jsem jiz vyse popisoval. Pri standardnim "proladeni" to sice HD programy najde, ale bezi pouze zvuk.

Jinak u mne prijem z KV vysiliace v pohode - naslo to CT 1 HD, CT 4 HD, NOVA HD a Pohodu. Misto prijmu cca 25 km smer Sokolov. Antenu mame nasmerovanou na Krasov (zde signal 10/10). Vseborovice mam vlevo cca 45 stupnu. Signal 8/10. Vcera vecer jsem chvili koukal a zadny problem.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Giacomo Carpa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #200 kdy: 26. 06. 2012, 08:12:07 »
Mám LCD Philips stáří cca 4 roky. Zkoušel jsem nejprve aktualizaci digitálních kanálů, poté automatické ladění všech digitálních kanálů. Poté co byly obě metody neúspěšné jsem ještě zvolil automatické ladění všech digitálních kanálů bez antény (tak, aby došlo k promazání) a následně opět aut. ladění. Nic nepomohlo. Dále TV nabízí již poze ruční ladění analogových kanálů a test příjmu.


saggi

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #201 kdy: 26. 06. 2012, 08:13:15 »
Poděbrady bez MUX4 nebo někdo naladil ???


Marek Vajdík

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #202 kdy: 26. 06. 2012, 08:15:50 »
Giacomo Carpa: Mrknete to manualu, zda ma TV MPEG-4 tuner. Pripadne napiste presny typ TV Philips.


Kuboslav Kuboslavič

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 59
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #203 kdy: 26. 06. 2012, 08:22:39 »
Tak ta Plzeň je úplně v řiti, zkusil jsem 3 antény (2 síta, jedna yagina) a pořád stejný. Nedostanu se na víc jak 50/40-45 což je nekoukatelný, STB to sice naladí, kostičkuje, ale TV si ani neškrtne.
Z Krašova chytám všechno pomalu na skobu ve zdi a tohle nehraje ani s přesně namířenou antenou a je jedno jestli H nebo V, parametry pořád napikaču...
Tohle ať si strčí víte kam, zase to na pár let uložím a zůstanu věrný satelitu :-)
Sony Bravia KDL-46EX505 + Smith CA-Modul IRDETO
Maximum E85 Multifocus Fe (1W - 13E - 19E - 23E)
Skylink (MULTI HD) - již nepoužíváno
O2TV via VDSL 80Mbit
DVB-T: Krašov + Košutka, Mux 1-4, 7, 8 + Hogen Bogen (ARD, ZDF, BR MUX)
MediaCentre: Evolve Blade MINI HD


Kuboslav Kuboslavič

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 59
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #204 kdy: 26. 06. 2012, 08:24:20 »
Jo a když už jsem tak laboroval, tak Němci jedou fakt luxusně a dokonce jsem zachytil i Rakušáky, ale je to hodně slaboučké a zarušené, nenajde ani obsah muxu.
Sony Bravia KDL-46EX505 + Smith CA-Modul IRDETO
Maximum E85 Multifocus Fe (1W - 13E - 19E - 23E)
Skylink (MULTI HD) - již nepoužíváno
O2TV via VDSL 80Mbit
DVB-T: Krašov + Košutka, Mux 1-4, 7, 8 + Hogen Bogen (ARD, ZDF, BR MUX)
MediaCentre: Evolve Blade MINI HD


Giacomo Carpa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #205 kdy: 26. 06. 2012, 08:48:19 »
Marek Vajdík: Nejsem momentálně u TV, ale mělo by jít o typ PHILIPS 37PFL7603D, alespoň dle manuálu je menu na první pohled téměř totožné. V manuálu u tuneru MPEG není.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #206 kdy: 26. 06. 2012, 09:02:24 »
Marek Vajdík: Nejsem momentálně u TV, ale mělo by jít o typ PHILIPS 37PFL7603D, alespoň dle manuálu je menu na první pohled téměř totožné. V manuálu u tuneru MPEG není.
Hele, na soukromé problémy si založ vlastní téma!


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #207 kdy: 26. 06. 2012, 09:21:14 »
Stav příjmu 26. 6. ráno, Pha, Novodvovorská - už opět jede, ovšem náplň multiplexu je omezená.
Vysílá se pouze SDT, PAT (programy beze změny, viz mé předchozí příspěvky).
Stále chybí hlavně NIT (síť se neidentifikuje, což může činit přijímačům problémy). O času a epg nemluvě. ČT4HD ne identifikuje jako neznámá náplň, další 3 jsou správně konfigurovány jako TV.
Chlapci asi ještě studují manuály k těm krabičkám, co dostali.


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #208 kdy: 26. 06. 2012, 09:31:57 »
Stav příjmu 26. 6. ráno, Pha, Novodvovorská - už opět jede, ovšem náplň multiplexu je omezená.
Vysílá se pouze SDT, PAT (programy beze změny, viz mé předchozí příspěvky).
Stále chybí hlavně NIT (síť se neidentifikuje, což může činit přijímačům problémy). O času a epg nemluvě. ČT4HD ne identifikuje jako neznámá náplň, další 3 jsou správně konfigurovány jako TV.
Chlapci asi ještě studují manuály k těm krabičkám, co dostali.

""Pražská SFN síť je složená z několika vysílačů. Dříve ji provozovala společnost Telefónica, která používala starý typ vysílačů. My jsme přidali nové a nastavení nefungovalo. To jsme nepředpokládali. Všem divákům se za zpoždění omlouváme," dodal Pařízek."

vs.

"Na námitku, že by diváci měli vědět, jakým směrem mají natočit anténu, když budou chtít přijímat multiplex 4, Pařízek odvětil, že taková informace nebude potřeba. „Máme vyzkoušeno, že všechna krajská města budou stoprocentně pokryta jak pro příjem na venkovní, tak na pokojovou anténu,“ tvrdil. "

Co na to říct? Radši nic  ;D ;D ;D
Takový profík za jakého se považuje a není schopen (asi ani nikdo v jeho týmu) zkoordinovat výstavbu a spuštění muxu a tv Pohoda... představa, že vše zvládnou za týden a naráz, se jaksi (a každý normální člověk to předpokládal) nepovedla.
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Miroslav Lhoťan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #209 kdy: 26. 06. 2012, 09:37:11 »
Chytá někdo multiplex 4 v Mladé Boleslavi? Podle tý jejich šílený mapky by to mělo jít, ale 10 kW z Černý Studnice mi moc naději nedává.


 

reklama