Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 730969 krát)

Kessn

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1365 kdy: 07. 10. 2012, 18:12:46 »
Jak je to s vysílačem Jelenia Góra / Śnieżne Kotły kanál 48? Jak tady čtu prej je zapnutej , ale u nas v obci a i ve vedlejši 7km od Hradce Králové pořád nejde! Dříve šel bez problému nevíte jak to tedy je?
Děkuji za odpověd'. Lád'a.
jj, je zapnutej...ale já se na to chystám zítra, na ověření v mém QTH, uvidíme...u mě je to už opravdu krizovka...
Všechno je to Mílo o anténě.  ;)
ano, Alešu, máš samozřejmě recht ;)
Ahoj jak tady píšete , že vysílač Jelenia Góra už je zapnutej to asi jo ale museli hodně omezit výkon směrem k nám kanál 48 vůbec nejde jen občas naskočí a zase zmizí dříve šel bez problémů včera jsem to zkoušel na Hradecku ve dvou obcích vzdálených od sebe asi 5km a nejde to ani v jedné jde jen analog kanál 30 a 35. To se asi už nevrátí tento vysílač na původní výkon? http://emi.emitel.pl/EMITEL/obiekty.aspx?obiekt=DODR_W2E

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1366 kdy: 07. 10. 2012, 18:38:13 »
Jak je to s vysílačem Jelenia Góra / Śnieżne Kotły kanál 48? Jak tady čtu prej je zapnutej , ale u nas v obci a i ve vedlejši 7km od Hradce Králové pořád nejde! Dříve šel bez problému nevíte jak to tedy je?
Děkuji za odpověd'. Lád'a.
jj, je zapnutej...ale já se na to chystám zítra, na ověření v mém QTH, uvidíme...u mě je to už opravdu krizovka...
Všechno je to Mílo o anténě.  ;)
ano, Alešu, máš samozřejmě recht ;)
Ahoj jak tady píšete , že vysílač Jelenia Góra už je zapnutej to asi jo ale museli hodně omezit výkon směrem k nám kanál 48 vůbec nejde jen občas naskočí a zase zmizí dříve šel bez problémů včera jsem to zkoušel na Hradecku ve dvou obcích vzdálených od sebe asi 5km a nejde to ani v jedné jde jen analog kanál 30 a 35. To se asi už nevrátí tento vysílač na původní výkon? http://emi.emitel.pl/EMITEL/obiekty.aspx?obiekt=DODR_W2E
bohužel, zesilovač mi odešel do věčných lovišť, zkusil jsem to tedy bez něj v anténní krabičce a povedlo se - při 40 m koaxiálu běží jak ČH - 40., 60., 61., ČS 25., i SJ 48. :) Praha samozřejmě zezadu neběží....
« Poslední změna: 07. 10. 2012, 18:49:18 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1367 kdy: 07. 10. 2012, 18:48:33 »
Ahoj jak tady píšete , že vysílač Jelenia Góra už je zapnutej to asi jo ale museli hodně omezit výkon směrem k nám kanál 48 vůbec nejde jen občas naskočí a zase zmizí dříve šel bez problémů včera jsem to zkoušel na Hradecku ve dvou obcích vzdálených od sebe asi 5km a nejde to ani v jedné jde jen analog kanál 30 a 35. To se asi už nevrátí tento vysílač na původní výkon? http://emi.emitel.pl/EMITEL/obiekty.aspx?obiekt=DODR_W2E
Podle informací které mám, tak vysílač vysílá se stejným výkonem jako předtím. Je ale upraven hlavní anténní systém - k omezení směr ČR skutečně došlo. (minimálně směr HK, PU)
« Poslední změna: 07. 10. 2012, 18:58:19 od Aleš Pipek »


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1368 kdy: 07. 10. 2012, 18:53:04 »
bohužel, zesilovač mi odešel do věčných lovišť, zkusil jsem to tedy bez něj v anténní krabičce a povedlo se - při 40 m koaxiálu běží jak ČH - 40., 60., 61., ČS 25., i SJ 48. :) Praha samozřejmě zezadu neběží....
Mílo, připadám si, jako bych to už dnes viděl. A to i přes to, že neviděl  ;D Každopádně jsem rád, že se zadařilo. S těmi 40m kabelu se zatím netrap a pokud, tak už víš jak.  ;)


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1369 kdy: 07. 10. 2012, 18:57:25 »
bohužel, zesilovač mi odešel do věčných lovišť, zkusil jsem to tedy bez něj v anténní krabičce a povedlo se - při 40 m koaxiálu běží jak ČH - 40., 60., 61., ČS 25., i SJ 48. :) Praha samozřejmě zezadu neběží....
Mílo, připadám si, jako bych to už dnes viděl. A to i přes to, že neviděl  ;D Každopádně jsem rád, že se zadařilo. S těmi 40m kabelu se zatím netrap a pokud, tak už víš jak.  ;)
jasně, Alešu, díky moc :-)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1370 kdy: 08. 10. 2012, 06:21:10 »
Zdravím no už možná jsem dostal odpověd proč nejede Klodsko - Czarna gora v ČESKÉ TŘEBOVÉ  když je  kanálů 55 a 58 rušen silnou Bukovou horou se stejníma kanálama , SNAD NASTANE ZLEPŠENÍ PAK PO ZRUŠENÍ KANALU OD K49-69 UNÁS , kde již pak nebude rušeno ze zahraničí nic .
Nebo lze chytat i ted ?????? , mám dotaz co řeknete na tuhle anténu :Logaritmicko-periodická anténa Iskra P2845, 21.k- 69.k, 10-12dB  Anténa je určena pro příjem televizního signálu s horizontální i vertikální polarizací ve IV. a V. TV pásmu , dík za odpověd.
Už jsem Vám naznačoval, že v České Třebové (v celém městě, i v místě Vašeho bydliště) vzájemné rušení k55 a k58 s Bukovou horou nehrozí. Pokud máte zájem o Klodzko, objednejte si anténáře. A pokud Vám mohu ušetřit čas a peníze, s tou LP anténou si v případě Klodzka v místě Vašeho bydliště rozhodně nepomůžete.

Dobré ráno , dobře takže mě  třeba vysvětlit jakto že to šlo předtím jak z okna tak ze střechy a po zesílení ani prd ( přece at mě nikdo netvrdí že signál končí někde pár stovek metrů nad zemí když vysílač je výš než ostatní kopce a vlny jdou až k zemi nebo ne???
A dotaz kolik takové měření stojí ?  8) na emitelu napsali :Pravděpodobně proto, že zwięlszyli výkon vysílače EPR 50KW.
Dříve to bylo 20KW.
Vaše anténa má vestavěný zesilovač 17dB a to může způsobit problém.
Směry přenosu se nezměnily.

Jo a ještě lze popřípadně koupit do Emme Esse  vestavěný zesilovač s min db? a kde , dík.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1371 kdy: 08. 10. 2012, 06:34:15 »
Dobré ráno , dobře takže mě  třeba vysvětlit jakto že to šlo předtím jak z okna tak ze střechy a po zesílení ani prd ( přece at mě nikdo netvrdí že signál končí někde pár stovek metrů nad zemí když vysílač je výš než ostatní kopce a vlny jdou až k zemi nebo ne???
A dotaz kolik takové měření stojí ?  8) na emitelu napsali :Pravděpodobně proto, že zwięlszyli výkon vysílače EPR 50KW.
Dříve to bylo 20KW.
Vaše anténa má vestavěný zesilovač 17dB a to může způsobit problém.
Směry přenosu se nezměnily.

Jo a ještě lze popřípadně koupit do Emme Esse  vestavěný zesilovač s min db? a kde , dík.
Příčin proč vám něco šlo a nyní ne může být celá řada. Nesrovnávejte ale příjem analogového vysílání s digitálním (některé dřívější příspěvky tu i jinde). Každý zesilovač může způsobit problém a příčinou vůbec nemusí být užitečný požadovaný signál. Chodil vám někdy k55 a k58 DVB-T stabilně? Pokud ano, tak kdy?
Poradit Vám zavolat si anténáře plyne z Vašich reakcí. Pokud nejste schopen vyřešit problém sám (sož samozřejmě není vůbec žádná ostuda), pozvěte si odborníka s měřícím přístrojem. Bez něj se totiž těžko dostanete v řešení problému dál.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1372 kdy: 08. 10. 2012, 06:36:21 »
A dotaz kolik takové měření stojí ? 
Co oslovit nějakého místního anténáře?
Jo a ještě lze popřípadně koupit do Emme Esse  vestavěný zesilovač s min db? a kde , dík.
Právě taková rozhodnutí se dělají až na základě výsledků měření.


Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1373 kdy: 08. 10. 2012, 12:34:48 »
Dobré ráno , dobře takže mě  třeba vysvětlit jakto že to šlo předtím jak z okna tak ze střechy a po zesílení ani prd ( přece at mě nikdo netvrdí že signál končí někde pár stovek metrů nad zemí když vysílač je výš než ostatní kopce a vlny jdou až k zemi nebo ne???
A dotaz kolik takové měření stojí ?  8) na emitelu napsali :Pravděpodobně proto, že zwięlszyli výkon vysílače EPR 50KW.
Dříve to bylo 20KW.
Vaše anténa má vestavěný zesilovač 17dB a to může způsobit problém.
Směry přenosu se nezměnily.

Jo a ještě lze popřípadně koupit do Emme Esse  vestavěný zesilovač s min db? a kde , dík.
Příčin proč vám něco šlo a nyní ne může být celá řada. Nesrovnávejte ale příjem analogového vysílání s digitálním (některé dřívější příspěvky tu i jinde). Každý zesilovač může způsobit problém a příčinou vůbec nemusí být užitečný požadovaný signál. Chodil vám někdy k55 a k58 DVB-T stabilně? Pokud ano, tak kdy?
Poradit Vám zavolat si anténáře plyne z Vašich reakcí. Pokud nejste schopen vyřešit problém sám (sož samozřejmě není vůbec žádná ostuda), pozvěte si odborníka s měřícím přístrojem. Bez něj se totiž těžko dostanete v řešení problému dál.

Dobré odpoledne , DVB-T u K55 byl nestabilní 70síla signálu 30-50 síla obrazu   to K58 byl stabilní 85/90-95 naposled v srpnu a to na anténu Emme Esse se zesilovačem 30db , dnes již nic , jinak nezná někdo kolik stojí měření ? dík  :)


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1374 kdy: 08. 10. 2012, 13:15:04 »
Dobré odpoledne , DVB-T u K55 byl nestabilní 70síla signálu 30-50 síla obrazu   to K58 byl stabilní 85/90-95 naposled v srpnu a to na anténu Emme Esse se zesilovačem 30db , dnes již nic ,
V srpnu mohly být jiné příjmové podmínky. Z teploměrů na TV se vysledovat nedá nic. Má věštecká koule ovšem ukazuje hraniční příjem a také BTS sítě UFON kousek od Vašeho bydliště směrem příjmu Klodzka - ta Vás v případě použití zesilovače může dost potrápit. Ta BTS tam skutečně je, na to věšteckou kouli nepotřebuji!

jinak nezná někdo kolik stojí měření ? dík  :)
Zkuste někoho místního, pokud ho necháte udělat realizaci, nebude Vám zřejmě účtovat zvlášť měření. Do cen místním nehodlám kecat a pochybuju že kdokoliv takhle veřejně.
« Poslední změna: 08. 10. 2012, 13:27:22 od Aleš Pipek »


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1375 kdy: 10. 10. 2012, 17:22:54 »
mno tak s PL mux2 tovypada nejak blede :-( http://emi.emitel.pl/EMITEL/obiekty.aspx?obiekt=DODR_W2E emitel odstranil freq o vysilani, a na polskejch forech tomu davaj tak 7.11 maj bejt nejaky upravy na "Nowa Karczma"/koliduje s SK


adchron

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 197
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1376 kdy: 14. 10. 2012, 11:45:10 »
Vykon Mux-1 K55 na vysielacu Katowice-Kosztowy vratil spat na 25KW ERP s vyzarovacim diagramem ND
Nowy Sacz-Juh


Stanag

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1377 kdy: 14. 10. 2012, 21:26:24 »

Jak je to s vysílačem Jelenia Góra / Śnieżne Kotły kanál 48? Jak tady čtu prej je zapnutej , ale u nas v obci a i ve vedlejši 7km od Hradce Králové pořád nejde! Dříve šel bez problému nevíte jak to tedy je?
Děkuji za odpověd'. Lád'a.

jj, je zapnutej...ale já se na to chystám zítra, na ověření v mém QTH, uvidíme...u mě je to už opravdu krizovka...

Všechno je to Mílo o anténě.  ;)

ano, Alešu, máš samozřejmě recht ;)

Ahoj jak tady píšete , že vysílač Jelenia Góra už je zapnutej to asi jo ale museli hodně omezit výkon směrem k nám kanál 48 vůbec nejde jen občas naskočí a zase zmizí dříve šel bez problémů včera jsem to zkoušel na Hradecku ve dvou obcích vzdálených od sebe asi 5km a nejde to ani v jedné jde jen analog kanál 30 a 35. To se asi už nevrátí tento vysílač na původní výkon? http://emi.emitel.pl/EMITEL/obiekty.aspx?obiekt=DODR_W2E


Potvrzuji omezeni vykonu smerem do CR. V Chotebori takovy propad sily signalu,ze uz je nesledovatelny. Pred vypnutim vysilace C/N 20 db-obcas zakostickovalo. Nyni uz jen C/N 7db, takze uz ani nenabehne...


MartinCe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 51
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1378 kdy: 15. 10. 2012, 05:04:56 »
Ahoj,
bude to třeba tou anténou či jiným doplňkem v rozvodu.
Jsem amatér a neustále objevuji něco nového, ale z vysílače Jelenia Góra / Śnieżne Kotły přijímám signál na 48 kanále u mě v ložnici, kde mám za tv šoupnutou pokojovou anténu Philips a na plazmě Panasonic mi ukazuje síla i kvalita signálu mezi 55 až 70 %. Bydlím v rovinném terénu 20 km jihovýchodně od Pardubic.Uvidíme, až budou hotovy rozvody od hlavní antény, jak na tom budu.
Nevím ale, co se děje s polským Mux2,který měl dle článku na tomto webu ( http://www.digizone.cz/clanky/zasahne-multiplex-2-z-vysilace-jelenia-gora-nie/ ) být spuštěn na 37 kanálu v předstihu několika týdnů. Především se divím,že s příjmem na tom nejsem naopak, když dle článku mělo dojít k útlumu do Česka především u Mux1 než 2. Tak teda nevím, když chytám na pidi anténu právě Mux1 a vůbec ne 2.
« Poslední změna: 15. 10. 2012, 05:18:14 od MartinCe »


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1379 kdy: 15. 10. 2012, 06:23:01 »
Nevím ale, co se děje s polským Mux2,který měl dle článku na tomto webu ( http://www.digizone.cz/clanky/zasahne-multiplex-2-z-vysilace-jelenia-gora-nie/ ) být spuštěn na 37 kanálu v předstihu několika týdnů. Především se divím,že s příjmem na tom nejsem naopak, když dle článku mělo dojít k útlumu do Česka především u Mux1 než 2. Tak teda nevím, když chytám na pidi anténu právě Mux1 a vůbec ne 2.
MUX2 37k zatím nevysílá. Oba MUXy pak budou s největší pravděpodobností vysílány do stejného AS, tzn. "omezení" bude stejné jako u MUX1.