reklama

Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 652850 krát)

tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1560 kdy: 19. 05. 2013, 00:18:36 »
Tak ale proč s tím nic nedělaj,na co čekaj,nebo si pořád myslí,že to mají v pořádku.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1561 kdy: 19. 05. 2013, 00:32:08 »
Ani v Praze se nic nezměnilo. Zatímco většina muxů vysílá s těmito parametry:
Format                         : MPEG Video
Format version                 : Version 2
Format profile                 : Main@Main
Format settings, BVOP          : Yes
Format settings, Matrix        : Custom
Format settings, GOP           : M=3, N=12

tak Mux4 používá
Format settings, Matrix        : Default
Format settings, GOP           : Variable
s hodnotami třeba M=15, N=48. Kromě Inzertu, který má statické rozumné hodnoty M=3, N=15.
Je zajímavé, že variabilní GOP používá i Noe v RMuxu4 a mnoho kanálů v DVB-T od UPC a problémy to nedělá. Zjevně to s délkou GOP nepřehánějí.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1562 kdy: 19. 05. 2013, 22:26:31 »
Tak jsem právě zkoušel Mustek DBV-T 180,když někteří uvádějí,že na číňanech to hraje.Ano,zdánlivě hraje,ale bohužel ne dobře.Obraz se místy rozpadá na drobné kostičky,třeba okolo hlavy ,někdy ta hlava sebou trošku škubne,ale nemusí to být jen hlava,různé části obrazu to dělají.Třeba zrovna před chvílí to byla kapota auta na okrajích,lemoval ji proužek kostiček,no a nejde teletext.Třeba na DTR 210 jde teletext,ale občas se zobrazují znaky co tam nepatří.Se divím,v jakém to je bordelu to vysílání.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1563 kdy: 20. 05. 2013, 09:28:54 »
Doplňuji k tomu Mustku,při sledování hokeje a horizontálním posunu,je krásně vidět škubání na mantinelech a hráčích.By mě zajímalo,na jakých přístrojích to sledují v dohledovém centru,že nic nevidí.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1564 kdy: 20. 05. 2013, 10:07:55 »
A má DB, s.r.o, vůbec nějaké dohledové centrum? To nejsou ČRa  ;D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1565 kdy: 20. 05. 2013, 11:50:23 »
Takže další přístroj,DI BOX T-30,jeho předchůdce byl DI WAY ,opět nejde teletext a obraz se chová podobně jako Mustek.Při např otočení hlavou se rozpadne na drobounké kostičky,při změně záběru to sebou škubne,škubnutí se objeví občas i v obraze,třeba pruh ve spodní části,nebo různě v obraze určitá část sebou škubne.
   No zde je kontakt,tak jim tam taky zavolejte,kdo máte problémy od 2.5 a podle jejich sdělení to sledují na několika přístrojích a nic nevidí. http://www.multiplex4.cz/kontakt


MartinCe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 51
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1566 kdy: 20. 05. 2013, 13:56:16 »
Ani na jednom ze 4 přístrojů na Pardubicku nesleduji od počátku vysílání obrazové problémy.

Jediným problémem je celková obrazová kvalita stanic. Když se podívám na jakoukoliv stanici, tak vypadá strašně v porovnání s polskými tv. A když se podívám na HD stanice v Mux7, tak vypadají hůř než TVP1 a 2 v HD. Jejich obraz je ostřejší, zvuk je skvělý a co je pro mě důlěžitý, tak i polské SD televize vypadají líp než naše. Leda tak ČT je slušná.

Jsem jen zvědav, jakou další televizi tam Pařízek nacpe, když už je potvrzeno, že ČT3 bude vysílat v Mux7, i když i ten on vlastní, ale pro mnohé je nedostupný.
« Poslední změna: 20. 05. 2013, 14:05:48 od MartinCe »


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1567 kdy: 20. 05. 2013, 14:05:26 »
Jo to jo,kvalita obrazu je dost špatná někdy,hodně amatérské rozlišení,ale to od začátku,smíchov,telka,pohoda,ale pořád to aspoň hrálo.Mohu vědět,jaké to jsou přístroje na kterých to jde bez problému?Zrovna jsem zkoušel teletext na andromedě,jde,ale s chybným načtením stránky a opakovaným načítáním.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1568 kdy: 20. 05. 2013, 15:15:51 »
Ani na jednom ze 4 přístrojů na Pardubicku nesleduji od počátku vysílání obrazové problémy.

Jediným problémem je celková obrazová kvalita stanic. Když se podívám na jakoukoliv stanici, tak vypadá strašně v porovnání s polskými tv. A když se podívám na HD stanice v Mux7, tak vypadají hůř než TVP1 a 2 v HD. Jejich obraz je ostřejší, zvuk je skvělý a co je pro mě důlěžitý, tak i polské SD televize vypadají líp než naše. Leda tak ČT je slušná.

Jsem jen zvědav, jakou další televizi tam Pařízek nacpe, když už je potvrzeno, že ČT3 bude vysílat v Mux7, i když i ten on vlastní, ale pro mnohé je nedostupný.

Poláci mají velmi kvalitní SD obraz i zvuk ve všech muxech. Prostě stanovili jasné mantinely pro kompresi MPEG-4, a ne že se do DVB-T nacpe kdejaká "špína" s kvalitou obrazu i zvuku hluboko pod nějakým rozumným kompromisem. Pokud se týče HD programů, tak ano, jsou supr. Ale oponoval bych, že HD programy ČT nejsou kvalitou obrazu v RS 7 srovnatelné s TVP1+2.  Jsou. Pokud byla ČT1HD v muxu 4, pak za polskými HD notně zostávala. Ale, např., když se v létě vysílaly v době konání OH HD programy v muxu3, byly parádní a zcela totožné s těmi polskými. A dokonce byly srovnatelné i se satelitní verzí. Subjektivně vůbec žádný rozdíl.
P.S. TVP1 i TVP2 v případě HD verzí nabízí rovněž TXT. To jen naši "odborníci" tvrdí, že ve vysílání HD "to nejde". Jak lze vidět u sousedů, jde to. A dokonce se tyto jejich programy indetifikuji v přijímači (Panasonic) v kategorii HD a jsou takto označeny i uprostřed EPG lišty. Naše HD nikoli. Zřejmě se v RS 7 ani v mux 4 nevysílá nějaký indetifikátor.     


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1569 kdy: 21. 05. 2013, 23:04:22 »
Zdravím všechny a mám otázku,zda jste jim tam někdo volal na helpdesk a nebo jestli to někomu už jde bez problému?Mě tedy ne ,stále to sebou škube ,někdy totálně nekoukatelný,žádná změna.


bajerek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1570 kdy: 22. 05. 2013, 07:56:28 »
Zdravím všechny a mám otázku,zda jste jim tam někdo volal na helpdesk a nebo jestli to někomu už jde bez problému?Mě tedy ne ,stále to sebou škube ,někdy totálně nekoukatelný,žádná změna.

Mě ano.
Výměna anténího rozvodu a je vše OK.
Prostějov


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1571 kdy: 22. 05. 2013, 09:03:00 »
No ale to je otázka týkající se problému s rozvodem a ne chybou mux4. Jen se optám,na jakých přístrojích jde mux 4 bez problému?


standa standa

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1572 kdy: 22. 05. 2013, 10:43:15 »
Tady v Praze na ČM vše při starém - stále se seká. Příjem na STB Technisat DigiPal 2 TX


Lovok

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1573 kdy: 22. 05. 2013, 18:50:59 »
V samotne delce GOPu bych problem nevidel, protoze tak vysilaji celou dobu uz od casu, kdy byl jen Fanda a drive s tim problemy nebyly. Co se deje od urcite doby je, ze maji neco spatne ve streamu (spatne casy GOP headeru?) a zalezi na dekoderu, jak se s tim popere, ale to neni primarne chyba HW, ale toho, jak vysilaji. Prikladam ukazku z Telky:


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1574 kdy: 22. 05. 2013, 19:01:50 »
Tak pokud někdo konkrétně tomu deailně rozumíte,tak jim zavolejte a vysvětlete jim to,kde tu chybu asi mají.Čím víc lidí jim zavolá,tím líp,snad si dají pak říct.Já hledám další zařízení,na kterém to zlobí a opět jim to odešlu.Jsou ale pořady,na kterých to jde normálně a pak zas takové,na které se nedá vůbec dívat.


 

reklama