Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 726166 krát)

Jaroslav Ondráček

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #510 kdy: 21. 07. 2011, 18:20:52 »
Máš zřejmě STB bez podpory MPEG4/AVC-H.264. Napiš značku a bude to hned jasné!

Zdravím , dál jsem na tvou radu a koupil jsem si Evolve Scorpio 3010HD MPEG4/AVC-H.264 a před týdnem jsem si ho obědnal a dnes jsem ho dostal a hned jsem skusil a svět se div Polský Mux k58 jed i s obrazem 85signál/82-86obraz , perfekt , pak jsem doladil naše Mux1 k36 Praděd , Mux2 k39 Pardubice , anténa směr S , dík . ;D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #511 kdy: 22. 07. 2011, 07:37:40 »
Hlavně, že ti to funguje. Jinak Evolve Scorpio se dá za "dobrou" cenu koupit zde (jedná se sice o repas, ale je to s dokladem a zárukou + možnost do 14-ti dnů vrátit) koupit zde:

http://www.alza.cz/SearchAdvanced.asp?EXPS=evolve+scorpio

Jeden jsem včera na zkoušku objednal a dnes si pro něj jdu na pobočku firmy v našem městě.

Jinak na PL fórech se "rozhořela" v posledních asi dvou dnech diskuse na téma DD+, který od pondělí 18. 07. začala v MPX3-PL (zatím jako test) používat TVP. Jde hlavně o to, které STB nebo iDTV toto podporují nebo nepodporují. Dokonce tam zaměstnanec firmy Emitel s. a. pan Jaroslaw Mroczkowski DŮRAZNĚ varuje před nákupem přístrojů jenž tento zvukový systém nepodporují, protože uživatelé by v budoucnu mohli přijít o možnost přijímat zvukový doprovod k tv stanicím v polských muxech.
V souvislosti s tím je tam uveden jeden "odstrašující" příklad přijímače RWT 401, který toto nemá implementováno a nabízí se v některých PL obchodech už za cenu od 55 Zl!

Více zde:

http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=18&t=2229
« Poslední změna: 22. 07. 2011, 08:34:58 od Libor L »


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #512 kdy: 22. 07. 2011, 16:34:46 »
Nechci prudit,ale na tom obrázku určitě není scorpio !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #513 kdy: 22. 07. 2011, 18:14:58 »
Ne, není, ale to je problém spousty eshopů, že mají doprovodné foto v rozporu se skutečností! Jinak po objednání dodají Scorpio bez ohledu na foto!  ;D


Filip Heczko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 231
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #514 kdy: 22. 07. 2011, 18:24:03 »
Zdravím. Ten přijímač Evolve Scorpio vypadá docela dobře, ale co jsem četl o něm recenze, tak tam bylo dost negativ. Například ohledně citlivosti tuneru, špatným přizpůsobení obrazu 16:9 na zobrazovači 4:3. Nejvíce by mne zajímala kvalita tuneru toho Evolve. Teď zkouším Hyundai DVB-T 632 PVR a oproti Mascom MC 530T je tuner o dost horší. Mám ještě možnost vyzkoušet DI-WAY T-100HD. Nemáte zkušenosti s tímto přijímačem?     

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #515 kdy: 22. 07. 2011, 19:58:22 »
To Spyko na odkazu odLibora z Alzy je Scorpio.Scorpio používám od května 2010 bez problemu ,je to skvělý přijímač s citlivým tunerem na trhu nemá konkurenci.Podivej zpět na str.32 na čem jedu pod Javorovým.


Filip Heczko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 231
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #516 kdy: 22. 07. 2011, 20:18:31 »
A s formátem obrazu 16:9 to nemá problém na tom CRT zobrazovači?


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #517 kdy: 22. 07. 2011, 20:32:53 »
Scorpio má čerstvý sw-možná už odstraněno,uvažuji o něm/tv s mpeg2/,zatím poláky chytám na Aligátoru,chtěl bych vyzkoušet NP4neotion,ale zatím jsem se do polska nedostal.Mirku na te ALZE to je scorpio,ale z pohledu který jsem ještě neviděl-omlouvám se tímto Liborovi !!!
« Poslední změna: 22. 07. 2011, 20:38:48 od spyko »
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #518 kdy: 22. 07. 2011, 20:53:55 »
To Spyko.Taky mám na satu Polské programy(TNK).Scorpio s novým FW nemá chybu.


adchron

  • Host
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #519 kdy: 24. 07. 2011, 10:24:13 »
Vsedky Polske DVB-T vysielače MUX-2 (MPGE-4) spustene v Juli (Wroclaw-Sleza K58 50KW H ND, Klodzko-Czarna Gora K58 20KW H D, Opole-Chrzelice K34 100KW H ND, Katowice-Kosztowy K49 63KW H ND, Krakow-Choragwica K64 63KW H ND) jedu na 50-70% vykonu (testovacie vysielanie do 31 Jula). Od 1 augusta pojedu s plným vykonom,skúste si na svojich DVB-T prijímačoch znovu spustili vyhľadanie TV staníc.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #520 kdy: 24. 07. 2011, 10:51:30 »
A to je zaručená informace? Tedy ten snížený výkon v období testování? To by totiž znamenalo, že šance úspěšně zachytit MUX 2 PL na našem území se obecně rozšíří. Zatím mě signál příliš nepotěšil, i když by u nás podle mapy pokrytí měl být příjem minimálně slušný. Ale pokud má vysílač snížený výkon dejme tomu na 70%, pak místo 63 kW máme 44 kW, což je docela podstatný rozdíl, zejména v oblastech koncového dosahu toho kterého vysílače. 


adchron

  • Host
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #521 kdy: 24. 07. 2011, 11:29:29 »
A to je zaručená informace?   
je to informace so spolecnosti Emitel (Stredisko podpory technickej siti)


Jerzy,PL-Dębica-Podkarpacky kraj

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 51
  • Cyfra+,TNK, Dvb-t PL:Tarnów-Szczawnica-Kielce
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #522 kdy: 24. 07. 2011, 13:14:27 »
......Vazeni kamaradi! Polske vysielace ktere byly spustene w cervenci jedou vetsinou dobre...
Problematicke vikony maji asi 2 pol.viselace a to Białystok / severno-vychodni c.PL/ spusteny 22.07. a spusteny ve ctvrtek 63 kW vysielac /Chorągwica/ Kraków - on ma obrovske problemy s dosachnutim max. vykonu / muzete se podivat na pol.forum amateru a odborazu na SatKurier/, mel dosachnout k 120 -140 km , ma problem s 15,20 km take .....
   Ja v svoi oblasti prijimam 3 pol.vysiel. /Tarnów,Kielce,Szczawnica/ , 2 jsou kolem 100 km , Szczawnica to jen 5 kW / kvalitu mam 77 %/ -  Kraków ma 63 kW ,kvalitu mam 0,00  % ...
   Myslim si ,ze ten to Kraków , po skouskach / jsou oficjalni k konce cervenci / urcite zvyzsej , mali problem zustane s frekvenci toho vysielace - 64 kanal / hodne vysoka - na odebrani je nutny cisty prostor vzduchu , velmi dobre smerovaci antena / 17-19 dB,zesil.-23-30dB, smerovnost 28-30.../ .... S Krakovem musime zackat do 1-2 .08 . S posdravem .Jerzy


adchron

  • Host
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #523 kdy: 24. 07. 2011, 13:47:20 »
......Vazeni kamaradi! Polske vysielace ktere byly spustene w cervenci jedou vetsinou dobre...
Problematicke vikony maji asi 2 pol.viselace a to Białystok / severno-vychodni c.PL/ spusteny 22.07. a spusteny ve ctvrtek 63 kW vysielac /Chorągwica/ Kraków - on ma obrovske problemy s dosachnutim max. vykonu /    Ja v svoi oblasti prijimam 3 pol.vysiel. /Tarnów,Kielce,Szczawnica/ , 2 jsou kolem 100 km , Szczawnica to jen 5 kW / kvalitu mam 77 %/ -  Kraków ma 63 kW ,kvalitu mam 0,00  % ...
   Myslim si ,ze ten to Kraków , po skouskach / jsou oficjalni k konce cervenci / .... S Krakovem musime zackat do 1-2 .08 . S posdravem .Jerzy
  Aj ja v svoji oblasti prijimam 2 polske vysielace Tarnów-G.Sw.Marcina,Szczawnica-Przehyba ktery vcera v popoludnejsich hodinach isel s 60% vykonom,zmeni vykon bude do 30 jula. Tu informace mam so spolecnosti Emitel(centrum zarzadzania siecia)
« Poslední změna: 24. 07. 2011, 14:47:16 od ad. /Polsko »


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #524 kdy: 24. 07. 2011, 13:49:39 »
A na kolik % v současné době vysílá vysílač Katowice - Kosztowy, když vyjdeme z finálního stavu, který má být při 100% ERP 63kW?