Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 731012 krát)

Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1005 kdy: 04. 05. 2012, 18:37:51 »
Znám, oba typy mám tady vedle sebe. Prodává je v Ostravě jistá firma. Mám i napsanou recenzi na něj, včetně foto, ale zatím jsem to neřešil. Co tě na něm zajímá?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1006 kdy: 04. 05. 2012, 18:40:16 »
tak jsem zkusil k.55 z Czarna Gora a nic sem nenaladil, k.58 mi taky nefunguje, ruší mi to digitál z Bukovy Hory. Analog mi na k.38 funguje bez problému, i na pokojovou anténu. Musím zkusit na střeše otočit anténu. Vzdálenost cca 92 km.

DVB-T na K55+58 se vysílá z jiného AS (směrován více do Polska), než analogové kanály na tomto vysílači, které se vysílají z hlavního UHF tubusu na vrcholu vysílací věže.


ACS87

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1007 kdy: 04. 05. 2012, 18:47:51 »
tak jsem zkusil k.55 z Czarna Gora a nic sem nenaladil, k.58 mi taky nefunguje, ruší mi to digitál z Bukovy Hory. Analog mi na k.38 funguje bez problému, i na pokojovou anténu. Musím zkusit na střeše otočit anténu. Vzdálenost cca 92 km.

DVB-T na K55+58 se vysílá z jiného AS (směrován více do Polska), než analogové kanály na tomto vysílači, které se vysílají z hlavního UHF tubusu na vrcholu vysílací věže.

Podle mapy pokrytí bych měl být v dosahu. Zkusím a dám vědět.


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1008 kdy: 04. 05. 2012, 18:52:57 »
Koupě,sledoval jsem ještě arivy55,65, telesystem,wiva-žadný pořádný popis jsem nesehnal-ceny u nás a pol.šopech bez komentáře,ale pokud má ty parametry o kterých jsi mluvil-tak bych ho bral -2209 !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1009 kdy: 04. 05. 2012, 19:02:03 »
« Poslední změna: 04. 05. 2012, 19:11:51 od karel Adámek »
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1010 kdy: 04. 05. 2012, 19:13:02 »
Vypadá to dobře,děkuji za pomoc,ani rozdíl v ceně není tak markantní,vybavení v poho a pokud má i ten tuner citlivost stejnou jak scorpio tak se vyplatí !!!/zjistil jsem u konkurence,někdo ho tam prásknul/ ;D
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1011 kdy: 04. 05. 2012, 19:13:39 »
Testovali jsme ho v zimě, když byly na K62 ty problémy s údajně obloženým AS ledem na Skrzyczném a taky při příjmu K52 z Krížavy a K32 z Čadce, na jednom činžovním domě na jihu Ostravy. Porovnávali jsme ho s Evolve Scorpio a Evolve Galaxy a Andromeda. Scorpio mělo při příjmu K62 problém s občasnými záseky obrazu, Andromeda a Galaxy se "nechytaly"  vůbec z důvodu nízké selektivity vstupního dílu, kde zřejmě vůbec chyběl SAW filtr. Mitof přijímal K62 po dobu několika hodin zcela bez jakéhokoliv náznaku kostičkování či jiného problému při přijmu. Taktéž K32 Čadca, Galaxy a Andromeda nic, Scorpio nepravidelné záseky, Miton přijímal asi hodinu a za tu dobu asi 2x kostičky.

V poslední době se mi dostal do ruky ještě jiný STB s MPEG4/AVC-H.264 jiné značky (a za poměrně dobrou cenu), který jsem porovnal s Mitonem při příjmu K63 na vnitřní anténu v centru Ostravy, v husté činžovní zástavbě v přízemí, navíc kolem jezdily tramvaje a vedlo silové trolejové vedení 600V s tady se Miton ukázal o něco méně citlivý. Vysílání MPX4 na něm bylo nesledovatelné, zatímco STB druhé značky, zakostičkoval na ČT1HD asi 3x a to při průjezdu tramvají. Úroveň signálu, ale byla opravdu na hranici zpracovatelnosti, odhaduju, že něco kolem 30dB/uV. Měřák sem u sebe neměl, takže s určitostí to říci nemůžu.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1012 kdy: 04. 05. 2012, 19:14:10 »
Vypadá to dobře,děkuji za pomoc,ani rozdíl v ceně není tak markantní,vybavení v poho a pokud má i ten tuner citlivost stejnou jak scorpio tak se vyplatí !!!/zjistil jsem u konkurence,někdo ho tam prásknul/ ;D

Hádej, kdo.  ;D


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1013 kdy: 04. 05. 2012, 19:48:15 »
V mpeg4 můžu porovnávat jen aligátora/tuner samsung ??/a podle bargrafů/ ale třeba ti slováci se musí dostat na určitou uroveň jinak to nemá cenu-nesledovatelné,poláci k38 totéž,ale k62 jede i teď s antenou v bytě ,všechny české totéž,kruci ještě 14 dní do kolaudace a už lezu na balkon montovat,včetně satu !!! 8) Jak vypadá ta čeština !
« Poslední změna: 04. 05. 2012, 20:18:06 od spyko »
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


adchron

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 197
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1014 kdy: 04. 05. 2012, 22:31:06 »

DVB-T na K55+58 se vysílá z jiného AS (směrován více do Polska), než analogové kanály na tomto vysílači, které se vysílají z hlavního UHF tubusu na vrcholu vysílací věže.
Mux-1 a 2 je vysielan s toho isteho AS ak analog TVP-1,2
TVP-1 Dolnośląskie RTON Kłodzko / Czarna Góra Idzików 57-512 ul. Okrzei 8 K52 0 164817 501521 1133+52,1 100KW H D TP EmiTel Sp. z o.o. NH 6020 EAP 402 (12x1)+(2x2)

TVP-2 Dolnośląskie RTON Kłodzko / Czarna Góra Idzików 57-512 ul. Okrzei 8 K38 8M 164817 501521 1133+52,1 300KW H ND TP EmiTel Sp. z o.o. NH 6020 EAP 402 (12x1)+(2x2)

MUX-1 Dolnośląskie RTON Kłodzko / Czarna Góra Idzików 57-512 ul. Okrzei 8 K55 0 164817 501521 1133+52,1 20KW H D EmiTel Sp. z o.o. DTL-10/R4P EAP 402 (12x1) + (2x2)

MUX-2 Dolnośląskie RTON Kłodzko / Czarna Góra Idzików 57-512 ul. Okrzei 8 K58 0 164817 501521 1133+52,1 20KW H D TP EmiTel Sp. z o.o. DTL-10/1R6P EAP 402 (12x1)+(2x2)
Nowy Sacz-Juh


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1015 kdy: 05. 05. 2012, 06:52:31 »
V přehledu UKE (je to ten xls soubor) se uvádí, že analog vysílá do AS EAP 402 12x+2x2 a DVB-T pouze do AS EAP 40 2x2. Zřejmě čerpáš z jiného, nepřesného zdroje.
Proto jsem napsal, že AS pro analog je jiný než pro DVB-T.





adchron

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 197
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1016 kdy: 05. 05. 2012, 10:07:46 »
Pozrij sa este raz na Wykaz Pozwolen Telewizyjnych (zdroj UKE) ze EAP 402 (12x1) (2x2)
je to ten isty hlavni AS,nadmorska vyska 1133+52,1m.
EAP 402 -hlavne smery ziarenia TVP-1,2,Polsat,Mux-1,2:
(12x1)-smer severozapad:Polanica-Zdroj,Police nad Metuji(Cesko)
(2x2)-smer juhozapad:Hradec Kralove(Cesko) a severovychod:Ziebice(Polsko).

Teraz Mux-2 vykon 20KW obmedzenie na Hradec Kralove je na urovni 6dB(vykon po obmedzeni je 5KW ERP) ak bude navyzsenie vykonu do 50KW ERP to vykon na Hradec Kralove po obmedzeni bude na urovni 13KW ERP
Tak ze po navyzseniu vykonu prijem signalu Mux-2 moze bude dostupny takze v Praze.
Nowy Sacz-Juh


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1017 kdy: 05. 05. 2012, 10:34:47 »
Tak ze po navyzseniu vykonu prijem signalu Mux-2 moze bude dostupny takze v Praze.
Pokud zrovinka náhodou nepoběží vysílač Buková Hora.


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1018 kdy: 05. 05. 2012, 11:18:22 »
Ano,  pro MPX2-PL na K58 jsou udávány oba AS 12x1 a 2x2 AJ, ale u MPX1-PL je udáván AS z pouze 2x2 AJ. Takže oba MPX jsou vysály z rozdílných AS a tím pádem budou mít i rozdílné pokrytí, sorry, poprvé jsem se přehlídl.

Řádek č. 33 (MPX1-PL, K55) )a sloupec AC, tam je uvedeno 2 x 2, dále řádek č. 66 (MPX2-PL, K58), rovněž sloupec AC, tam už je 12x1 a 2x2. Zřejmě je to z důvodu navýšení ERP na K58 z 20 na 50kW. Výkon na K55 bude jen 20kW.
« Poslední změna: 05. 05. 2012, 12:01:18 od Libor L »


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1019 kdy: 05. 05. 2012, 13:40:07 »
A to navýšení výkonu muxu 2 je na spadnutí?
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600