Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 733356 krát)

Jaroslav Ondráček

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #450 kdy: 10. 07. 2011, 08:23:04 »
Zcela určitě koupit nový STB s podporou MPEG4/AVC-H.264. Např. Evolve Scorpio 3010HD. Na trhu je jich celá řada.

Dobré ráno , děkuji  :D za tip už jsem si ho objednal a mám dotaz anténu mám na jih k části Kozlovského kopce a přesto chytnu Polský kanál a také Brno -Kojál k 29-93/93 ,k 40-nyní nový 89/89 ale kostičkuje , K-59 93/93 , a neuvěřitelní z Pardubic -Krásne K- 32 91/91 , K-39 93/93 , Jeseník -Praděd k- 36 93/93 , když otočím třeba na severovýchod tak hodnoty spadnou a Pol. kanál 00/00 a to mám směrovou anténu co myslíte jak jeto možné ?  :o

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #451 kdy: 10. 07. 2011, 08:32:22 »
S největší pravděpodobností přijímaš signál z Polska odrazem od toho kopce. Ale bez znalosti míistních podmínek, těžko radit!


stanislav schindler

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #452 kdy: 10. 07. 2011, 08:52:57 »
Dobrý den, mohl bych poprosit o radu jak chytnout polskou televizi v Liberci? Analog, DVB-T, typ antény a její nasměrování... Předpokládám, že dostupný analog bude ještě nějaký čas vysílat, o DVB-T nevím.
Velmi děkuji


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #453 kdy: 10. 07. 2011, 09:41:12 »
Nejlepším řešením bude, obrátit se na některou z místních firem, které se zabývají instalacemi STA/ITA. Ta bude nejlépe znát místní příjmové podmínky, ať už pro CZ, PL nebo DE Txy. Takhle si nechat "radit" přes net je o ničem a jen ztráta času!


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #454 kdy: 10. 07. 2011, 13:10:40 »
Může zde někdo věrohodně napsat, zda Klodsko (K58) opravdu jede ? Díky.
Potvrzuji příjem v Pardubicích. Zatím jsem směroval anténu pouze podle teploměru a přijímače s MPEG2. Programy naskenovány - zvuk jde. Během příštího týdne si s tím pohraju trochu více a hlavně s měřícím přístrojem v ruce (zřejmě bude potřeba "udělat" i něco s BH 58k, která je tu přibližně stejně silná). Jinak prozatím jedna dlouhá colorka.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #455 kdy: 10. 07. 2011, 13:33:00 »
Může zde někdo věrohodně napsat, zda Klodsko (K58) opravdu jede ? Díky.
Potvrzuji příjem v Pardubicích. Zatím jsem směroval anténu pouze podle teploměru a přijímače s MPEG2. Programy naskenovány - zvuk jde. Během příštího týdne si s tím pohraju trochu více a hlavně s měřícím přístrojem v ruce (zřejmě bude potřeba "udělat" i něco s BH 58k, která je tu přibližně stejně silná). Jinak prozatím jedna dlouhá colorka.
No vidíš, Alešu, nebylo potřeba ty dvě Colorky sfázovávat ;) a teď už máte v STA další programy a budou je chtít i ostatní? :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #456 kdy: 11. 07. 2011, 12:42:49 »
Může zde někdo věrohodně napsat, zda Klodsko (K58) opravdu jede ? Díky.
Potvrzuji příjem v Pardubicích. Zatím jsem směroval anténu pouze podle teploměru a přijímače s MPEG2. Programy naskenovány - zvuk jde. Během příštího týdne si s tím pohraju trochu více a hlavně s měřícím přístrojem v ruce (zřejmě bude potřeba "udělat" i něco s BH 58k, která je tu přibližně stejně silná). Jinak prozatím jedna dlouhá colorka.
No vidíš, Alešu, nebylo potřeba ty dvě Colorky sfázovávat ;) a teď už máte v STA další programy a budou je chtít i ostatní? :)
Mílo nebylo  ;) . Chodí to i na jednu  :D už jsem to finálně poladil. Do STA přidám po krátkém zkušebním provozu (potřebuji vědět jak hodně bude kolísat úroveň), pro nastavení zisku pro 58k na hlavním domovním zesilovači.  :)
Jinak znovu potvrzuji zatím bezproblémový příjem v Pardubicích na "dlouhou colorku". Směrovost je důležitá především z důvodu přítomnosti 58k BH, který tu jde rovněž dobře.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #457 kdy: 12. 07. 2011, 20:28:25 »
Tak dnes odpoledne úspěšně "přidáno" do domovní STA. Doufám, že jsem v Pardubicích první  ;D a místní důchodci mají na léto o zábavu postaráno (klub důchodců typu: "čím víc programů, tím lepší"  ;D ).


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #458 kdy: 12. 07. 2011, 20:46:04 »
no, to budou důchodci čubrnět na drát, Alešu :D
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #459 kdy: 12. 07. 2011, 21:13:16 »
A to mají všichni důchodci v rámci dané STA možnost příjmu v kompresi MPEG4/AVC-H.264?  ;D


fanda t.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 73
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #460 kdy: 12. 07. 2011, 22:48:01 »
V PA signál K58 MUX2 naprosto stabilní i na rybí kost. TV Puls vysílá testovací barevné pruhy, ostatní programy jedou naostro už od spuštění 7.7. 11.30 hod.

Jinak si všiměte, že Poláci jedou v ochranném intervalu 1/8 a FEC 3/4 naprosto v pohodě, neřeší nějaké nesmyslné SFN a příjem v "okrajové zóně pokrytí Pardubice" mám lepší (kvalita 100%, chybovost 0) než české MUXy z Černé Hory.



Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #461 kdy: 13. 07. 2011, 06:15:11 »
A to mají všichni důchodci v rámci dané STA možnost příjmu v kompresi MPEG4/AVC-H.264?  ;D
Všichni určitě ne, ale většina v televizorech.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #462 kdy: 13. 07. 2011, 06:18:33 »
... příjem v "okrajové zóně pokrytí Pardubice" mám lepší (kvalita 100%, chybovost 0) než české MUXy z Černé Hory.
Oblast Kunětice, Ráby, Brozany, Spojil?


beda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #463 kdy: 13. 07. 2011, 07:26:16 »
Nekoušel jsto to někdo v Hradci Králové?


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 485
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #464 kdy: 13. 07. 2011, 10:41:09 »
Poláci že neřeší SFN ? Vždyť právě Klodsko bude v SFN s Wroclaví (jak K58 s muxem2, tak K55 s muxem1 - v budoucnu).
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45), Krásné (K26,28,34), Kojál, Praděd, Klodsko (K25,33,37,42,46), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K24,30,47), RS5 Litomyšl (K35).
DAB: Teleko Černá hora 5D, ČRo 12C+12D