Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 730948 krát)

spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1230 kdy: 02. 06. 2012, 21:16:41 »
Pojmenování "jak žileta" je na emitelu velmi časté a vypadá to ,že i pravdivé,no máme na co koukat !!! ;D
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


MarioF87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1231 kdy: 04. 06. 2012, 18:53:36 »
Bydlím na Ostravsku a už delší dobu je mi polské DVB-T vysílání záhadou. Mění se to každou chvíli. O to by nebylo, tedy až na to, že zmizely TVP Historia a Kultura, zrovna ty nejlepší. Ale u nás v domácnosti máme rozdílný příjem polských digitálních stanic (ale i některých českých, i když v menší míře) na jednotlivých televizích.

Pro ilustraci. Máme televizor v kuchyni, nový už s dvb-t příjmem. Kromě toho mám u sebe v počítači dvb-t tv tuner. Dole v kuchyni mi to našlo všechny programy, vč. polských, dokonce některé 2x (asi v mpeg-2 a mpeg-4). Ovšem u MPX4, tedy Nova HD, ČT HD a Óčko, to hlásí "žádný signál". Nahoře v pc je to naopak. Z polských stanic to našlo jen pár (TVP, TTV, ATM, ESKA, POLO), zbytek ne, ale pro změnu jsem zde chytil MPX4, dokonce to hraje docela dobře, signál asi 73%.

To absolutně nechápu. Anténa na střeše je jedna pro obojí, jak v tom může být takový rozdíl? A aby toho nebylo málo, ještě někteří členové domácnosti mají jednu starší tv, ale mají tam starý set-top-box, kde mají u polských kanálů jen zvuk. Ale naladilo jim to i LTV z Klimkovic a Metropol, ovšem jen název - bez signálu. U mne ani ťuk, u mne (ani na nové televizi) se to prostě neobjevilo vůbec.

Tři televizory a takové rozdíly...


JO a abych nezapomněl. Pročetl jsem asi polovinu téhle diskuze (a že to byla fuška!) a prosím o vysvětlení, co to je TX. Ostatní zkratky jsem se dovtípil nebo našel, ale TX ne. Aspoň určitě ne v souvislosti s DVB-T.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1232 kdy: 04. 06. 2012, 19:10:27 »
TX = vysílač.


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 485
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1233 kdy: 04. 06. 2012, 19:10:38 »
TX = vysílač (použito z radioamatérské hantýrky)
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45), Krásné (K26,28,34), Kojál, Praděd, Klodsko (K25,33,37,42,46), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K24,30,47), RS5 Litomyšl (K35).
DAB: Teleko Černá hora 5D, ČRo 12C+12D


pista150 pista150

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 143
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1234 kdy: 05. 06. 2012, 16:08:01 »
Ak niekto spozoroval zmeny: http://radiopolska.pl/wykaz/zmianytv.php

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jarda M.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 76
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1235 kdy: 05. 06. 2012, 16:36:49 »
Poláci přešli z mpeg2 do mpeg4, TVP Historia, Kultura již nevysílají a Metropol taky ne. Zkuste všechno vymazat a znova proskenovat. Uloží se vše, co je dostupné. Pokud váš přístroj nebude umět přehrát mpeg4 bude vám hrát jen zvuk.
DVB-S:Prima Karta,ČT karta
DVB-T:CZ:Přechodová síť 11,12,13
           PL:k41,k55,k58 (Skrzyczne)+k47 (Ornontowice)
           SK:k32,52 (Žilina),k46 (Námestovo)
DAB    :Bielsko (5B),Lysá Hora (7B),Katowice (11A),Ostrava (12D),


MarioF87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1236 kdy: 05. 06. 2012, 22:03:15 »
Poláci přešli z mpeg2 do mpeg4, TVP Historia, Kultura již nevysílají a Metropol taky ne. Zkuste všechno vymazat a znova proskenovat. Uloží se vše, co je dostupné. Pokud váš přístroj nebude umět přehrát mpeg4 bude vám hrát jen zvuk.


No to jsem právě udělal o víkendu, proto jsem napsal včera ten příspěvek. Historia a Kultura nevysílají v DVB-T nebo neexistují? V programu polské tvp jsem kulturu našel. Rozhodně bych to raději vyměnil místo polských komerčních stanic, které stejně vysílají to samé, co máme i tady. Pokud jde o Metropol, ten je mi jedno, když jsem z druhého konce republiky.

Pokud jde o přístroje, malá rekapitulace. V kuchyni je nová eldžina s digitálním příjmem a našlo to všechno, jen u českých HD a Óčka se to vůbec nechytá, hlásí, že není signál. Naproti tomu TVP1 HD je vynikající!. Přes starý set-top-box u jiného televizoru jde u mpeg4 jen zvuk, to je jasné. U mne v PC mám DVB-T tv tuner, HD programy zobrazuje i obraz, vč. českých, ale NENAŠLO to většinu polských programů. Anténa na střeše je jen jedna, proto právě nemůžu pochopit, že jsou v tom takové rozdíly!
Pochopitelně jsem ve všech případech zadal ladění všech frekvencí a dokonce jsem zkoušel změnit nastavení oblasti, vyzkoušel jsem Českou republiku a Polsko.

P.S. Při odeslání příspěvku to bude vždy chtít ověření? Docela mě to štve. Systém by snad měl poznat, že když odesílám pod svým nickem, nejsem robot.


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1237 kdy: 06. 06. 2012, 10:32:39 »
Mario TV Kultura,TV Historia jsou vysílany z muxu 3/http://www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1238 kdy: 06. 06. 2012, 11:44:06 »
Mario, nemáš náhodou blbě udělané rozvody. Nemáš to blbě rozbočené?


MarioF87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 56
    • Zobrazit profil
    • Asterixův blog číslo 1
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1239 kdy: 06. 06. 2012, 22:00:16 »
Miroslav Kuzník:
podle přehledu na tom odkazu nechytám MUX3 - vycházím z údajů pro vysílač Katowice-Kosztowy. A není se co divit - vysílač má jen 2,5 kW. Podle přehledu stanic úplně dole mi tuner v pc našel, co se týče Poláků, jen MUX 1, nová eldžina v kuchyni naladila i MUX2. České kanály naladily všechny přijímače - mux1,2,3. Plus tuner i mux4.


Honza Novák:
narážíš tím na to, že v každé televizi ladím jinak? No to nevím, od doby, co jsme loni (asi před rokem) koupili novou anténu, tak jsme s tím nehýbali. Obsazení kanálů v muxech se čas od času mění samo. A kdysi mi polské kanály fungovaly i v tuneru.


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1240 kdy: 07. 06. 2012, 11:05:24 »
Honza Novák:
narážíš tím na to, že v každé televizi ladím jinak? No to nevím, od doby, co jsme loni (asi před rokem) koupili novou anténu, tak jsme s tím nehýbali. Obsazení kanálů v muxech se čas od času mění samo. A kdysi mi polské kanály fungovaly i v tuneru.
[/quote]
Ano, je divné, že na každé televizi naladíš něco jiného. Myslím, že na anténě je to všechno, ale je to někde špatně rozbočené. Na každém výstupu by mělo hrát všechno. (já to měl taky tak a pomohlo vyměnění rozbočovače za jiný typ, který mi doporučil můj prodavač)


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1241 kdy: 20. 06. 2012, 13:19:21 »
Zde se můžete podívat, jak vypadá aktuální situace na TX Sněžné jámy na hřebenech Krkonoš. AS pro UHF je opravdu původní s jednou kosmetickou úpravou - má nový šedý nátěr. Téměř u země je ještě jeden laminátový nástavec, zespod je přístupný, ale žádné anténní jednotky uvnitř nejsou.
http://imageshack.us/g/703/kotle5.jpg/
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1242 kdy: 21. 06. 2012, 09:24:54 »
Ano, je divné, že na každé televizi naladíš něco jiného. Myslím, že na anténě je to všechno, ale je to někde špatně rozbočené. Na každém výstupu by mělo hrát všechno. (já to měl taky tak a pomohlo vyměnění rozbočovače za jiný typ, který mi doporučil můj prodavač)

Nie je to divné. Každá TV (STB) má iný tuner. Niektoré ho majú citlivejší, iné nie. Doma som vyskúšal na jednu a tú istú anténu asi 6 rôznych zariadení - to čo niektoré tunery naladili a zobrazovali bezchybne to iné naladili len s problémami a výpadkami. A niektoré si ani neťukli.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 073
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1243 kdy: 21. 06. 2012, 09:50:57 »
Ano, je divné, že na každé televizi naladíš něco jiného. Myslím, že na anténě je to všechno, ale je to někde špatně rozbočené. Na každém výstupu by mělo hrát všechno. (já to měl taky tak a pomohlo vyměnění rozbočovače za jiný typ, který mi doporučil můj prodavač)

Nie je to divné. Každá TV (STB) má iný tuner. Niektoré ho majú citlivejší, iné nie. Doma som vyskúšal na jednu a tú istú anténu asi 6 rôznych zariadení - to čo niektoré tunery naladili a zobrazovali bezchybne to iné naladili len s problémami a výpadkami. A niektoré si ani neťukli.
S citlivostí to nemá téměř co dočinění. Jde o digitální vysílání. Nejčastěji problémy stojí a padají na čistotě signálu z antény.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1244 kdy: 21. 06. 2012, 10:47:09 »
S citlivostí to nemá téměř co dočinění. Jde o digitální vysílání. Nejčastěji problémy stojí a padají na čistotě signálu z antény.
Samozrejme na cistote signalu z anteny zalezi. Ale prijimace mohou byt ruzne uspesne pri prijmu prave proto ze maji ruznou citlivost, ruznou selektivitu, ruznou odolnost na odrazy/SFN, atd.