Autor Téma: O2 TV  (Přečteno 23742 krát)

sapa1605

  • Host
O2 TV
« kdy: 01. 04. 2010, 09:02:09 »
Zajímá mne vše,co se týká O2 TV.Vaše zkušenosti,problémy atd. Nevíte někdo o novinkách,co se chystá?Operátorka na zákaznické lince mi v odpovědi na otázku týkající se problému s HDMI slíbila nowý firmware který vže vyřeší.Prý do dvou měsíců!(v říjnu!!!! ;D) Tady na DigiZone před několika týdny někdo psal,že nový firmware se testuje a máme prý se na co těšit!Takže se těším a těším...... ;D ;D ;D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Potůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 160
    • Zobrazit profil
    • Televizniweb.cz
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #1 kdy: 04. 04. 2010, 00:10:19 »
S O2TV to je těžké. Telefónica nekomunikuje, ať se to týká O2TV, nebo jejich pozemního multiplexu 4. Vždyť jak dlouho slibují nějaké masivnější rozšíření HD programů v O2TV a skutek utek...
Televizniweb.cz - vše o DVB-T2 na jednom místě


Pavel S

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #2 kdy: 04. 04. 2010, 08:50:48 »
Ano,je to těžké.Snažím se chápat všechny ty operátory ,že nezveřejňují své programové plány.Prý kvůli konkurenci.Jenže je to vůči nám,zákazníkům,tak trochu nefér!Když nebudu spokojen s nabídkou HD programů v O2 TV,mohu zakoupit přijímač a předplatit si balíček HD programů na Skylinku.Jenže je možné,že během několika týdnů O2 TV zařadí do nabídky další atraktivní HD programy.A pak budu mít pocit ,že jsem zbytečně investoval do něčeho,co už vlastně nepotřebuji.Před více než rokem jsem odešel od UPC Direct,protože mi nevyhovovala kvalita a programová nabídka (nemožnost rozšíření).Teď se ukazuje,že po přechodu UPC na jinou sat. pozici se jejich služby zkvalitní a rozšíří.Takže teď mám pocit,že jsem se možná unáhlil.Ale co už teď.... :-\


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #3 kdy: 04. 04. 2010, 09:39:28 »
S O2TV to je těžké. Telefónica nekomunikuje, ať se to týká O2TV, nebo jejich pozemního multiplexu 4. Vždyť jak dlouho slibují nějaké masivnější rozšíření HD programů v O2TV a skutek utek...
Otázka je jestli jim to zvládne ty jejich linky, všude mají už většinou maximální rychlost internetu a to 8mb/s a ještě když k tomu je O2TV, tak to není 8mb.   Já měl O2TV dva roky a začínal sem díky ní poznávat programy jako je Nova Sport atd, takže sem byl spokojenej.  Dneska mám satelit a poznávám Nova Sport HD a myslím, že za lepší cenu. :-) 

Když byla nedávná olympiáda, tak na O2tv vysílali ČT HD, ale nevím to jistě, říkal mi to kamarád co v té době ještě měl O2tv.  A právě když vysílali ČT HD olympiádu na O2tv, tak břečel operátorkám do telefonu, jak mu jede internet místo 8mb/s nějakých 3-4mb/s.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Pavel S

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #4 kdy: 04. 04. 2010, 10:21:59 »
Olympiádu O2 TV na ČT HD vysílala.Ale při sledování HD programu je rychlost internetu daleko nižší než 3-4 mb/s !Je třeba se rozhodnout,buď sledovat tv nebo používat internet

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Potůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 160
    • Zobrazit profil
    • Televizniweb.cz
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #5 kdy: 04. 04. 2010, 16:33:09 »
Právě tohle je, myslím, největší problém O2TV. Jenže to by museli jít do optiky až do domu a to je na ně moc velká investice.
Televizniweb.cz - vše o DVB-T2 na jednom místě


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #6 kdy: 04. 04. 2010, 17:38:41 »
Přesně tak, to mi příjde nereálné.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Honza

  • Host
Re: O2 TV
« Odpověď #7 kdy: 06. 04. 2010, 17:52:54 »
Víte někdo co s tím ? mám STB O2 Tv a nechodí automatické přepínání formátu , když zapojím vstup antena tak ano , a ještě mám novou plazmu LG a okraje třeba při formátu 4:3 jsou světlé , poradíte někdo co dělám blbě a nebo mám kde nastavit ?  Dík Honza z Čech


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #8 kdy: 06. 04. 2010, 18:09:07 »
Dobrý den,

nastavení kde můžete měnit možnosti videa vám vyjede, když zapínáte set top box a stahujou se vám programy (nebo načítají to píše, ted přesně už nevím), tak mačkejte setup na set top boxu.  :-)
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Pavel S

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #9 kdy: 06. 04. 2010, 18:30:39 »
Osvědčilo se mi mačkat tlačítko SETUP po resetu STB několikrát za sebou po naskočení poslední zelené kuličky.Pokud máte HDMI kabel,zkuste nastavení podle přiloženého obrázku.Omlouvám se za (ne)kvalitu


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #10 kdy: 06. 04. 2010, 20:07:20 »
Jo, to je přesně to nastavení co popisuji o příspěvek výše. :-)
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Jan Fröhlich

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #11 kdy: 07. 04. 2010, 16:46:35 »
Dobrý den , omlouvám se , ale nastavení nevidím , umím se přes SETUP po poslední kuličce dostat do menu , dokonce když jsem olympiádu koukal přes HDMI tak aut. formátování chodilo ale když jedu přes SKART  musím HD vypnout / přes HDMI mi to sežere data pro internet a než se zlepší množství programů tak jsem ochoten HD oželet / a aut. formátování nechodí .

Dík.  Honza


Pavel S

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: O2 TV
« Odpověď #12 kdy: 07. 04. 2010, 17:49:09 »
Jestli jsem dobře pochopil,jde vám o to,aby jste pořad vysílaný ve formátu 4:3 viděl na plasmovém televizoru LG s černými(šedými) okraji po stranách,neroztažený přes celou obrazovku.Pokud tedy chcete používat scart,zvolte v menu nastavení STB výstup HDMI - none,na televizoru navolte formát Originální a pak zkuste v menu STB změnit Formát konverze tak ,aby Vám vyhovoval.Ale možná sám přijdete na lepší řešení.Sledování O2 TV Vám "sežere" stejná data,nezávisle na tom,jestli používáte scart nebo HDMI kabel.K velmi výraznému zpomalení internetu dochází pouze při sledování HD programů.


Honza

  • Host
Re: O2 TV
« Odpověď #13 kdy: 07. 04. 2010, 18:44:33 »
moooc děkuji , je to tak , přes HDMI kabel je kvalita proti skartu nesrovnatelná , formátování chodí i když ty světlé pruhy 4:3  jsou strašné a s tím internetem je to pravda , ještě jednou dík . . . Honza


Honza

  • Host
Re: O2 TV
« Odpověď #14 kdy: 07. 04. 2010, 18:51:19 »
Ještě k tomu internetu , bydlím cca 200m od ústředny na vesnici na Rakovnicku a chodí to max. cca 3,5mb , při HD  to spadne na cca. 100 kb. Dík za diskusi .   Honza