Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 730902 krát)

Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
« Poslední změna: 22. 05. 2012, 15:38:11 od karel Adámek »
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1141 kdy: 22. 05. 2012, 12:58:48 »
Takže pro nás v ČR (zatím) nic.... :( :(


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1142 kdy: 22. 05. 2012, 13:16:59 »
Takže pro nás v ČR (zatím) nic.... :( :(

Já ho chytám z Opole ale i když jsem naladil na Německo (TV Philips) tak se mi sice aktivovalo červené tlačítko ale služba nefunguje.

Další zajímavost na nastavení vyhledávaní Německo se nenaladí analogové programy,ale naladí se zdvojené programy TVP1,2,Info z obou muxu 1,3 u vyhledávaní česko se vždy uloží jen jeden a nepomuže ani manualní vyhledávaní.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Které vysílače je možné přijímat v Česku?
« Odpověď #1143 kdy: 23. 05. 2012, 12:22:43 »
Jednoduchá otázka (nemám příliš času na hledání): Které vysílače multiplexu 1 je možné přijímat v Čechách nebo na Moravě a které planované připadají v úvahu? Díky!
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1144 kdy: 23. 05. 2012, 13:50:44 »
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1145 kdy: 23. 05. 2012, 17:34:02 »
Aktualizacja
23 maja 2012 roku wystartowała emisja z kolejnych 2 nadajników:
Gorlice (k. 45, 666 MHz, 20 kW)
RTCN Płock / Rachocin (k. 25, 506 MHz, 100 kW)

Ještě chybí spustit do konce měsíce 7 vysílaču muxu 1 PL,podle pracovníka Emitelu čekají na příkaz od TVP na nové nakonfirugování obsahu muxu1,3 s TVPHD1,2 takže se už asi vysílá tzv. do zdi v rámci studii TVP.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1146 kdy: 23. 05. 2012, 17:45:41 »
TVP testuje HD odbavení "do zdi" už (přesně si to teď nevybavím, ale zhruba) od 20. dubna. Dlouho se čekalo na dodání nového HW pro HD odbavování.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1147 kdy: 23. 05. 2012, 18:17:06 »
Na webu UKE jsou nové povolení pro DVB-T vysílače v Polsku. Viz:

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead24&news_cat_id=358&news_id=4756&layout=9&page=text


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1148 kdy: 23. 05. 2012, 19:13:25 »
Díky moc konečně je tam Opole 38k /2,5kW Opole *Komin PETERS* chytám s tama TV4 30k 0,2kW (je tam použitá směrová anténa) takže by to mělo být ok,Tv Puls ale na 47k 1kW nechytnu, akorát jsem ještě nic nepřijímal ve V polarizaci a mám to 60 km,ještě na 38 k v H polarizaci přijímám sice na hraně Kalisz *Mikstat* mux1,takže nevím jak se to bude chovat.

http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=246

Jelikož bude možno požít jen jejich box s dvěma vstupy anteními odpadá potřeba sloučení dvou antén v anténím systému.Přijímač jak už jsem psal jinde má 2 vstupy + interní anténu a v menu jde přiřadit jakoukoliv anténu k danému muxu,je to dobré řešení pro 2 antény z ruzných směru nebo polarizací.
« Poslední změna: 23. 05. 2012, 19:18:11 od karel Adámek »
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Tomáš Flaška

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1149 kdy: 24. 05. 2012, 07:15:23 »
Chytáte někdo na nějakém kanále DVB-T Sněžné jámy? Já na ně koukám z okna (Horní Polubný v Jizerských horách), vzdušná vzdálenost asi 12 km a projel jsem celé spektrum a nic. Přijímač Topfield 4100PVRt. Přeci nemohou být naším směrem až tak odstíněny.


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1150 kdy: 24. 05. 2012, 07:35:44 »
Chytáte někdo na nějakém kanále DVB-T Sněžné jámy? Já na ně koukám z okna (Horní Polubný v Jizerských horách), vzdušná vzdálenost asi 12 km a projel jsem celé spektrum a nic. Přijímač Topfield 4100PVRt. Přeci nemohou být naším směrem až tak odstíněny.

Váš přijímač je pro vysílání v mpeg2 ČR , Poláci vysílají v mpeg4.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


ACS87

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1151 kdy: 24. 05. 2012, 10:24:24 »
Chytáte někdo na nějakém kanále DVB-T Sněžné jámy? Já na ně koukám z okna (Horní Polubný v Jizerských horách), vzdušná vzdálenost asi 12 km a projel jsem celé spektrum a nic. Přijímač Topfield 4100PVRt. Přeci nemohou být naším směrem až tak odstíněny.

Váš přijímač je pro vysílání v mpeg2 ČR , Poláci vysílají v mpeg4.

Příjimač by měl aspoň ten kanál detekovat ne? Půjde pouze zvuk bez obrazu......mám stejný problém, vzdušná vzdálenost taky 15 km, a taky nic nenaladím


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1152 kdy: 24. 05. 2012, 14:18:40 »
Chytáte někdo na nějakém kanále DVB-T Sněžné jámy? Já na ně koukám z okna (Horní Polubný v Jizerských horách), vzdušná vzdálenost asi 12 km a projel jsem celé spektrum a nic. Přijímač Topfield 4100PVRt. Přeci nemohou být naším směrem až tak odstíněny.

Váš přijímač je pro vysílání v mpeg2 ČR , Poláci vysílají v mpeg4.

Příjimač by měl aspoň ten kanál detekovat ne? Půjde pouze zvuk bez obrazu......mám stejný problém, vzdušná vzdálenost taky 15 km, a taky nic nenaladím

Detekovat na "teploměru" při manuálním ladění zřejmě ANO. Uložit programy z multiplexu však NE!


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1153 kdy: 24. 05. 2012, 14:32:09 »
Chytáte někdo na nějakém kanále DVB-T Sněžné jámy? Já na ně koukám z okna (Horní Polubný v Jizerských horách), vzdušná vzdálenost asi 12 km a projel jsem celé spektrum a nic. Přijímač Topfield 4100PVRt. Přeci nemohou být naším směrem až tak odstíněny.

Váš přijímač je pro vysílání v mpeg2 ČR , Poláci vysílají v mpeg4.

Příjimač by měl aspoň ten kanál detekovat ne? Půjde pouze zvuk bez obrazu......mám stejný problém, vzdušná vzdálenost taky 15 km, a taky nic nenaladím

Detekovat na "teploměru" při manuálním ladění zřejmě ANO. Uložit programy z multiplexu však NE!
Nemáte pravdu. Mám na televizi, která nemá MPEG4, uložené kompletní polské dva muxy a celý 4 mux od nás. Akorát, že nemám obraz, zvuk. U Očka mám, samozřejmě, i zvuk i obraz.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1154 kdy: 24. 05. 2012, 14:43:01 »
Chytáte někdo na nějakém kanále DVB-T Sněžné jámy? Já na ně koukám z okna (Horní Polubný v Jizerských horách), vzdušná vzdálenost asi 12 km a projel jsem celé spektrum a nic. Přijímač Topfield 4100PVRt. Přeci nemohou být naším směrem až tak odstíněny.

Váš přijímač je pro vysílání v mpeg2 ČR , Poláci vysílají v mpeg4.

Příjimač by měl aspoň ten kanál detekovat ne? Půjde pouze zvuk bez obrazu......mám stejný problém, vzdušná vzdálenost taky 15 km, a taky nic nenaladím

Detekovat na "teploměru" při manuálním ladění zřejmě ANO. Uložit programy z multiplexu však NE!
Nemáte pravdu. Mám na televizi, která nemá MPEG4, uložené kompletní polské dva muxy a celý 4 mux od nás. Akorát, že nemám obraz, zvuk. U Očka mám, samozřejmě, i zvuk i obraz.
Pravdu mám, protože mluvím o zmiňovaném MUX1 k48 z JH. MUX4 CZ najde všechny programy. (stále ten jeden přijímač s MPEG-2)