Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 731024 krát)

Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1305 kdy: 23. 09. 2012, 09:33:06 »
Zdravím , po Polském signálu ani tuk at jsem otáčel anténou od Jeseníku - Kłodzko/Czarna Góra- Trutnov vůbec nic jen Mux1 (JM a SM ) a Mux 2 a 3 z Pradědu a to od Jeseníku po Kłodzko/Czarna Góra dál na Trutnov ani tuk , poradte jaká by byla vhodná anténa pro příjem PL dvb-t jinak mám anténu právě směr na vysílač Kłodzko/Czarna Góra 31,5 stupně , děkuji.
O typu antény se dá rozhodnout jednoznačně až na základě měření na místě. Pokud ale chcete dál věštit, prozraďte nám přesnou adresu (nejlépe koordináty GPS), a výšku budovy (kde může být anténa). Třeba se ozve někdo, kdo realizoval příjem na některém ze sousedních domů.

EDIT: Pokud bydlíte někde v okolí TVP Jelenice, šance na příjem je.
« Poslední změna: 23. 09. 2012, 09:40:59 od Aleš Pipek »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1306 kdy: 23. 09. 2012, 11:14:48 »
Zdravím, a nevíte někdo jak dlouho bude ta výluka na Jelení hoře trvat? Teď jsem se chtěl zrovna dívat, a nechytnu taky nic, pouze velmi slabě analog na K30,35,47. Doufám že to takhle nezůstane už napořád.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1307 kdy: 23. 09. 2012, 11:21:15 »
Zdravím, a nevíte někdo jak dlouho bude ta výluka na Jelení hoře trvat? Teď jsem se chtěl zrovna dívat, a nechytnu taky nic, pouze velmi slabě analog na K30,35,47. Doufám že to takhle nezůstane už napořád.
Vysílání do náhradního anténního systému bude trvat přibližně do konce měsíce. Co se stane až Emitel spustí vše do hlavního (nového) se teprve na území ČR dozvíme.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1308 kdy: 23. 09. 2012, 11:32:19 »
Zdravím, a nevíte někdo jak dlouho bude ta výluka na Jelení hoře trvat? Teď jsem se chtěl zrovna dívat, a nechytnu taky nic, pouze velmi slabě analog na K30,35,47. Doufám že to takhle nezůstane už napořád.
Vysílání do náhradního anténního systému bude trvat přibližně do konce měsíce. Co se stane až Emitel spustí vše do hlavního (nového) se teprve na území ČR dozvíme.
Alešu, asi je to příprava na spuštění MUXu2?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1309 kdy: 23. 09. 2012, 11:34:17 »
Zdravím, a nevíte někdo jak dlouho bude ta výluka na Jelení hoře trvat? Teď jsem se chtěl zrovna dívat, a nechytnu taky nic, pouze velmi slabě analog na K30,35,47. Doufám že to takhle nezůstane už napořád.
Vysílání do náhradního anténního systému bude trvat přibližně do konce měsíce. Co se stane až Emitel spustí vše do hlavního (nového) se teprve na území ČR dozvíme.
Alešu, asi je to příprava na spuštění MUXu2?
Ano, souvisí to s tím. Otázkou je, jak "upraví" hlavní AS.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1310 kdy: 23. 09. 2012, 11:52:32 »
Zdravím, a nevíte někdo jak dlouho bude ta výluka na Jelení hoře trvat? Teď jsem se chtěl zrovna dívat, a nechytnu taky nic, pouze velmi slabě analog na K30,35,47. Doufám že to takhle nezůstane už napořád.
Vysílání do náhradního anténního systému bude trvat přibližně do konce měsíce. Co se stane až Emitel spustí vše do hlavního (nového) se teprve na území ČR dozvíme.
Alešu, asi je to příprava na spuštění MUXu2?
Ano, souvisí to s tím. Otázkou je, jak "upraví" hlavní AS.
a jak to my potom pocítíme v České republice, to se potom uvidí...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Milan Bahník

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 50
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1311 kdy: 23. 09. 2012, 12:41:05 »
Zdravím, a nevíte někdo jak dlouho bude ta výluka na Jelení hoře trvat? Teď jsem se chtěl zrovna dívat, a nechytnu taky nic, pouze velmi slabě analog na K30,35,47. Doufám že to takhle nezůstane už napořád.
Vysílání do náhradního anténního systému bude trvat přibližně do konce měsíce. Co se stane až Emitel spustí vše do hlavního (nového) se teprve na území ČR dozvíme.
Alešu, asi je to příprava na spuštění MUXu2?
Ano, souvisí to s tím. Otázkou je, jak "upraví" hlavní AS.
a jak to my potom pocítíme v České republice, to se potom uvidí...
doufám, že to bude stejné jako předtím
DVB-T/T2: Krásné, Slatiňany - silo, Černá hora, Hradec Králové - Chlum, Pardubice - TKB, Sněžné jámy (K24, 30).
IPTV: Antik TV


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1312 kdy: 23. 09. 2012, 16:14:56 »
No to já spíš doufám že to bude lepšejší než předtím..i s muxem2 :)

Jak to přestalo jet, tak jsem se taky lekl že se mi něco porouchalo, a přitom jsem zjistil na K41 nebo okolo(nevím přesně bylo to na staré Tesle 425Color) v analogu nějakej polskej program, nebylo to ani TVP1, ani TVP2 ani Polsat, ale nevim co to bylo, nešlo  rozeznat logo, bylo to hodně slabý s velkým sněžením, zvuk šel jen ráno za inverze, pak už se to rozplývalo zajímalo by mě co to mohlo být a z jakýho vysílače, tipuju jedině Zagaň, Wichów, co myslíte že to bylo? A moje lokalita 49°42'18.655"N, 16°20'39.067"E, anténa směr Jelení hora.


Peter H.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1313 kdy: 23. 09. 2012, 18:57:59 »
Żagań vysiela analógovo iba na k21. Ak to naozaj nebolo nič z trojice TVP1, TVP2, Polsat, tak by to (teoreticky) mohla byť TVP Wrocław z vysielača Wrocław/Ślęża (k42, ERP 800 kW).


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1314 kdy: 23. 09. 2012, 19:52:11 »
Żagań vysiela analógovo iba na k21. Ak to naozaj nebolo nič z trojice TVP1, TVP2, Polsat, tak by to (teoreticky) mohla byť TVP Wrocław z vysielača Wrocław/Ślęża (k42, ERP 800 kW).

Hmm, 800kW?? To by mě ale musel signál projít přes několik zdí, je to jinej směr, zajímavé. Určitě to není TVP1,TVP2 ani Polsat, protože jsem kontroloval souběžně obsahy těchto kanálu s tímto a neshodovaly se.  Aha tak Żagań chytám taky, K21 mi jede taky.


Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1315 kdy: 24. 09. 2012, 06:17:32 »
Dobré ráno , tak včera jsem sondoval u kamaráda a u pár lidí co mají anténu směr Polsko - Kłodzko/Czarna Góra tak jim to také nejede , má pozice 49 53 14,9 N    16 26 56,3 E  400 m.n.m. (+ 20m výška budovy) , jinak od PL hranic po Českou Třebovou jsou kopce ve skratce 2x 1000m.n.m. a 2x 600 m.n.m. , výška Kłodzko/Czarna Góra 1133 m.n.m. + 52 m vysoký anténí stožár.
Takže si myslím že navýšili výkon na Polskou stranu a směr ČR ubrali jinak si to tady neumíme představit, za komanču tady jel analog pak trochu ten digitál a ted nic ,  8) a Jelení hora nepřipadá v úvahu .


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1316 kdy: 24. 09. 2012, 06:33:55 »
má pozice 49 53 14,9 N    16 26 56,3 E  400 m.n.m.
Já bych flintu do žita neházel. Minimálně za pokus to stojí. Na střeše té bytovky s výkonnou anténou.

Takže si myslím že navýšili výkon na Polskou stranu a směr ČR ubrali jinak si to tady neumíme představit, za komanču tady jel analog pak trochu ten digitál a ted nic ,  8)
V Pardubicích je pozorovatelné zvýšení výkonu u MUX2 - viz píšu výše. (http://forum.digizone.cz/index.php?topic=189.msg30412#msg30412)
« Poslední změna: 24. 09. 2012, 06:35:52 od Aleš Pipek »


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1317 kdy: 24. 09. 2012, 07:39:22 »
na polsky strane to stoji taky za houby .psal jeden koren na polskym foru ,ze muto prestalo jit na pokojovku a chodi mu to jen na antenu na strese a jeste bidne. emitel prej mlci :-)


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1318 kdy: 24. 09. 2012, 08:23:49 »
Už domlčel.


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1319 kdy: 24. 09. 2012, 11:40:11 »
mas pravdu :-) "Muszę skorygować informację, rozpoczyna się przebudowa systemu antenowego pod kątem rozwoju DVB-T i w związku z tymi pracami emisje TV będą odbywać się z anteny rezerwowej, co może mieć wpływ na siłę odbieranego sygnału." emitel