Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 677610 krát)

Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1950 kdy: 16. 03. 2014, 17:05:17 »
NO,problém u mně tu je,pozdě večer šel film v originále,ale nešly nahodit titulky,je to stejné u vás,děkuji !!! >:(
Ne, je to mezi židlí a klávesnicí  ;D zkoušel jsem jak u Iluzionosty tak potom u Tarantina a vše o.k.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1951 kdy: 16. 03. 2014, 18:36:41 »
Díky,byl to gauč,přehodit dual pod jednotlivým kanálem ! 8)
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Trapper33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1952 kdy: 17. 03. 2014, 10:38:44 »
Dobrý den, zde ne foru jsem se dozvěděl že MuX 3 z Jelenia Góra/Śnieżne Kotły (k49) už vysílá a přesto že Polské MuX 1 a 2 ze stejné kóty mi fungují celkem bez problémů trojka mi nehlásí ani ťuk! Lokalita Chrudim Televize Samsung UE40B6000 verze softwaru T-CHL5DEUC-2008:0 nevíte někdo čím to je? Děkuji za odpověď


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1953 kdy: 17. 03. 2014, 12:13:26 »
To je úplně jednoduché. Chytal jsem za analogu Slováky, dneska ani ťuk, Chytal jsem za analogu Poláky ze Skrzyczného a digitál ani ťuk. Naštěstí Poláci začali vysílat z Katowic a tam nemám problém, ovšem Slováci nic.
Takže to shrnu - jestliže jste něco někdy odněkud přijímal, neznamená to, že musíte přijímat něco jiného ze stejné kóty. Mohou být jiné výkony, jiná charakteristika vysílacích antén, jiný kanál - prostě je toho moc. Nechte si to změřit, možná, že chyba bude jenom na Vaší anténě.


Kamil Kolář

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1954 kdy: 17. 03. 2014, 13:26:35 »
Polský mux 3 v S. Jesenčanech (3km od Pardubic) ze směru sniezne kotly mě taky nejde, přitom 1 a 2mux bez problémů. Přitom mux 3 vysílá se stejným výkonem 100kW.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Trapper33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1955 kdy: 17. 03. 2014, 13:33:13 »
To je úplně jednoduché. Chytal jsem za analogu Slováky, dneska ani ťuk, Chytal jsem za analogu Poláky ze Skrzyczného a digitál ani ťuk. Naštěstí Poláci začali vysílat z Katowic a tam nemám problém, ovšem Slováci nic.
Takže to shrnu - jestliže jste něco někdy odněkud přijímal, neznamená to, že musíte přijímat něco jiného ze stejné kóty. Mohou být jiné výkony, jiná charakteristika vysílacích antén, jiný kanál - prostě je toho moc. Nechte si to změřit, možná, že chyba bude jenom na Vaší anténě.
Děkuji za odpověď ale nevím jestli jste to správně pochopil digitální polský MuX 1 a 2 z této lokality přijímám v dobré kvalitě MuX 3 už nikoli!Nicméně chystám se pozvat anténáře (předběžně jsme domluveni) jakmile spustí z Chlumu regionální MuX 7 a při té příležitosti si nechám proměřit i výše zmiňovaný polský MuX 3.


Trapper33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1956 kdy: 17. 03. 2014, 13:40:13 »
Polský mux 3 v S. Jesenčanech (3km od Pardubic) ze směru sniezne kotly mě taky nejde, přitom 1 a 2mux bez problémů. Přitom mux 3 vysílá se stejným výkonem 100kW.
Napadla mě možnost, že mám HD televizi s mpeg4 ale starší výroby (Samsung UE40B6000 verze softwaru T-CHL5DEUC-2008:0) tak jestli poláci nevysílají tento MuX v nějaké novější kompresi nebo je směrován více než MuX 1 a 2


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1957 kdy: 17. 03. 2014, 14:51:08 »
Nesmysl (verze SW v TV). Vyzářený výkon z vysílače Jelenia Góra/Śnieżne Kotły je shodný pro všechny tři MUXy (ERP 100kW). Měření na území Polska toto jasně potvrzuje. Díky směrovému AS, který je směrovaný pouze ve směru na Polsko, se projevuje na území ČR rozdílná úroveň přijímaných signálů, v některých směrech (především pak JZ) i depolarizace u k49.
Pro oblast Pardubicka, Chrudimska a okolí platí fakt, že k49 je zde cca o 7dB slabší než k30, který je zde nejsnáze přijímatelný. V tom bývá nejčastější problém. U k35 je pak rozhodující, víc než vlastní úroveň signálu, především vzájemná kolize k35 z Javořice. Podotýkám, že nejde bohužel ani tak o směr přímý, ale o odraz od pohoří Krkonoš. Např. v Lázních Bohdaneč je snáze zachytitelný k49 než k35.
V případě problémů s příjmem k49 lze uvažovat i o příjmu PL MUX3 k25 z vysílače Kłodzko/Czarna Góra. To však vyžaduje instalaci směrového AS a vybavení měřící techniky.
« Poslední změna: 17. 03. 2014, 14:58:43 od Aleš Pipek »


Kamil Kolář

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1958 kdy: 17. 03. 2014, 16:30:37 »
Polský mux 3 v S. Jesenčanech (3km od Pardubic) ze směru sniezne kotly mě taky nejde, přitom 1 a 2mux bez problémů. Přitom mux 3 vysílá se stejným výkonem 100kW.
Napadla mě možnost, že mám HD televizi s mpeg4 ale starší výroby (Samsung UE40B6000 verze softwaru T-CHL5DEUC-2008:0) tak jestli poláci nevysílají tento MuX v nějaké novější kompresi nebo je směrován více než MuX 1 a 2
V softu TV to nebude. Mux 3 jsem mě jednou podařilo chytit, ale slabý signál. Spíše usuzuji, že vys. Anténa muxu 3 bude nízko. Lepší je otočit anténu na Klodzko, ale tím se oslabí příjem reg. Muxu 7


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1959 kdy: 17. 03. 2014, 16:34:00 »
...Spíše usuzuji, že vys. Anténa muxu 3 bude nízko.".. Nic takového! Všechny MPXy na tomto VS se vysílají z jednoho AS!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1960 kdy: 17. 03. 2014, 17:29:36 »
Chci se zeptat,příjímáte někdo poláky na k 33,55 a 58 ?Pokud ano,jaký to je vysílač a v jaké lokalitě je dostupný?
« Poslední změna: 17. 03. 2014, 17:42:04 od tako50 »


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1961 kdy: 17. 03. 2014, 18:00:39 »
K55+58 (mux2 a 3) je nejspíš Klodzko CG, na těchto kanálech je SFN s TXem Wroclaw GS. Ale K33?? Není to K34? Tam je TX Opole - Chrzelice. Mux1 je z Klodzka, Wroclawi a dalších TXů vysílaný v SFN na K25!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1962 kdy: 17. 03. 2014, 19:26:52 »
Který polský MUX to má být na tom kanále 33?
k55 a k58 bude na našem území s největší pravděpodobností Kłodzko/Czarna Góra jak píše Stasi-DDR.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1963 kdy: 17. 03. 2014, 19:27:57 »
Lepší je otočit anténu na Klodzko...
Jak kde. Záleží na lokalitě.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1964 kdy: 17. 03. 2014, 19:49:53 »
Já se jen ptám,zda na těchto kanálech někdo přijímá poláky.Já osobně ne,jen mě zajímá dostupnost na našem území.Kanál 33 jsem našel jen lublin a olsztyn.Vím 55 a 58 je z wroclawi i z čarna gora.Čistě mě zajímá,zda to někomu u nás hraje,jak a kde.