reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 652641 krát)

Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #45 kdy: 22. 06. 2012, 13:21:41 »
to není žádný důkaz a o mutaci bych radši pomlčel :D to je prostě Praděd a jediné co v té sranda-tabulce je napsané, jsou velká města kde to jde na jaké frekvenci zachytit. To nejsou a priori vysílače.
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #46 kdy: 22. 06. 2012, 13:27:23 »
jo takže podle té tabulky Olomouc, která jakože vysílá z pradědu a dá se chytit i ve zlíně , ostravě atd., tak podle vás podle tabulky se dá chytit jen v Olomouci?
Mimochodem mutace je myšlená tak, že tam bývá reklamní blok regionálních reklam a občas tam hrají místo reklam zkrácenou jednu písničku.
Navíc Evropa 2 a její mutace Morava tam kromě zkrácených písniček v reklamním bloku a reklam z regionu vysílá i regionální počasí.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #47 kdy: 22. 06. 2012, 13:27:43 »
Ještě k Praze - zaspekuluju si - SFN bude Ládví/Olšanská/Novodvorská...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Franta Kostka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 189
  • Pozor na psychopaty a práskače!
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #48 kdy: 22. 06. 2012, 13:52:29 »
jo takže podle té tabulky Olomouc, která jakože vysílá z pradědu a dá se chytit i ve zlíně , ostravě atd., tak podle vás podle tabulky se dá chytit jen v Olomouci?
Mimochodem mutace je myšlená tak, že tam bývá reklamní blok regionálních reklam a občas tam hrají místo reklam zkrácenou jednu písničku.
Navíc Evropa 2 a její mutace Morava tam kromě zkrácených písniček v reklamním bloku a reklam z regionu vysílá i regionální počasí.
tady to bude asi zbytečné... jak jsem zjistil za několik posledních dní co tu čtu vaše výplody, tak jste celkem dobře zmatený. Vy budete asi tak trochu suterén... :-D

"Frenkvence a Evropa údajně vysílá i z Olomouce."

Podle mne se podle té tabulky nevysílá nic (nadsázka! ať to zas nechápeš doslova!), protože ta tabulka je nesmysl z jakýchsi stránek firmy.cz kde jsou prostě uvedena největší města a co jde v nich zachytit! jak to mám ještě napsat? rozumíš česky? píšu něco o tom že jsou ty vysílače jen v těch městech a nikde jinde nejdou chytit?
Kolik ti je? Toto je jak domluva s dítětem...
« Poslední změna: 22. 06. 2012, 14:02:23 od Franta Kostka »
příjem DVB-T: Praděd, Radhošť, Polsko...


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 563
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #49 kdy: 22. 06. 2012, 14:34:53 »
Citace
Video H.264, 1440x1080, interlaced (1101),
Takové rozlišení neznám nezapsal jsi data chybně? Full HD je 1920x1080i/p a HD 1280x720i/p nějakejch 1440 jsem ještě neviděl. můžeš to objasnit?
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Ondřej Caletka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 185
    • Zobrazit profil
    • Oskarův Weblog
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #50 kdy: 22. 06. 2012, 14:43:55 »
Citace
Video H.264, 1440x1080, interlaced (1101),
Takové rozlišení neznám nezapsal jsi data chybně? Full HD je 1920x1080i/p a HD 1280x720i/p nějakejch 1440 jsem ještě neviděl. můžeš to objasnit?
Takové rozlišení se v MUXu4 používá běžně pro snížení komprimační náročnosti. Jde o FullHD rozlišení s obdélníkovými pixely, podobě jako když se v SD vysílá v 16:9.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 058
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #51 kdy: 22. 06. 2012, 15:23:19 »
Citace
Video H.264, 1440x1080, interlaced (1101),
Takové rozlišení neznám nezapsal jsi data chybně? Full HD je 1920x1080i/p a HD 1280x720i/p nějakejch 1440 jsem ještě neviděl. můžeš to objasnit?
Jestli je to dotaz na mě, objasním. Data jsem nezapsal chybně. To je skutečně uvnitř streamu, TV si to přepočítá. Ostatně to se dělá vždy, jen v mizivém procentu uvidíš skutečně rozlišení např. 1920x1080 pixelů bod-na-bod. Navíc často jen v servisním režimu televizoru a ještě by ses divil, jak nepřirozeně to vypadá.
Proto se nenech zmást rozlišením panelů. Dále jen stručně: vysílání velmi často probíhá v poměru 4:3, i když se zobrazuje 16:9 (i tento případ). Pro vjem je málo zajímavé vodorovné rozlišení (fyziologie vidění, mj. díky ní dovedeme velmi dobře číst písmenka na vodorovných řádcích), proto se často hovoří jen o počtu řádků (1080/720/PAL) a jestli je to I nebo P. A méně vodorovných bodů ušetří veliké množství dat v potřebné šířce pásma. A to už nebudu to toho moc plést, že kódování do MPEG-4 kvůli větší matici běží vlastně na 1920x1088 bodů, protože neceločíselný podíl dá až ve třetím řádu. Když tedy uvidíš někde 1920x1088, není to, že by se někdo "uklepl".


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 058
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #52 kdy: 22. 06. 2012, 15:37:29 »
Takové rozlišení neznám nezapsal jsi data chybně? Full HD je 1920x1080i/p a HD 1280x720i/p nějakejch 1440 jsem ještě neviděl
Ještě drobnost: 1080i je HD. 720p je HD.
FullHD je obchodní označení panelů/TV s rozlišením 1920x1080 bodů. Nic jiného. Takže spojení FullHD s čímkoli, u čeho máš napsané "i" nebo "p" je nesmysl. Např. FullHD vysílání, FullHD záznam,...
Lidi, zmatení marketingovým tlakem, ti možná budou tvrdit cokoli jiného. Takovou taktiku zpopularizoval Josef Goebbels.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #53 kdy: 22. 06. 2012, 15:51:56 »
Citace
Video H.264, 1440x1080, interlaced (1101),
Takové rozlišení neznám nezapsal jsi data chybně? Full HD je 1920x1080i/p a HD 1280x720i/p nějakejch 1440 jsem ještě neviděl. můžeš to objasnit?
Obrázek vše potvrdí
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #54 kdy: 22. 06. 2012, 16:03:37 »
tak říkají to během reklamního vysílání, tak asi na tom něco bude ne? Ale budu ti věřit.
Ale já tě taky poučím ato, že Apollo už nefunguje, místo něj je od nového roku Orion, sloučený do 1rádia a jen s rozdílem, že v Olomouci jsou jiné zprávy než na Ostravsku.

Ta F1 jede na této fekvenci pro Olomouc už dávno ... to si teda všiml nějak pozdě.  :D a na 104,5 je F1 z Kojálu. Ladíval jsem obě tyto frekvence na svém přijímači.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 058
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #55 kdy: 22. 06. 2012, 16:37:06 »
Obrázek vše potvrdí
Dívám se, že je trochu zvláštní těch 1920 u ČT1. Jak staré to asi je? Myslíš, že tak skutečně vysílali? Mám nějaké starší úryvky, když tam byl ČT1 i ČT2, ale ukazuje mi to stále 1440.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #56 kdy: 22. 06. 2012, 16:49:50 »
Obrázek vše potvrdí
Dívám se, že je trochu zvláštní těch 1920 u ČT1. Jak staré to asi je? Myslíš, že tak skutečně vysílali? Mám nějaké starší úryvky, když tam byl ČT1 i ČT2, ale ukazuje mi to stále 1440.
Popravdě řečeno, fotky jsou z března 2009, ale dnes už běžně neprovozuji STB Maximum, který tyto údaje zobrazuje. Pokud dojde od pondělka k nějaké pozorovatelné změně v Praze, opět STB aktivuji a podám aktuální zprávu.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 515
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #57 kdy: 22. 06. 2012, 17:07:24 »
Ano, CT v muxu4 vysilala nekdy 1920, urcite treba v roce 2009.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 058
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #58 kdy: 22. 06. 2012, 17:20:43 »
Popravdě řečeno, fotky jsou z března 2009, ale dnes už běžně neprovozuji STB Maximum, který tyto údaje zobrazuje. Pokud dojde od pondělka k nějaké pozorovatelné změně v Praze, opět STB aktivuji a podám aktuální zprávu.
Fakt jo. Nějaký březnový kousek jsem našel a vysílali programy s těmito názvy: CT 1 (HD Test), Nova (MPEG-4 HD), O2 Info (MPEG-2), Test 4 (MPEG-2). V PMT neměli rozlišení uvedeno, tak to přijímač vyčítal přímo z Element Streamu - to ČT bylo 1920x1088. A ta Nova mi s V-rozlišením neseděla, ve streamu byla 1440x1080 (tak mi to ukáže třeba VLC), ale přijímač asi četl původní nastavení enkodéru, ještě před přepočtem na 1440. Pak až asi od května začali uvádět rozlišení v ES PID.
Jo to byla doba, kdy se fakt testovalo kde-co. A P+Ž přišli už k prostřenému stolu. Ještě to dopepří a dosolí na talíři - jestlipak nám bude chutnat?
« Poslední změna: 22. 06. 2012, 17:23:23 od Petr Svoboda »


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #59 kdy: 22. 06. 2012, 18:14:37 »
Pane kostko, tady to máte. I pan pozemák vám potvrdil, že F1 vysílá na 104,3 i pro Olomouc.
Navíc já nenapsal, že F1 a E2 vysílá s Olomouce,ale jen jejich mutace, která je ve vysílání tak 5-7 minut do hodiny.
Kdyby jste na těchto frenkvencích opravdu tyto rádia poslouchal, tak by jste to věděl.
Tím ukončuji diskuzi na téma rádia a pojdme prosím diskutovat na téma mux 4.
A mimochodem nevím s kým je tu  řeč jak s dítětem, myslím, že vy se stále snažíte dokázat, že máte pravdu.


 

reklama