Autor Téma: Stav v multiplexu4  (Přečteno 693082 krát)

Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1230 kdy: 13. 01. 2013, 17:44:39 »
Spíš, "před anténou vysílače". Pokud bereme v úvahu rětězec vysílač - koaxiální napáječ - AS.  :D
Pokud berete jen tuhle část řetězce, tak dokonce ještě před vysílačem, nejspíš někde na multiplexoru v Ostravě.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1231 kdy: 13. 01. 2013, 17:51:41 »
Tak koukám, že jsem rozvířil diskuzi. Ta čeština je krásná.  :D Problém je zkrátka tam, kde ho běžný divák neovlivní. A tím jak jsem to napsal jsem chtěl jen říct to samé.


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1232 kdy: 13. 01. 2013, 17:53:27 »
To máš pravdu, na takové stupidní názory, že má něco fungovat na každém křápu, který si někdo koupí, asi fakt nemá smysl reagovat  ;D
Jasně, kdyby ten samý problém měly ČRa, tak už vidím ten řev. Ale Pařízkovi vše odpuštěno :-)
K problémům dochází u různých značek TV, takže křápy zjevně vyrábějí všichni :-) Problém je samozřejmě jinde - norma nedefinuje, jak se má přístroj chovat, pokud ji signál na vstupu neodpovídá, proto jsou příznaky na každé TV jiné. Ovšem může za ně provozovatel Muxu4, protože on by normu dodržovat měl.
Svým způsobem máš pravdu, protože ČRa vykrádaly ze státního rozpočtu stamilióny korun (a ještě vykrádají ČT), zatímco Pařízek dostal ho*no. A to je v podnikání sakra rozdíl.
na hlupáky nereaguji


Njuska

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 78
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1233 kdy: 13. 01. 2013, 18:29:01 »
Já právě pozorný jsem a v poslední době tady nikdo nepopisuje to, co ty: "TV psala, že služba není k dispozici" - takže si oprav ty krámy, na které to přijímáš a nesváděj to na mux 4, který sice může mít problém se zvukem, ale ne takové výpadky  :P

A obecně - pokud má někdo problém s příjmem, tak ať si napřed nechá proměřit signál a pak se dá teprve určit, kde je zádrhel. Určitě ne podle nějakých teploměrových údajů v procentech, které možná ukazují vlhkost vzduchu v místnosti, ale naprosto nic o signálu...

Nepozornej jste! Protože si pletete reakce. Já jsem nic takvého VŮBEC nepsal, milý pane!
Ano! To, že mi ve stejnou chvíli na jedné TV, která je připojená na střešní směrovou anténu a na PC s integrovanou TV kartou, která využívá dokonce jen pasivní pokojovku, dojde k výpadku obrazu Novy HD, přičemž druhý HD program, ve stejném multiplexu, tedy ČT1 HD funguje bez problémů... je jistě problém u mě a vše vyřeší proměření signálu v místě mého bydliště (nejlépe snad panem TKRtechnikem, né ;D).
Bohužel, i ostatní reakce pána s nickem "TKRtechnik" mi přijdou nějaké hodně zvláštní. S prominutím, jako by je psal hlupák, což pevně věřím, že "technik" není ::) Nicméně, reagovat na infantilní výkřiky nesoucí nulovou informační hodnotu asi nemá moc cenu.


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1234 kdy: 13. 01. 2013, 18:47:23 »
To je tvůj problém, že sis moji odpověď Koddymu: "To bych viděl spíš na problém u tebe..." vztáhnul na sebe. Já tě k tomu nenutil ;D
Že někdy dojde chybou špatného signálu k výpadkům jenom určitých stanic v muxu, to ví každý, kdo problematice rozumí. A že to neví nějaký moula s teploměrem, který se pod dojmy webových diskuzí snaží mastit antény, to je jeho věc  ;D
Jinak se stačí podívat na tvoje příspěvky a každému musí být jasné, s kým má tu čest...
na hlupáky nereaguji

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1235 kdy: 14. 01. 2013, 13:11:10 »
Že někdy dojde chybou špatného signálu k výpadkům jenom určitých stanic v muxu, to ví každý, kdo problematice rozumí.
Pekny nesmysl.


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1236 kdy: 14. 01. 2013, 14:49:53 »
Podle tebe, zapomněls dodat. A to samozřejmě nevadí, protože názor nějakého akademika, který když má chytnout šroubovák, tak si způsobí půlroční pracovní neschopnost, má nulovou vypovídající hodnotu.
na hlupáky nereaguji


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 177
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1237 kdy: 14. 01. 2013, 15:34:25 »
Že někdy dojde chybou špatného signálu k výpadkům jenom určitých stanic v muxu, to ví každý, kdo problematice rozumí.



Předpokládá se, že mux na straně vysílatele je sestaven správně. A jak dojde chybou špatného signálu k výpadkům jenom určitých stanic v muxu?

Bylo by možné nás poučit na jakém principu to funguje? Nebo spíš nefunguje?
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1238 kdy: 14. 01. 2013, 15:43:24 »
Funguje to na principu špatného signálu, nevím o čem chceš poučit? :D Prostě někdy je signál znehodnocený do té míry, že u některých programů v multiplexu dochází k viditelným výpadkům, zatímco u jiných programů to znatelné není.
na hlupáky nereaguji


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 069
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1239 kdy: 14. 01. 2013, 15:47:38 »
2TKRtechnik:
není ti to už blbý, šířit takovou nenávistnou náladu a ty technické šílenosti?
Vždyť na to některý důvěřivý čtenář může naletět!

Nebo to tady používáš jako terapii?


TKRtechnik

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 100
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1240 kdy: 14. 01. 2013, 15:49:50 »
Být tebou, tak o těch bludech pomlčím, protože tu fantasmagorii s teploměry, kterou jsi tady nedávno předvedl, to je unikát vskutku nevídaný  ;D ;D ;D ;D ;D
na hlupáky nereaguji


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 069
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1241 kdy: 14. 01. 2013, 15:54:38 »
prosím, založ si vlastní téma.


BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 867
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1242 kdy: 14. 01. 2013, 15:57:01 »
TKRtechnik,založ si vlastní demagogické fórum a tam si můžeš sypat své nesmyslné výblitky celý den.
Evidentně v každém příspěvku předvádíš,že jsi odborník na "baterky".
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání, FM, DAB+
Kathrein AV12, Emme Esse 15RB3 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 a Small Five-Element Yagi pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 177
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1243 kdy: 14. 01. 2013, 16:02:05 »
Funguje to na principu špatného signálu, nevím o čem chceš poučit? :D Prostě někdy je signál znehodnocený do té míry, že u některých programů v multiplexu dochází k viditelným výpadkům, zatímco u jiných programů to znatelné není.

Čistě teoreticky si tento stav dokážu představit u příjmače s nějakou šílenou logikou softu.

Na úrovni měření ne.
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 069
    • Zobrazit profil
Re:Stav v multiplexu4
« Odpověď #1244 kdy: 14. 01. 2013, 16:23:57 »
přesněji: založ si vlastní téma a to tohoto už nelez!