Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 688154 krát)

pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1905 kdy: 15. 02. 2014, 11:45:07 »
Paradoxně při sledování ZOH jsem musel konstatovat, že obraz ČT sport HD v reg. muxu 7 je s více detaily než na Skylinku. U Skylinku mne překvapilo poměrně velké rozostření v obraze, které v rs7 nebylo (tam byl bitrate místy až k 10 Mbit/s). Takže prostor pro zlepšení je a zřejmě to v Polsku umí využít ve svůj prospěch.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1906 kdy: 15. 02. 2014, 12:06:15 »
Ona pověstná "facka přes oči" je stále znát a to nejen u HD, ale i u SD.

Tak, tak - poské SD je vůči našim skutečně obdivuhodně kvalitní. Tím spíše se ptám, jak to vlastně udělali, když neměnili ani FEC ani GI (taky by si tím rozdrbali SFN, že...), a obrazy programů vysílaných v SD nejsou vůbec horší, než byly původně, a totéž se týká HD. Takže - kouzelníci, a nebo přemýšliví technici včetně vedení televize, které umanutě netrdilo, že "to nejde", a hledalo řešení. A zdá se, že jej pánové našli. Na rozdíl od naší ČT, která v případě nového programu ČT:D žádnou možnost, jak jej umístit do VP muxu, nenašla. Není to poněkud zvláštní?  ;) 


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 544
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1907 kdy: 15. 02. 2014, 12:38:39 »
Zdravím.Včera večer jsem taky sledoval tu změnu která začala několik minut před půlnocí kdy zmizela TVP 1 HD a TVP Info.Přeladil jsem na tv a stb kanál 55 a objevily se TVP 1 SD,TVP ABC a TV TRWAM,krátce po půlnoci jsem přeladil kanál 41 a objevila se sestava TVP- Katovice
1 HD
2 HD
Kultura
Historia
Polonia
Rozrywka
Info
a fertig.


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1908 kdy: 15. 02. 2014, 13:25:27 »
Včera jsem přeladil,ale dnes 41k ani ťuk/13.00/,děje se něco o čem nevím ? 8)
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 544
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1909 kdy: 15. 02. 2014, 13:39:53 »
Taky se divím,dopoledne jsem sledoval hokej a zároveň i polské a fachčily.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Peter H.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1910 kdy: 15. 02. 2014, 13:41:25 »
Podľa búrky na fóre Emitelu to vyzerá na problém v celom Poľsku.

EDIT: Na TVP2 v MUX1 rotuje info, že problém je spôsobený výpadkom napájania.
« Poslední změna: 15. 02. 2014, 13:45:32 od Peter H. »


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 544
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1911 kdy: 15. 02. 2014, 13:44:45 »
Podľa búrky na fóre Emitelu to vyzerá na problém v celom Poľsku.
Jo jo mají havárku s dodávkou signálu z TVP v celém Polsku.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1912 kdy: 15. 02. 2014, 13:49:11 »
Sice jsem nezaznamenal žádný problém, ale infolišta na TVP2 hovoří za vše.
Z powodu awarii zasilania w całej Polsce występują problemy z odbiorem programów TVP. Jeszcze pracujemy nad usunięciem awarii. Przepraszamy. Zdroj/źródło Facebook TVP Regionalna.

EDIT: Aha už chápu ty problémy :-)
« Poslední změna: 15. 02. 2014, 14:19:44 od Aleš Pipek »


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 544
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1913 kdy: 15. 02. 2014, 13:57:07 »
MUX 3 už funguje!


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1914 kdy: 15. 02. 2014, 14:01:55 »
Ano,jede to ,dokonce na bargrafu mám plno/41/ 8) ;D-to nikdy nebylo,asi ještě není konec dolaďování,55,58,taktéž na plný pecky !
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 544
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1915 kdy: 15. 02. 2014, 14:05:19 »
Všechny programy bez EPG a Rozrywka bez zvuku(jen nějaké lupání).


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 544
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1916 kdy: 15. 02. 2014, 14:18:23 »
Na plském portálu Interia je info o havárce:http://fakty.interia.pl/polska/news-tvp-powazna-awaria-w-nadawaniu-programow,nId,1106613 kde se píše o tom že havárka byla na hlavní a rezervní dodávce signálu přímo v budově TVP ve Waršavě.


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1917 kdy: 15. 02. 2014, 14:59:19 »
TVP1.2.HD-velký zklamání,jestli to zůstane tak bohužel dojde k razantnímu zhoršení,info sd je vpořádku,ABC-nic moc,Rozryvka -nesleduji,Trwam-obraz ze špat.videa-takže vyberu jen to nejnutnější,zbytek ani nedám do přednostních!! >:(
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 686
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1918 kdy: 16. 02. 2014, 21:15:37 »
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


spyko

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 407
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1919 kdy: 16. 02. 2014, 21:49:16 »
No,pokusit se můžu,l2 je trochu mimo mou katowickou pozici,ale budiž,co tě tak zajimá na zemědělském kanále/rolničo gospodarskim/? ;D 8)/večer to doladím/
Samsung 55nu8002. ,,telesystem 6820 twin,dreambox 525 dvb-t2/c,UPC modul,internet,mini pc di way m9.