Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 717114 krát)

Luboš Novotný

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 25
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #810 kdy: 23. 10. 2012, 12:55:40 »
Právě že přijímám pouze 4 MUXy. Chybí mi MUX 4(Fanda, Pohoda atd.. )  - jen s takovým tím kousek oplastovaného drátu, co se dává k USB tunerům.
Prosím, nedáte sem přímo nějaký tipy, odkazy, jakou pokojovku tedy zakoupit?

díky moc

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


balutbj

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #811 kdy: 23. 10. 2012, 13:22:43 »
Právě že přijímám pouze 4 MUXy. Chybí mi MUX 4(Fanda, Pohoda atd.. )  - jen s takovým tím kousek oplastovaného drátu, co se dává k USB tunerům.
Prosím, nedáte sem přímo nějaký tipy, odkazy, jakou pokojovku tedy zakoupit?

díky moc
Já mám tuto, se kterou dělám psí kusy (chytím i náznaky vysílání z Ještědu a od Hradce Králové, které jsem se zatím moc nesnažil zlepšovat): http://www.alza.cz/hama-dvb-t-pokojova-d103937.htm


Luboš Novotný

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 25
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #812 kdy: 23. 10. 2012, 16:04:27 »
Právě že přijímám pouze 4 MUXy. Chybí mi MUX 4(Fanda, Pohoda atd.. )  - jen s takovým tím kousek oplastovaného drátu, co se dává k USB tunerům.
Prosím, nedáte sem přímo nějaký tipy, odkazy, jakou pokojovku tedy zakoupit?

díky moc
Já mám tuto, se kterou dělám psí kusy (chytím i náznaky vysílání z Ještědu a od Hradce Králové, které jsem se zatím moc nesnažil zlepšovat): http://www.alza.cz/hama-dvb-t-pokojova-d103937.htm

díky za tip - zkusím ji koupit a uvidíme - třeba se zadaří


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 525
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #813 kdy: 23. 10. 2012, 16:47:12 »
Stále mi nejede MUX 4 na Praze 8, Olštýnská ulice - okno na jihozápad. Ostatní MUXy 1,2,3 a Barrandov TV přijímám v pohodě na takový ten kus drátu, který se dává k USB tunerům. Mám ho za oknem uvnitř(přízemí panelového domu - nad okny balkon)  Doufal jsem, že po spuštění z vysílače Ládví mi to pojede a ono vůbec nic.

Poradí mi prosím někdo jak doladit MUX 4? Myslíte, že pomůže výměna za lepší pokojovou anténu?

Nevyznám se v tom a tak nevím z jakých vysílačů přijímám Ostatní MUXy. Jesli se to dá nějak zjistit, tak uvítám každou radu.

Děkuji moc za rady
Na Váš dotaz jsem již jednou odpověděl a nic se na situaci nezměnilo.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Martin01

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #814 kdy: 23. 10. 2012, 18:54:45 »
Ahojte, rád bych se vás zeptal, zda-li v okolí Ostravy chytáte MUX 4? Bydlím kousek od Hlučína (asi 8 km od Ostravy) a dle mapy pokrytí MUXU 4 by tady měl být full signál....ovšem dané programy stále ne a ne naladit. Možná dělám něco špatně...jsem vesměs laik. Snažím se každý den aktualizovat programovou nabídku přes automatické ladění v televizi, ale stále mi to načítá jen ty dosavadní. Díky moc všem za info ;-)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


computer

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #815 kdy: 23. 10. 2012, 19:14:24 »
Jsem přímo z Hlučína , pokud máš anténu natočenou na Hoštaly, tak je třeba ji trochu natočit na Ostravu vodojem Hladnov.Když stojíš za antenou směrem na Hoštaly pootoč ji trochu doleva.Chytám to na staré polské sito cca 20let ale používám starý zesilovač Tesa mini2.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #816 kdy: 23. 10. 2012, 19:24:49 »
Proč automatem,to je problem podívat se ručně na 63 kanál a zkusit pootočit anténu ? >:(
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #817 kdy: 23. 10. 2012, 19:44:16 »
u STB ani tak ne, ale třeba u nějakých TV to problém je. Sám mám takovou TV doma, musí se proladit celé pásmo...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #818 kdy: 24. 10. 2012, 17:06:18 »
Podívejte se co se u DB před chvilkou urodilo.Pokrytí zelně ovšem bez zobrazení měst a obcí.A dále fotky antén.http://www.multiplex4.cz/


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #819 kdy: 24. 10. 2012, 17:16:28 »
Pardon,města a vesnice jsou zobrazeny.Ovšem je to podobné jako má mux1-3 stejná barva kdy není brána na zřetel síla signálu.Ale jinak v porovnání to co bylo je to supr.


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #820 kdy: 24. 10. 2012, 17:33:25 »
To by mě zajímalo kam má tohleto hovádko namířeno  :D ... docela mazec.

http://www.multiplex4.cz/aktuality/27-fotky-antenniho-systemu


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #821 kdy: 24. 10. 2012, 17:34:21 »
Podle tý mapy mám na Znojemsku vyhráno a na Blanensku naopak prohráno,vesnici signál obkličuje ale v místě bydliště ani náznak signálu.A co jihlavská,už přeladily nebo to opět odložily?


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #822 kdy: 24. 10. 2012, 17:40:15 »
Vypadá to Štěpáne že ty antény montovaly v nějaký odsloužilý továrně podle toho prostředí.


Petr C.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 82
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #823 kdy: 24. 10. 2012, 18:07:44 »
Pardon,města a vesnice jsou zobrazeny.Ovšem je to podobné jako má mux1-3 stejná barva kdy není brána na zřetel síla signálu.Ale jinak v porovnání to co bylo je to supr.

Ještě je potřeba si v google earth rozkliknout položky na signál rel a tam ve vlastnostech nastavit průhlednost tak na 50%, aby bylo pod tou mapou vidět i samotný povrch (letecký snímek)


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #824 kdy: 24. 10. 2012, 18:08:11 »
Vypadá to Štěpáne že ty antény montovaly v nějaký odsloužilý továrně podle toho prostředí.

 :D né, tady to asi nemontovali ... spíš je to tady zatím jen uskladněné a čeká to na výlet k nějakému finálnímu vysílači. Kdoví kterej to bude.