Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 733164 krát)

David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #390 kdy: 10. 06. 2011, 17:51:08 »
Ptám se na to především proto,že nyní ze Skrzycnego chytám mux 3 62k, mux 2 38k,zatím ne ale v příštím týdnu mi se na to přijede kouknout odborník,a možná se to podaří naladit na kvalitní antánu.Protože moje antény mají stáří 10-15let,pokud se to i tak nepodaří tak to jistí Katowice ten druhý polský mux.A jde mi o to,že jak se budou se budou kanály TVP1,TVP2,TVP INFO přesouva z muxu 3 do muxu 1 abych tady nebyl na přechodnou dobu bez TVP.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jerzy,PL-Dębica-Podkarpacky kraj

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 51
  • Cyfra+,TNK, Dvb-t PL:Tarnów-Szczawnica-Kielce
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #391 kdy: 10. 06. 2011, 18:30:05 »
@David Farnik - ... Vazeny kamarade! V Polsku soucasne fungujou uz Mux-3,je to czastecne na malym useku statu, a jak zacnou pracovat Mux-y 1 , to EMITEL / pol.provovoz./ ne vypne Mux-3, ... Princip / podstata/ je takova- ma fungovat cely cas pol. Verejna TVP , takovi monopolista
si ne dovoli mit prestavku , to neni mozne na soucasnym verejnym medial. trchu ... Muze spat v klidu .... Pokud mate mit tv odbornika to je v poradku - ulepsit tv soupravu , postavit novou ant. - zalezy to jen / pouze / na penizach ... Novy pol. Mux-2 z Katowice -Kosztowy budete mit k konce cervenci 2011 , podivejte se na mapu - dvbtmap.eu, intern.adresa- jak bude u vas.Jerzy


adchron

  • Host
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #392 kdy: 10. 06. 2011, 18:41:18 »
.A jde mi o to,že jak se budou se budou kanály TVP1,TVP2,TVP INFO přesouva z muxu 3 do muxu 1 abych tady nebyl na přechodnou dobu bez TVP.
Na přechodnou dobu budou kanály TVP1,TVP2,TVP INFO.Po vypnuti Mux-3 ze Skrzycznego automatické spouštění  bude Mux-1 z obsah.TVP1,TVP2,TVP INFO


David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #393 kdy: 10. 06. 2011, 18:52:49 »
.A jde mi o to,že jak se budou se budou kanály TVP1,TVP2,TVP INFO přesouva z muxu 3 do muxu 1 abych tady nebyl na přechodnou dobu bez TVP.
Na přechodnou dobu budou kanály TVP1,TVP2,TVP INFO.Po vypnuti Mux-3 ze Skrzycznego automatické spouštění  bude Mux-1 z obsah.TVP1,TVP2,TVP INFO
Takže mux 3 už ze Skrzycznego nebude pak vůbec vysílat?Já myslel že tam zůstane TVP Historia a TVP Kultura + další nove programy.Promiňtě,že Vás pořád otravuji,ale je to tam v Polsku s tim dvb-t celkem komplikované.Je těžké se v tom pro mě vyznat.


David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #394 kdy: 10. 06. 2011, 18:57:27 »
@David Farnik - ... Vazeny kamarade! V Polsku soucasne fungujou uz Mux-3,je to czastecne na malym useku statu, a jak zacnou pracovat Mux-y 1 , to EMITEL / pol.provovoz./ ne vypne Mux-3, ... Princip / podstata/ je takova- ma fungovat cely cas pol. Verejna TVP , takovi monopolista
si ne dovoli mit prestavku , to neni mozne na soucasnym verejnym medial. trchu ... Muze spat v klidu .... Pokud mate mit tv odbornika to je v poradku - ulepsit tv soupravu , postavit novou ant. - zalezy to jen / pouze / na penizach ... Novy pol. Mux-2 z Katowice -Kosztowy budete mit k konce cervenci 2011 , podivejte se na mapu - dvbtmap.eu, intern.adresa- jak bude u vas.Jerzy
[/quote o těch stránkách vím,ale i tak za připomenutí.Ty Katowice jsou jen záložní řešení.Nyní z Katowic chytám TVP1 a TVP,samozřejmě že analog.Ale pokud mi odborník po instalaci nové antény na Skrzyczne naladí i ten mux2 tak ani nebudu potřebovat si instalovat novou anténu na Katowice,je to tak že?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


adchron

  • Host
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #395 kdy: 10. 06. 2011, 18:59:12 »
Teraz  je to experimentální vysílání Mux-3 na vysilacu Skrzyczne. TVP-Kultura,TVp-Historia v budúcnosti TVP-Sport,TVP-Seriale,TVP-Parlament budu v Mux-3 K41 po vypnuti analogu na vysilacu Wisla-Srzyczne
« Poslední změna: 10. 06. 2011, 19:20:34 od ad. /Polsko »


David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #396 kdy: 10. 06. 2011, 20:07:01 »
a kdy aspoň přibližně nastane vypnutí toho  analogu k41?Do té doby mux3 ze Skrycznego nebude?Nebo to bude provedeno současně?S tim TVP Sport bych ale moc nepočítal.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #397 kdy: 10. 06. 2011, 20:51:54 »
Pro David Farnik

Zkuste nahlédnout, třeba Vám tento materiál leccos ozřejmí. Zdraví PK.

http://www.digitalnitelevize.cz/prilohy/polsko_jihozapad_11_5_17.pdf


David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #398 kdy: 10. 06. 2011, 21:16:10 »
Díval sem se do toho a je to celkem přehledné,ale je to fakt 100% aktuální?Může být problém s 55 k polským a 54 k českým.Aby nedocházelo k rušení.


adchron

  • Host
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #399 kdy: 10. 06. 2011, 21:31:07 »
a kdy aspoň přibližně nastane vypnutí toho  analogu k41?Do té doby mux3 ze Skrycznego nebude?Nebo to bude provedeno současně?S tim TVP Sport bych ale moc nepočítal.
Po spusteni Mux-1 do casu vypnutí analogu mux3 ze Skrycznego nebude .Mapa vypnutí analogu(meská)


David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #400 kdy: 10. 06. 2011, 21:44:52 »
Tak to je ale není moc dobré >:(


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #401 kdy: 10. 06. 2011, 21:53:45 »
Z několika různých zdrojů můžu konstatovat, že materiál je dosti aktuální. Ale i tak se jednotlivé informace "utřepávají" podle dění v Polsku. Jak jste si jistě všimnul, např. výkon k55 MUX 1 z Katowic je zatím s otazníkem.  Možná ho ale někdo tamější již znát bude. Nedomnívám se však, že by selektivní digitální tunery současných televizorů nezpracovaly bez potíží signály K55 a K54, i kdyby byly vysílány velkým výkonem. Snad jedině nějaký postarší, laciný set-top-box by mohl mít potíže.  Koneckonců i kanálové vložky do STA jsou konstruovány velmi selektivně. Ale jak píšu, záleží, jaký výkon bude vysílač v Katowicích mít. Hošťálkovice mají 100 kW... PK.


David Farnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #402 kdy: 10. 06. 2011, 22:01:14 »
tak snad to bude v pohodě.Já mám dvě TV s vestavěným digitálním tunerem,staří tv 1 a 1,5 roku.


adchron

  • Host
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #403 kdy: 10. 06. 2011, 22:13:40 »
. výkon k55 MUX 1 z Katowic je zatím s otazníkem.  Možná ho ale někdo tamější již znát bude. Nedomnívám se však, že by selektivní digitální tunery současných televizorů nezpracovaly bez potíží signály K55 a K54, i kdyby byly vysílány velkým výkonem. Snad jedině nějaký postarší, laciný set-top-box by mohl mít potíže.  Koneckonců i kanálové vložky do STA jsou konstruovány velmi selektivně. Ale jak píšu, záleží, jaký výkon bude vysílač v Katowicích mít. Hošťálkovice mají 100 kW... PK.
Výkon k55 MUX 1  Katowice-Kosztowy (GE-06)  100KW H D [7dB omezení v azimutu 130-150° (smer Stara Lubovna-Kotnik Mux-2 K55 V)]
« Poslední změna: 11. 06. 2011, 16:22:35 od ad. /Polsko »


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #404 kdy: 14. 06. 2011, 00:02:05 »
Citace ad./Polsko 10. 06. 2011, 22:13:40:

Výkon k55 MUX 1  Katowice-Kosztowy (GE-06)  100KW H D [7dB omezení v azimutu 130-150° (smer Stara Lubovna-Kotnik Mux-2 K55 V)]

Tak v tom mám poněkud zmatek. Pan Jerzy Szczeklik psal v diskuzi "Polsko-vypínání analogu", že pro MUX 1 ještě není stanoven žádný závazný harmonogram. Což je určitě pravda, když ani není uveden na stránkách Emitelu. Přesto se v materiálech uvedených na webu digitalnitelevize.cz objevila informace, že MUX 1 bude z Katowic vysílat na K55 od 31.7.2011 ???, ale bez uvedení výkonu.  Lze tedy výše uvedenou informaci, že vysílač má mít výkon 100 kW (s omezením ve směru zejména na Slovensko) považovat za závaznou? A termín spuštění uvedený na českém webu - je vůbec správný?  S díky za odpověď.  PK.