Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 731029 krát)

Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1320 kdy: 24. 09. 2012, 20:04:18 »
má pozice 49 53 14,9 N    16 26 56,3 E  400 m.n.m.
Já bych flintu do žita neházel. Minimálně za pokus to stojí. Na střeše té bytovky s výkonnou anténou.

Takže si myslím že navýšili výkon na Polskou stranu a směr ČR ubrali jinak si to tady neumíme představit, za komanču tady jel analog pak trochu ten digitál a ted nic ,  8)
V Pardubicích je pozorovatelné zvýšení výkonu u MUX2 - viz píšu výše. (http://forum.digizone.cz/index.php?topic=189.msg30412#msg30412)

Zdravím ,skusil jsem to na střeše (mám anténu Emme Esse ) ale nic takže počkám jak si tam udělají pořádek v Polsku zda půjde nebo ne .

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1321 kdy: 24. 09. 2012, 20:21:33 »
Zdravím ,skusil jsem to na střeše (mám anténu Emme Esse ) ale nic takže počkám jak si tam udělají pořádek v Polsku zda půjde nebo ne .
Jaký pořádek? Kłodzko/Czarna Góra jede na finálních kanálech. MUX2 s finálním výkonem. MUX1 dočasně se sníženým. Pokud Vám nejde MUX2 teď, nepůjde Vám ani MUX1. "Nepořádek" tedy spíš vysílání do náhradního AS je na vysílači Jelenia Góra/Śnieżne Kotły.


Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1322 kdy: 25. 09. 2012, 14:14:11 »
Zdravím ,skusil jsem to na střeše (mám anténu Emme Esse ) ale nic takže počkám jak si tam udělají pořádek v Polsku zda půjde nebo ne .
Jaký pořádek? Kłodzko/Czarna Góra jede na finálních kanálech. MUX2 s finálním výkonem. MUX1 dočasně se sníženým. Pokud Vám nejde MUX2 teď, nepůjde Vám ani MUX1. "Nepořádek" tedy spíš vysílání do náhradního AS je na vysílači Jelenia Góra/Śnieżne Kotły.

No jaký pořádek asi ? , dnes jsem mluvil s poláky kteří mají školení v České Třebové s českou firmou a sami řekli že mají také problém , místo pokojové antény tak musí mít anténu ze zesilovočem a zesílení výkonu je směr Jelení hora pak směr Praděd a do území polska jinam ne a že chytne někdo někde u Pardubic nebo Jablonné nad Orlicí z Kłodzko/Czarna Góra tak má štěstí .
Když byl signál v České Třebové a chytal jsem ho z okna a pak ze střechy a ted ne tak nejaký problém je ne?? a v anténě není , takže to bud výkon směr ČR snížili což je největčší pravděpodobnost anebo tam mají na vysílači problém , máte nějaké lepší vysvětlení a nějakou mapu pokrytí mimo  interaktivní mapa ? dík.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1323 kdy: 25. 09. 2012, 14:22:05 »
Zdravím ,skusil jsem to na střeše (mám anténu Emme Esse ) ale nic takže počkám jak si tam udělají pořádek v Polsku zda půjde nebo ne .
Jaký pořádek? Kłodzko/Czarna Góra jede na finálních kanálech. MUX2 s finálním výkonem. MUX1 dočasně se sníženým. Pokud Vám nejde MUX2 teď, nepůjde Vám ani MUX1. "Nepořádek" tedy spíš vysílání do náhradního AS je na vysílači Jelenia Góra/Śnieżne Kotły.

No jaký pořádek asi ? , dnes jsem mluvil s poláky kteří mají školení v České Třebové s českou firmou a sami řekli že mají také problém , místo pokojové antény tak musí mít anténu ze zesilovočem a zesílení výkonu je směr Jelení hora pak směr Praděd a do území polska jinam ne a že chytne někdo někde u Pardubic nebo Jablonné nad Orlicí z Kłodzko/Czarna Góra tak má štěstí .
Když byl signál v České Třebové a chytal jsem ho z okna a pak ze střechy a ted ne tak nejaký problém je ne?? a v anténě není , takže to bud výkon směr ČR snížili což je největčší pravděpodobnost anebo tam mají na vysílači problém , máte nějaké lepší vysvětlení a nějakou mapu pokrytí mimo  interaktivní mapa ? dík.
Na vysílači Kłodzko/Czarna Góra došlo pouze k navýšení výkonu u MUX2. S anténním systémem se nehýbalo. A pokud se s ním nehýbalo, nemůže dojít ke zlepšení/zhoršení jen v nějakém směru.
Znovu píšu, že zvýšení výkonu MUX2 pozitivně, v malé míře, zlepšilo úroveň a parametry signálu na anténě i na české straně (v Pardubicích).
« Poslední změna: 25. 09. 2012, 14:27:43 od Aleš Pipek »


Kessn

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1324 kdy: 25. 09. 2012, 18:28:20 »
Na Hradecku vysílač Jelenia Góra/Śnieżne Kotły kanál 48 pořád nejde dříve šel dobře bez výpadků a ted' to hlásí není signál. Nevíte bude to ještě někdy fungovat? :-[

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1325 kdy: 25. 09. 2012, 19:57:53 »
Na Hradecku vysílač Jelenia Góra/Śnieżne Kotły kanál 48 pořád nejde dříve šel dobře bez výpadků a ted' to hlásí není signál. Nevíte bude to ještě někdy fungovat? :-[
A co se vrátit o jednu, dvě, tři stránky zpět?
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=189.msg30227#msg30227

A pokud jste opravdu líný vracet se, tak:
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=189.msg30449#msg30449
« Poslední změna: 25. 09. 2012, 20:01:28 od Aleš Pipek »


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1326 kdy: 25. 09. 2012, 20:28:11 »
No to já spíš doufám že to bude lepšejší než předtím..i s muxem2 :)
V to bych nedoufal. Úspěch bude, když "to půjde" tak jak "předtím".


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1327 kdy: 25. 09. 2012, 20:35:06 »
šak to pak změříš, alešu, že? :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1328 kdy: 25. 09. 2012, 21:12:11 »
šak to pak změříš, alešu, že? :)
Proměřím.  ;)


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1329 kdy: 27. 09. 2012, 08:46:57 »
Uz vysiela Mux-2 K58 H Klodzko-Czarna Gora s vykonom 50KW ERP
a v plane aj zvysenie vykonu Mux-1 K55 na 50KW ERP
Moc MUX1 została zwiększona do 50kW ERP w nocy z wtorku na środę. - Zdroj forum Emitel.


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1330 kdy: 27. 09. 2012, 10:17:56 »
Uz vysiela Mux-2 K58 H Klodzko-Czarna Gora s vykonom 50KW ERP
a v plane aj zvysenie vykonu Mux-1 K55 na 50KW ERP
Moc MUX1 została zwiększona do 50kW ERP w nocy z wtorku na środę. - Zdroj forum Emitel.

Nezkoušel jste, popř. je znát nějaké zlepšení? Zatím nemám čas to vyzkoušet. Díky
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1331 kdy: 27. 09. 2012, 13:59:58 »
Pozwolenie radiowe na emisje Mux-2 K37(ŚNIEŻNE KOTŁY) jak procedury beda przebiegac w miare sprawnie(krazenie dokumentow miedzy KRRiT,TVP,UKE) zostanie wydane dopiero w pierwszej dekadzie Pazdziernika,
wiec planowany start najwczesniej w polowie przyszlego miesiaca.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1332 kdy: 27. 09. 2012, 18:38:47 »
Uz vysiela Mux-2 K58 H Klodzko-Czarna Gora s vykonom 50KW ERP
a v plane aj zvysenie vykonu Mux-1 K55 na 50KW ERP
Moc MUX1 została zwiększona do 50kW ERP w nocy z wtorku na środę. - Zdroj forum Emitel.

Zdravím , Klodzko-Czarna Gora K55 ani K58 v České Třebové nejede skoušel jsem anténu na střeše a  signál byl až 2,5 m nad střechou ale mizerně K55 síla signálu 0 síla obrazu 0 ,  K58 síla signálu 20 síla obrazu 0 , takže na dvě věci .
Dnes jsem mluvil s anténim odborníkem a ten řekl že pokud by bylo navýšení tak by byl signal z Polska zachycen na pokojovou anténu , řekl at skusím dát zesilovač prič a udělat sní pasivní anténu a pokud také nepujde tak pak už vubec nepujde .  8)


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1333 kdy: 27. 09. 2012, 18:52:53 »
Jarosław Bałuka

Moc MUX1 została zwiększona do 50kW ERP w nocy z wtorku na środę.

http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=20&t=2120&start=940

No ten antení  odborník,ten tomu nasadil korunu.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1334 kdy: 30. 09. 2012, 20:03:54 »
Uz vysiela Mux-2 K58 H Klodzko-Czarna Gora s vykonom 50KW ERP
a v plane aj zvysenie vykonu Mux-1 K55 na 50KW ERP
Moc MUX1 została zwiększona do 50kW ERP w nocy z wtorku na środę. - Zdroj forum Emitel.

Nezkoušel jste, popř. je znát nějaké zlepšení? Zatím nemám čas to vyzkoušet. Díky
S časem jsme na tom podobně - špatně. Zkoušel jsem naposledy po zvýšení výkonu MUXu2 (viz můj příspěvek kdesi výše). 55k tedy změřený nemám, jen 58k. BTW: Dnes jsem jel kolem vysílače, ale nebyl čas...  ???