Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 693156 krát)

Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1455 kdy: 12. 05. 2013, 08:54:34 »
Dnes mi to blbne i ve zvuku z k44 rakovnik ,jsou i na grafu kvality signálu vidět výrazné poklesy a síla je stejná 80% ,EPG se zdá v pořádku,k25 jablonec na DTR220 nedělá nic,na DTR 210 i DIGIPAL 2TX se trhá prakticky na všech programech a nejvíc na telka a fanda.
Nikterak nebudu obhajovat mux4, ale Philips DTR220 je to nejhorší co do stability se mi dostalo do ruky. I tam kde je stabilní příjem signálu všech muxů a v době analogu na tom stanovišti byl bezproblémový příjem (bez duchů a rušení), tak tento settopbox měl tendenci se čas od času rozložit obraz případně ve zvuku nepříjemně škubnout. Jiné settopboxy i tv zde jdou bez problémů. To jsem ho měl jen půjčený na zkoušku u sebe, protože si majitel toho boxu stěžoval na nestabilní příjem. Vyměnil ho za jinou značku a už nemá problémy.
Souhlas s tako50
s DTR 220, který mám doma jsem neměl nikdy žádný problém. A i v době kdy na Ostravsku "hrál" Mux TVP na k 38 (mpeg2) a naše vysílání bylo na sousedním kanálu 39.
Jsem toho názoru, že objektivní posouzení stb-boxů může provést jen ten uživatel, který zároveň doloží funkčnost a bezproblémovost příjmu. Jinak je tohle planá diskuse. Čímž samozřejmě nepopírám možý výskyt chyb ve vysílání Muxu 4
Honda Enduro Team

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1456 kdy: 12. 05. 2013, 10:15:18 »
Wolfgang Wolf : Výborně DTR 220 a z toho vyplívá dotaz.Můžeš vyzkoušet mux4 pomocí DTR 220? Jedním z charakterů u mux 4 je,že na DTR 220 při sledování jakéhokoliv programu u mux4 v širokoůhlém formátu 16:9 ,při snaze červeným tlačítkem změnit formát na pan scan a nebo 14:9 ,se okamžitě vrací obraz na formát 16:9 ,což dříve tak jako u mux1 ,2,3 bez problému fungovalo a obraz byl dle zvoleného formátu,nyní ne.Pochopitelně při reklamě ,nebo jiném pořadu se automaticky vrátilo zpět na původní formát.Můžeš to vyzkoušet,zda na ostravsku to má tento neduh?Jestliže by nyní mux4 vysílal v normě,tak by to znamenalo, že až do května vysílal chybně a to i radiokomunikace od svého počátku vysílají chybně a celou dobu co se prodávají digitální  přijímače ,tak se prodávaly přístroje mimo normu.


Petr Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 158
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1457 kdy: 12. 05. 2013, 11:27:37 »
Proto se znovu ptám,vám všem to hraje normálně,v jaké lokalitě a jakých přístrojích?
Mě v Praze to něco přes týden jde taky blbě. Jak na anténu na střeše, tak u TV s kusem drátu. Všude v muxu 4 trhání. Některý tuner více (tak že se na to nedá absolutně  koukat), některý jen občas. Přeladěno, beze změn.
Mimochodem, trhá se to hlavně při rychlém pohybu. Dnes ráno jsem náhodně pustil Fandu a byl tam nějaký pořad o jachtingu, kde byl obraz rozdělen na dvě části, v každé něco jiného. Pokud byl záběr na přírodu, tak byl obraz bez problému. Ale ve vedlejším okně se něco rychle hýbalo a trhalo se to jenom tam.
Takže problém je v jejich nastavení.


hrazny palyza

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 121
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1458 kdy: 12. 05. 2013, 11:43:11 »
Proto se znovu ptám,vám všem to hraje normálně,v jaké lokalitě a jakých přístrojích?
V Praze je příjem mux4 (42.k) normální, bez výpadků nebo trhání. Sledováno cca 5min. NovaHD, Smichov, Fanda.


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1459 kdy: 12. 05. 2013, 12:57:11 »
Proto se znovu ptám,vám všem to hraje normálně,v jaké lokalitě a jakých přístrojích?
Mě v Praze to něco přes týden jde taky blbě. Jak na anténu na střeše, tak u TV s kusem drátu. Všude v muxu 4 trhání. Některý tuner více (tak že se na to nedá absolutně  koukat), některý jen občas. Přeladěno, beze změn.
Mimochodem, trhá se to hlavně při rychlém pohybu. Dnes ráno jsem náhodně pustil Fandu a byl tam nějaký pořad o jachtingu, kde byl obraz rozdělen na dvě části, v každé něco jiného. Pokud byl záběr na přírodu, tak byl obraz bez problému. Ale ve vedlejším okně se něco rychle hýbalo a trhalo se to jenom tam.
Takže problém je v jejich nastavení.

Plně potvrzuji. Mám stejné zkušenosti, ale ne na všech STB. Tento týden v Praze MUX4 na STB Ariva T650i - chipset Ali: Telka, Fanda - trhání v obraze, Smíchov o něco lepší, Nova HD bez problémů.  Na STB DI-WAY 200HD vše OK na stejnou anténu. Chipset Sunplus.

Zajímavé je, že když trhání v obraze nahraji a nahrávku si pustím na PC, tak k trhání v obraze nedochází. To znamená, že problém není ve správnosti přijatých dat, ale v nekompatibiltě MPEG2 streamu s daným chipsetem. U HD programů (Nova HD) k trhání obrazu nedochází, protože jedou v MPEG4, kde problém s kompatibilitou streamu zřejmě není.
« Poslední změna: 12. 05. 2013, 13:04:25 od klapaciuss »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1460 kdy: 12. 05. 2013, 13:27:05 »
Petr Š. : ano,to je přesně ono jak popisuješ,takže to vypadá na problém v celé republice ,ještě jestli mohu poprosit jaké to jsou STB ,TV ?
klapaciuss : Díky za info včetně přístrojů,zítra jim zavolám se seznamem přístrojů,čím víc,tím líp.Já osobně nenašel zařízení,kde to jde bez problému.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1461 kdy: 12. 05. 2013, 13:29:20 »
Fanda, Smíchov a Telka jsou na DVB-T přijímačích TechniSat taky nepoužitelné. Dynamická scéna a trhání obrazu. Nejhorší je asi ten Fanda, hlavně při hokeji.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1462 kdy: 12. 05. 2013, 13:45:16 »
YABAKA : vím,technisat mám doma,napiš lokalitu a díky za info.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1463 kdy: 12. 05. 2013, 13:46:04 »
tak jsem zas po čase vytáhl můj starý dobrý DTR 220 a otestoval jsem příjem na 42. k, a u MPEG2 programů žádný problém, signál dostatečný...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1464 kdy: 12. 05. 2013, 13:54:45 »
YABAKA : vím,technisat mám doma,napiš lokalitu a díky za info.
Příjem z vysílače Hodonín, jiný tam stejně není k dispozici ani náznakem.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1465 kdy: 12. 05. 2013, 14:23:17 »
Miloslav Soška : Ano 220 to nyní celkem zvládá,ale při delším sledování se to občas projeví,ale u čeho se problém projevuje trvale,zkus si červeným tlačítkem změnit formát obrazu u vysílaného formátu 16:9 ,bude se ti asi okamžitě vracet zpět a ne jako u muxu 1,2,3 ,ale i dříve 4 ,kdy to do reklamy bylo ve zvoleném formátu.

YABAKA : díky,takže to skutečně je asi po celé republice,ale oni tvrdí,že o žádném problému nevědi.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1466 kdy: 12. 05. 2013, 14:32:18 »
Miloslav Soška : Ano 220 to nyní celkem zvládá,ale při delším sledování se to občas projeví,ale u čeho se problém projevuje trvale,zkus si červeným tlačítkem změnit formát obrazu u vysílaného formátu 16:9 ,bude se ti asi okamžitě vracet zpět a ne jako u muxu 1,2,3 ,ale i dříve 4 ,kdy to do reklamy bylo ve zvoleném formátu.

YABAKA : díky,takže to skutečně je asi po celé republice,ale oni tvrdí,že o žádném problému nevědi.
DTR 220 má v menu nastavení videa funkci AFD - automatickou detekci formátů - jde vypnout.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1467 kdy: 12. 05. 2013, 14:41:24 »
Ano to má,ale tady jde o ten problém mux4 a o tom ,jak se který přístroj chová.No ,ale teď jsem to opět vyzkoušel jak DTR 220,210 tak Technisat a momentálně formát obrazu je bez problému,jen na DTR 210  a Technisat 2TX je stále trhání obrazu ,ale o dost menší,že by s tím dnes někdo něco dělal.
« Poslední změna: 12. 05. 2013, 15:03:06 od tako50 »


Roman Ž.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1468 kdy: 12. 05. 2013, 16:35:44 »
Zdravím, 4MUX V Ostravě příjem Fanda, Telka na boxech Technisat trhaný a nepoužitelný , 3ks boxů Technisat  na různých místech příjmu stejný problém.


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1469 kdy: 12. 05. 2013, 18:01:40 »
Wolfgang Wolf : Výborně DTR 220 a z toho vyplívá dotaz.Můžeš vyzkoušet mux4 pomocí DTR 220? Jedním z charakterů u mux 4 je,že na DTR 220 při sledování jakéhokoliv programu u mux4 v širokoůhlém formátu 16:9 ,při snaze červeným tlačítkem změnit formát na pan scan a nebo 14:9 ,se okamžitě vrací obraz na formát 16:9 ,což dříve tak jako u mux1 ,2,3 bez problému fungovalo a obraz byl dle zvoleného formátu,nyní ne.Pochopitelně při reklamě ,nebo jiném pořadu se automaticky vrátilo zpět na původní formát.Můžeš to vyzkoušet,zda na ostravsku to má tento neduh?Jestliže by nyní mux4 vysílal v normě,tak by to znamenalo, že až do května vysílal chybně a to i radiokomunikace od svého počátku vysílají chybně a celou dobu co se prodávají digitální  přijímače ,tak se prodávaly přístroje mimo normu.
otestovat mohu, ale až příští víkend...
momentálně jsem v Hannover
Honda Enduro Team