Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 688975 krát)

TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1305 kdy: 23. 01. 2013, 14:14:34 »
Kabelovka se tak sice nedělá, ale STA jsem v takovém stylu viděl mockrát (někde měli pravda to štěstí, že pak zateplovali fasádu a schovalo se to). A individuální antény jsou takto dělány prakticky vždy, protože si dost dobře neumím představit jak bude někdo ze střechy tahat celým domem kabel, dělat průrazy atd. - prostě se to dá venkem, díra přes okno (nebo vedle) a hotovo.
na hlupáky nereaguji

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1306 kdy: 23. 01. 2013, 14:24:14 »
Že se to tak dělá, to ještě neznamená, že je to hnus. A individuélní antény takto nejsou dělány prakticky vždy, protože by to nedovolil majitel. Za druhé proto, protože kdybych tak udělal svojí anténu, tak bych se za to musel stydět. Nebydlím v paneláku a řešení jsem si našel. Je prava, že to bylo podstatně náročnější, než hodit kabel ze střechy dolů, ale nemusím se za svojí práci stydět. Za třetí proto, protože na paneláku to jde udělat i jinak, než průrazy. Já to švagrovi protáhl vzduchotechnikou. Jde to i průrazem do výtahové šachty a pak stoupačkou na chodbě až do bytu. Kdo chce, tak to udělá pořádně. Tak to u nás v Novákově chodí. Nazýváš mě novákem, já tebe technikem nazývat nebudu. Technik by takovou prasárnu neudělal, ten by našel řešení. Anebo je tohleto Tvůj vzor? Hezký den  ;)
« Poslední změna: 23. 01. 2013, 14:48:46 od Honza Novák »


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1307 kdy: 23. 01. 2013, 14:54:52 »
Ty seš dobrý vtipálek - majitel domu nedovolí individuální anténu (svod) po fasádě a dovolí průrazy přes zdi a tahání kabelu po chodbách v domě, že?  ;D  A dokonce ještě výtahovou šachtou, u čehož bude revizní technik na výtahy skákat radostí až to uvidí  ;D  Tak takovou prasárnu by skutečně technik neudělal, to máš pravdu!
na hlupáky nereaguji


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1308 kdy: 23. 01. 2013, 15:06:41 »
Já nikde nenapsal, že budu tahat kabely po chodbách v domě. Já napsal stoupačkou na chodbě. To je trochu rozdíl. ;) A s tím dovolením od majitele. Já musel dělat v domě průrazy a jediné omezení, které jsem měl bylo, že musím vše uvést do původního stavu a nesmí být vidět kabely. O kabelu na fasádě jsem se neodvážil ani špitnout.  Ty jsi revizní technik od výtahu, že víš, že tam nesmí být 10 mm tlustý kabel?


Danny10

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 153
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1309 kdy: 23. 01. 2013, 23:34:03 »
prasarna..!!!kabl na fasádě!jo technik ..tak to si mudruj ..ale doma to určitě nemáš..!
DVB-T 1,2,3 MUX Brno,Zlín,Praděd
                4 MUX + 7 RS Olomouc
           1,2,3 MUX SK Krížava,V.Javorina
Amiko HD Mini,AA2 Spark 1.2.78,offset 70x80 na DG 240
Dreamsky TSC - 70

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1310 kdy: 24. 01. 2013, 10:15:42 »
IQ10, to sedí  ;D
na hlupáky nereaguji


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1311 kdy: 24. 01. 2013, 10:24:45 »
Já nikde nenapsal, že budu tahat kabely po chodbách v domě. Já napsal stoupačkou na chodbě. To je trochu rozdíl. ;) A s tím dovolením od majitele. Já musel dělat v domě průrazy a jediné omezení, které jsem měl bylo, že musím vše uvést do původního stavu a nesmí být vidět kabely. O kabelu na fasádě jsem se neodvážil ani špitnout.  Ty jsi revizní technik od výtahu, že víš, že tam nesmí být 10 mm tlustý kabel?
Neznám žádného majitele domu, který by dal souhlas na nějaké individuální rozvody po domě v šachtách, kolektorech apod. Takový souhlas dostane akorát kabelovka nebo netový provider. Naproti tomu kabel někde po fasádě se obvykle dělá bez jakéhokoliv souhlasu a v případě problémů je také snadno demontovatelný. Pokud jde o ten výtah, tak se na to zeptej prvního revizáka, na kterého natrefíš, to je zbytečné dál řešit.
na hlupáky nereaguji


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1312 kdy: 24. 01. 2013, 10:37:52 »
Neznám žádného majitele domu, který by dal souhlas na nějaké individuální rozvody po domě v šachtách, kolektorech apod.
Já jednoho. Toho mého.
Pokud jde o ten výtah, tak se na to zeptej prvního revizáka, na kterého natrefíš, to je zbytečné dál řešit.
Revizák mi řekl, že když je tam kabelový rošt, tak to tam mohu kliděn připlácnout. Samozřejmě, že ne tvym způsobem, ale pořádne. To byl můj poslední příspěvek na téma kabel na fasádě. Jinak platí to, co máš pod svým nickem. "Na hlupáky nereaguji"


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1313 kdy: 24. 01. 2013, 10:47:49 »
Blábolíš úplné nesmysly, protože majitel domu tě leda pošle někam a stejně tak i revizák od výtahu. Už vidím, jak se to povolí jednomu Novákovi a další den tam bude zbytek paneláku se stejným požadavkem. Na hlupáky opravdu nemá smysl reagovat a ve zdejší diskuzi ani na Nováky ne, protože to je pouze synonymum  :P
na hlupáky nereaguji


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1314 kdy: 24. 01. 2013, 10:57:48 »
Provoz a revize výtahů, STA, hromosvodů, rozvodů elektrické energie a plynu v domě musí být přesně zdokumentováno a zakresleno v plánech.
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 067
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1315 kdy: 06. 02. 2013, 16:06:58 »
Po nějaké době zase důvod doplnit příspěvek, přidání Telky do muxu4 (díky Jane Potůčku, http://www.digizone.cz/clanky/telka-zacala-testovat-v-multiplexu-4-uz-v-nem-vysila-smycku-nova-hd-omezila-zvuk/).

Program Number: 518
PCR on PID 3611 (0x0e1b)
PMT Version: 0
Service name: TELKA


Stream Type: 0x02 MPEG-2 Video    Elementary Stream PID 3611 (0x0e1b)
Stream Type: 0x06 Teletext/VBI      Elementary Stream PID 3615 (0x0e1f)
Stream Type: 0x03 MPEG-1 Audio    Elementary Stream PID 3612 (0x0e1c)

Elementary Stream PID 3611 (0x0e1b) MPEG-2 Video
MPEG Video: Bitrate 1.900 Mbps Resolution 720 x 576i
MPEG Video: Framerate 25 fps Aspect Ratio 16:9 Chroma Format 4:2:0
Descriptor: Video Stream Descriptor
 Multiple frame rate flag: False
 Frame rate: 25
 MPEG-1 only flag: False
 Constrained paramter flag: True
 Still picture flag: False

Elementary Stream PID 3612 (0x0e1c) MPEG-1 Audio
MPEG1 Audio: Bitrate 192 Kbps Sample Rate 48 KHz
MPEG1 Audio: Layer II Mode Stereo
Descriptor: ISO639 Language Descriptor
 Language: cze
 Audio type: undefined

Elementary Stream PID 3615 (0x0e1f) Teletext/VBI
Descriptor: Teletext Descriptor
 Language: cze Type: Initial Teletext page Magazine: 0x01 Page: 0x00

Komentář: zdá se, že pod tlakem Novy se technici muxu4 naučili pracovat s nastavením. Program vypadá přidaný regulérně, přijímač s automatickou aktualizací s přidáním nezaváhal. Volný prostor v muxu je okolo 2 Mbit/s, zřejmě na tvrdší nastavení si nedovolí jít buď kvůli nedávným potížím s HD programy nebo někde ještě jedou s původně schváleným GI 1/4, který má o tyto asi 2 Mbit/s nižší celkový tok. Snížen byl tok obrazu TV Pohoda z 3 na přibližně 1,9 Mbit/s. Snížen byl tok obrazu InzertTV z 1,9 na přibližně 1,5 Mbit/s.
« Poslední změna: 06. 02. 2013, 18:06:02 od Petr Svoboda »


Mar D

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1316 kdy: 06. 02. 2013, 21:18:05 »
Prosím o radu, cca 2 měsíce mám problém s příjmem MUXU 4 na k46 Vert. z vysílače Brno-Barvičova na interní TV Kartě Leadtek winfast. Na STB a tuneru DVD rekordéru se problém nevyskytuje. Popis problému: Po přepnutí na program Smíchov,Pohoda, nebo Fanda se obraz a zvuk zasekává. Zvláštní je, že když přepnu na ČT1HD,NOVA HD,Telka, nebo i Inzert tak je obraz i zvuk plynulý a bez záseků. V čem může být problém? Nutno říci, že všechny ostatní MULTIPLEXY jdou bez problému a to i zahraniční (SLOVENSKO, RAKOUSKO), pouze pařízkův MUX 4 dělá problémy. Zkoušel jsem přeskenovat všechny stanice, přeinstalovat obslužný software k TV kartě a pořád totéž.


Tech7

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1317 kdy: 11. 02. 2013, 13:30:48 »
Neuvěřitelné se stalo skutečností, podařilo se mi dnes zachytit mux4 pravděpodobně z vysílače Rakovník - Louštín 44k 63 kW na vzdálenost 58 km pomocí aktivní pokojovky u okna s výhledem na daný směr. Chyby v obraze minimální. Snad nejsou dnes zlepšené podmínky.

K vysílaným programům. Kouknul jsem na Smíchov a Běžel tam Český bodygard a brutálně to kostičkovalo snad při každém pohybu, přitom obraz jede cca 3,2 Mbps, což není nic extrémního.

Mimochodem shlédnutý archivní Český bodygard byl podle mě o třídu zábavnější než Wipeout vysílaný na podzim 2011.
« Poslední změna: 11. 02. 2013, 13:34:28 od Tech7 »
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1318 kdy: 11. 02. 2013, 14:04:16 »
na pokojovku slušný výkon i ukázkový ohyb vlnění o Brdy :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 067
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1319 kdy: 21. 02. 2013, 18:05:59 »
v podvečer zmizela ČT 1HD z multiplexu 4.
Aktuální obsah i s rychlostmi je:

Transport Stream ID: 1025 (0x0401)
PMT PID 16 (0x0010) - Network
PMT PID 1600 (0x0640) - Program 515 FANDA  V-3.5, A-198, TTX
PMT PID 1680 (0x0690) - Program 516 Nova HD  V-4.5, A-198
PMT PID 3600 (0x0e10) - Program 517 SMICHOV  V-3.4, A-198, TTX
PMT PID 3610 (0x0e1a) - Program 518 TELKA  V-2.4, A-198, TTX
PMT PID 1640 (0x0668) - Program 2817 POHODA  V-2.2, A-198
PMT PID 1650 (0x0672) - Program 3841 Inzert TV
  V-1.3, A-160, DATA-754bps (=prázdný)

Volné místo je okolo 5,5 Mbit/s.
« Poslední změna: 21. 02. 2013, 18:21:27 od Petr Svoboda »