Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 730936 krát)

Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1395 kdy: 20. 10. 2012, 00:14:47 »
me polaci jedou tak nejak furt stejne, ale dnes by to melo slapat lip je tropo :-) ja dokonce v HK chytam muxA z Jauerlingu
to je sice pravda, že je tropo, ale zároveň inverze, takže je důležitej rozdíl mezi nadmořskou výškou QTH a vysílače
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1396 kdy: 20. 10. 2012, 00:31:17 »
jj to je pravda, to sem dal jen jako perlicku /pred chvili sem byl na polsky foru a koren tam psal ze mu to naladilo pres 90 programu -tak sem to sel taky testnout a mam jich jenom 55 :-) /


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1397 kdy: 20. 10. 2012, 10:25:44 »
Taky jste zaznamenali ostré snížení výkonu vyzařování analogu ze Sněžných Jam do ČR? Pravděpodobně už někdy před 24-48 hodinami.
TVP2 a Polsat, které mi po úpravách na hlavním AS Sněžných jam jeli po 1.10 "téměř" v digitální kvalitě, se změnily na pouhé trosky nesledovatelného sněžění, TVP1 se mi zhoršila jen trochu, ale taky už se to nedá moc sledovat, tedy pokud není chyba u mě..
Nejedná se o změnu parametrů na vysílači, ale o podstatnou změnu příjmu vlivem inverze (http://forum.digizone.cz/index.php?topic=2320.0) v posledních dnech (jak již zde zmínil Míla).  Též potvrzuji příjem z Jauerlingu na Pardubicku, i když jen na VKV. Právě na základě informace od Míly Sošky jsem včera provedl kontrolní měření k48 ze sněžných jam. Současný stav skutečně negativně ovlivňuje příjem tohoto k48 např. na Pardubicku. Protože však mám vytvořenu potřebnou příjmovou rezervu, nic jsem do té doby nezaznamenal. Věřím však, že pokud má někdo za normálních podmínek hraniční příjem, může mít teď problémy. Z tepla domova mohu i teď bez měřícího přístroje potvrdit, že teploměr kvality přijímače DI-WAY ukazuje 96% oproti obvyklým 97% (což je u něho maximum).
Včera při měření mě překvapil náznak DVB-T obálky na k49 v severním směru od Pardubic (nepodařilo se mi ji však naskenovat).
« Poslední změna: 20. 10. 2012, 10:49:56 od Aleš Pipek »


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1398 kdy: 20. 10. 2012, 12:16:44 »
No kromě jelejí hory, jsem zaznamenal i omezení u Trutnova, ale pořád dost velká rezerva, co mě ale překvapilo byl dneska dopoledne stabilní příjem Jáchymov-Klínovec a pak asi 21 německých stanic na kanálech 56,50,47,44 a 27, což by mě v okrese Svitavy ani ve snu nenapadlo, schválně jsem si to vyfotil, ale ztratil jsem někde kabel na propojení s PC, jinak bych to sem dal, dneska jsem měl dohromady kolem 44 stanic TV na jedno upravené polské síto. To byly panečku podmínky!


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1399 kdy: 03. 11. 2012, 08:41:42 »
Překlad není asi nutný!

7 listopada Kanały TVP1 i TVP2 nadawane z Jeleniej Góry-Śnieżnych Kotłów zamienią się miejscami, tzn. TVP1 będzie nadawany na kanale 35., a TVP2 – 30.
Jednocześnie TVP2 emitowany dotychczas na kanale 37. z Lubania (Nowa Karczma) zostanie przeniesiony na kanał 11. – w miejsce TVP1, którego emisja zostanie wyłączona.


Zdroj: Diskusní fórum polské firmy Emitel, spólka akciowa
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1400 kdy: 03. 11. 2012, 11:50:09 »
pro nas hodne zajimavej hlavne ten presun na  Nowy Karczme, tak uz to snad 7.11 dopadne z JH :-)


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1401 kdy: 06. 11. 2012, 10:57:35 »
Emitel aktualizoval informace o vysílači Śnieżne Kotły, tzn. že mux2 je na spadnutí. http://emi.emitel.pl/EMITEL/obiekty.aspx?obiekt=DODR_W2E
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1402 kdy: 07. 11. 2012, 07:33:39 »
Podle informací v polských fórech, už polský mux2 na K37 vysílá! Výkon je 100kW ERP a stejný AS (čili stejný vyzařovací diagram) jako jejich první multiplex na K48. Dále se prohodily oba analogové TVP na K30 a K35.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


flegi

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1403 kdy: 07. 11. 2012, 15:44:41 »
Mohu potvrdit. "Síla" signálu přibližně stejná jako MUX1
FM: RX: Sony XDR-F1HD (I2C mod), Sony XDR-S3HD
       ANT: H/V Moxon
DAB: RX: Dual DAB 4
         ANT: Emme Esse 10Rb3
         AMP: 20dB LNA


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1404 kdy: 07. 11. 2012, 16:23:52 »
no, tak nějak je to u mě...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1405 kdy: 07. 11. 2012, 17:55:49 »
Reportáž odvysílaná 7.11.2012 na TVP1 HD o historicky prvním vypnutí analogového vysílání v Polsku. http://youtu.be/jXK95A1t_yY


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1406 kdy: 07. 11. 2012, 18:42:41 »
Tak u mě (Liberec) po signálu ani památky. Jelenia Góra MUX1, MUX2 ani ťuk. Anténa LP-45 pasivní nasměrovaná na JG. Přes ty jizerky to sem prostě nedoleze. Budu si muset počkat až (jestli?) spustí DVB-T z lokality Lubań - Nowa Karczma. Sice jsem o této lokalitě v souvislosti s DVB-T zatím nikde nečetl, ale podle všeho je to nevyhnutelné. Oblast kolem Bogatynie je podle mapy pokrytí bez signálu z JG a i kdyby to tam náhodou dolétlo, tak minimálně polský MUX2 na kanále 37 (později 35) bude kolidovat se silným MUXem ZDF na kanále 36 z Löbau.
Nemá někdo info, co bude po vypnutí analogu s tou Nowou Karczmou?


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1407 kdy: 07. 11. 2012, 19:10:55 »
Tak u mě (Liberec) po signálu ani památky. Jelenia Góra MUX1, MUX2 ani ťuk. Anténa LP-45 pasivní nasměrovaná na JG. Přes ty jizerky to sem prostě nedoleze. Budu si muset počkat až (jestli?) spustí DVB-T z lokality Lubań - Nowa Karczma. Sice jsem o této lokalitě v souvislosti s DVB-T zatím nikde nečetl, ale podle všeho je to nevyhnutelné. Oblast kolem Bogatynie je podle mapy pokrytí bez signálu z JG a i kdyby to tam náhodou dolétlo, tak minimálně polský MUX2 na kanále 37 (později 35) bude kolidovat se silným MUXem ZDF na kanále 36 z Löbau.
Nemá někdo info, co bude po vypnutí analogu s tou Nowou Karczmou?
odraz od Ještědu by nepomohl? pokud se nepletu, kolega diskutér José z Liberce to tak má...samozřejmě, že záleží na tom, kde bydlíte...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1408 kdy: 07. 11. 2012, 20:07:53 »
A co v Praze? Je tam 37k. zachytitelný? Kanálově je to tam "čisté".
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1409 kdy: 07. 11. 2012, 20:17:05 »
Lukáš Polák to zkoušel, bohužel neúspěšně.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky