Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 726172 krát)

Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #345 kdy: 25. 04. 2011, 08:21:41 »
Velmi zajímavá úvaha pana Berezowského ze společnosti TVN (jinak člověka zodpovědného za rozvoj muxu2 v Polsku ze strany TVN):

http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=43&t=1530&p=38608#p38608

To není, jako uvažování "zodpovědných" lidí v našich komerčních stanicích! Hlavně u "lídra" digitalizace, Novy!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #346 kdy: 26. 04. 2011, 16:16:16 »
Dnes dopoledne (díky Ing. Balukowi z Emitelu v Krakowě) bylo zprovozněno EPG u tv programů TVP1 a TVP2 v polském muxu3 na K62 z vysílače Wisla - Skrzyczne!


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #347 kdy: 26. 04. 2011, 21:14:46 »
Forum Emitel - Dzisiaj od rana do 30.04 brak programów z Wręczycy.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #348 kdy: 27. 04. 2011, 07:12:36 »
Je tam údajně (info od jistého pracovníka přímo z vysílače) problém se združovačem a AS, takže důvod vypnutí není rušení našeho muxu2, jak se píše na některých polských webech, ale technický problém. Poláky by nějaký mux2 z Ostravy zajímal jen těžko, oni mají své plány a těch se drží "zuby nehty"!


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #349 kdy: 27. 04. 2011, 08:31:50 »
Je tam údajně (info od jistého pracovníka přímo z vysílače) problém se združovačem a AS, takže důvod vypnutí není rušení našeho muxu2, jak se píše na některých polských webech, ale technický problém. Poláky by nějaký mux2 z Ostravy zajímal jen těžko, oni mají své plány a těch se drží "zuby nehty"!

Asi mají doopravdy problémy ,protože analog taky vysílají se sníženým výkonem a objevila se na Emitelu i informace ,že se ruší navzájem

618,00 39   MUX-2   RTCN   Poznań *Śrem*                  PZN   WLP    100,000   H      ND                 
618,00 39   MUX-2   RTCN   Częstochowa *Wręczyca*    CZS   SLK    100,000   H   D

je to sice 200 km,připomíná mi to u nás  Brno versus Černá Hora 40k.Ani bych se nedivil já přijímám Kalisz *Mikstat* mux 2 na 44k a mám to 150 km.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pista150 pista150

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 143
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #350 kdy: 27. 04. 2011, 12:27:06 »
Dnes je Skrzyczne OFF.Neviete do ktorej hodiny má výluku.


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #351 kdy: 27. 04. 2011, 12:28:18 »
Emitel - Jarosław Bałuka -Częstochowa *Wręczyca*  Prowadzone są prace w systemie antenowym, potrwają najpóźniej do soboty choć wykonawca dokłada wszelkich starań aby zakończyć wcześniej.
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #352 kdy: 27. 04. 2011, 15:39:25 »
V Polsku bylo rozhodnuto (konečně!) o obsazení tv stanic (kromě programů TVP1 až 3) v polském muxu1. Podrobnosti viz:

http://media2.pl/media/77801/komentarze/4.html#k


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 483
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #353 kdy: 27. 04. 2011, 18:44:45 »
No už aby se to hnulo. Mux1 by měl být podstatně lépe dostupný (podobně, jako mux2), než třeba mux3. Proto v muxu1 já osobně asi nejvíc ocením programy TVP...
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45), Krásné (K26,28,34), Kojál, Praděd, Klodsko (K25,33,37,46), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K24,30), RS5 Litomyšl (K35).
DAB: Teleko Černá hora 5D, ČRo 12C+12D


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #354 kdy: 27. 04. 2011, 21:50:25 »
Podle dostupných informací Emitelu má být příhraniční oblast na polské straně Krkonoš (Jelenia Góra Śnieżne Kotły) pokryta až někdy v roce 2013 . Nikde jsem nenašel, jakým výkonem bude vysílat a zdá má cenu se na tuto lokalitu sousředit. Bydlím ve východních Čechách a Polsko bylo zvykem v analogu přijímat. Chystám se na Černou horu, kterou mám vzdálenou 100km a příjem je podle měření bezproblémový a druhou anténu není zas takový problém přidat. Kóta Żagań Wichów nepřipadá téměř v úvahu, vzdálenost 200km. Co lokality Wrocław G.Ślęża a  Kłodzko Czarna Góra na 58k od července?

http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=135
http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=136
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


Adámek Karel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 391
    • Zobrazit profil
« Poslední změna: 28. 04. 2011, 13:50:32 od karel Adámek »
Opticum 9500 HD WORLD SAT TV 28,5°-23,5°-19,2°-13°E
40PFL6606H/12,RWT DTV-401T,Evolve Scorpio DT-3010HD
DVB-T-CZ Mux 1,2 Biskupská kupa Zlaté Hory (36,53k)  PL Mux 1,2,3 Opole Chrzelice (46,34,43k)  
Antény - 2xTVA 21-60
Zesilovač IVO DVB-T 30dB X
Slučovač IVO SLR03-F 36,51-53k + Rest


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 483
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #356 kdy: 28. 04. 2011, 17:59:45 »
Taky čekám polské DVB-T prozatím spíš z Klodska (Czarna gora), než z Jeleniej Gory (Sněžné jámy) - tam sice mají být (aspoň dle koordinace) výkony cca 100kW ERP, ale jednak je tam velký problém s kmitočty (na K30 pro mux1 je nyní analogová TVP1, na K35 pro mux2 je analogová TVP2, přechodné kmitočty těžko seženou, pro mux1 byl publikován i K48) a jednak směrově to může vyjít směr k nám tak nešťastně (= bude-li kvalitně směrově definováno), že ostrouháme. Z Klodska má být sice "pouze" 20 kW ERP, ale start muxu 2 na K58 již letos v létě a pro mux 1 se kmitočet (K55) zdá taktéž bezproblémový  ;)
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45), Krásné (K26,28,34), Kojál, Praděd, Klodsko (K25,33,37,46), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K24,30), RS5 Litomyšl (K35).
DAB: Teleko Černá hora 5D, ČRo 12C+12D


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #357 kdy: 28. 04. 2011, 19:55:25 »
Taky čekám polské DVB-T prozatím spíš z Klodska (Czarna gora), než z Jeleniej Gory (Sněžné jámy) - tam sice mají být (aspoň dle koordinace) výkony cca 100kW ERP, ale jednak je tam velký problém s kmitočty (na K30 pro mux1 je nyní analogová TVP1, na K35 pro mux2 je analogová TVP2, přechodné kmitočty těžko seženou, pro mux1 byl publikován i K48) a jednak směrově to může vyjít směr k nám tak nešťastně (= bude-li kvalitně směrově definováno), že ostrouháme. Z Klodska má být sice "pouze" 20 kW ERP, ale start muxu 2 na K58 již letos v létě a pro mux 1 se kmitočet (K55) zdá taktéž bezproblémový  ;)

Díky za informace. Doufám, že se do té doby TVP domluví s Emitelem a přesunou své programy do mux1. U Sněžných jam mi není jasné, zda půjde ze směru JV vůbec něco přijímat. Podle fotek mi přijde, že jižní směr je zacloněn stavbou chaty. Jak z nich vám jde analog?
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #358 kdy: 28. 04. 2011, 20:03:11 »
K.A.- šmarijá dotace státu na stb-chceš vyvolat stát.převrat? Drábka omyjou!!!/posmrtně/ ;D
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 483
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T v Polsku.
« Odpověď #359 kdy: 28. 04. 2011, 21:02:48 »
Analog ze Sněžných jam mi jde celkem slušně, zejména K30 a K47 (málo šumu, neruší při sledování). K35 je u mne nejslabší, tam je šum trochu rušivý. Klodsko jde celkově o něco hůř, tam mám nejlepší K38, u K52 je patrný šum (o něco víc, než K35 ze Sněžných jam), K21 je jednak s patrným šumem a také s rušením (párování řádků, způsobené signálem Novy, přicházejícím ke mně odněkud ze severu).
DVB-T/T2: Černá hora (K26,28,31,45), Krásné (K26,28,34), Kojál, Praděd, Klodsko (K25,33,37,46), Andrlův chlum (K21), Sněžné jámy (K24,30), RS5 Litomyšl (K35).
DAB: Teleko Černá hora 5D, ČRo 12C+12D