Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 694395 krát)

moonword

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • Haunted Happenings
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1755 kdy: 23. 07. 2013, 18:10:04 »
Dříve jsem chytal ve středních Čechách v analogu oba polské veřejnoprávní programy. Kvalita byla ovšem dost mizerná.
Nyní nemám v digitálu žádný signál s výjimkou kanálu 30, kde se jako něco odehrává, ale pro naskenování to nestačí.
ESTANT assis de nuict secret estude,. Seul reposé sur la selle d'ærain: Flambe exigue sortant de solitude,. Fait prosperer qui n'est à croire vain.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1756 kdy: 23. 07. 2013, 18:24:19 »
Teď už jen aby vypli analog ke konci července v Maďarsku a nic nebrání na Slovensku najet na maximální zkoordinované ERP. :) http://www.dx.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=1602

To nebude tak jednoduché! Nezáleží to jen na Maďarech, ale i na Ukrajině atd.. Towercom někde uváděl (citovalo se to na polských fórech), že na plné ERP výkony dle GE06  budou moci slovenské TXy "najet" až po ukončení ochrany analogového tv vysílání v Evropě, což je někdy v roce 2015. Dříve ani ň!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1757 kdy: 23. 07. 2013, 18:31:11 »
Rovněž potvrzuji bezproblémový příjem všech tří MUXů v Pardubicích. k49 je o cca 8dB slabší než k30 a k35. Použitá anténa TAP-20.
Úspěšně přidáno i do STA.  8)
Potvrzuji že kanál 49 v okolí vysílače Ústí nad Orlicí(Kubinčák) >:( je rušen z Polska a naopak.Vysílače mám za sebou v řadě.Od vysílače jsem 15km.Ztratil jsem jak Novu a spol,tak i Polsko.Co s tím?
Přiznám se, že jsem čekal, že k tomuto někde dřív nebo později dojde. Řešením je příjem MUX2 CZ z jiného vysílače (pokud to je ovšem vůbec možné - Praděd, Krásné, Černá hora, Kojál), v případě Polského MUX3 pak jedině Kłodzko/Czarna Góra k25.

EDIT: Jste někde od Třebovic?
« Poslední změna: 23. 07. 2013, 18:39:23 od Aleš Pipek »


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1758 kdy: 23. 07. 2013, 20:32:33 »
Pokud by to někoho zajímalo tak:

Reportáž TVP o digitalizaci:
http://youtu.be/YP1TfAotB10

Textová informace TVP o vypnutí analogu v Dolním Slezsku:
http://youtu.be/RGk4TPk2qa4


ema felix

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1759 kdy: 23. 07. 2013, 22:12:34 »
Rovněž potvrzuji bezproblémový příjem všech tří MUXů v Pardubicích. k49 je o cca 8dB slabší než k30 a k35. Použitá anténa TAP-20.
Úspěšně přidáno i do STA.  8)
Potvrzuji že kanál 49 v okolí vysílače Ústí nad Orlicí(Kubinčák) >:( je rušen z Polska a naopak.Vysílače mám za sebou v řadě.Od vysílače jsem 15km.Ztratil jsem jak Novu a spol,tak i Polsko.Co s tím?
Přiznám se, že jsem čekal, že k tomuto někde dřív nebo později dojde. Řešením je příjem MUX2 CZ z jiného vysílače (pokud to je ovšem vůbec možné - Praděd, Krásné, Černá hora, Kojál), v případě Polského MUX3 pak jedině Kłodzko/Czarna Góra k25.

EDIT: Jste někde od Třebovic?
Z Rybníka.O tu Novu tak ani nejde,ale o Polsko.Vysílač Ústí je v provozu asi rok? To přece páni museli vědět co to udělá,až Poláci přeladí na k49.Tohle se bude týkat hodně lidí.Hlavně v Č.Třebové a širokém okolí. Přece nemuseli dávat kanál 49,když to věděli dávno dopředu.To samé je kolize Kojál,Svitavy, Černá hora a teď Ústí. Kdo to tam vede?Točit to nikam nebudu,nemám kam.Okolo samý kopec.Přitom spolehlivě chytám k21 ze sloupku z Č.hory.Proč nenasadili hned Mpeg4 na takovou kopcovitou zemi jako je česko?To samé jsou ostatní polské MUXy.Kam se na ně hrabe naše vysílání. Jediné řešení aspoň pro tento kus země české je přeladit Ústí na jiný kanál,ale už s rozumem na jaký!!!!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1760 kdy: 23. 07. 2013, 22:42:32 »
tady je jiný problém - TX Sněžné Jámy by vůbec neměl svítit k nám a rušit naše vysílače. To, že k nám vysílá, i když by neměl, je prostě konfigurací AS a bohužel se to stává. Toť můj názor...otázka je, jak to vyřeší, jestli to vyřeší, zodpovědné orgány...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1761 kdy: 23. 07. 2013, 22:50:10 »
Jediné řešení aspoň pro tento kus země české je přeladit Ústí na jiný kanál,ale už s rozumem na jaký!!!!
Ano, to vidím taky jako rozumné řešení.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1762 kdy: 23. 07. 2013, 22:52:11 »
TX Sněžné Jámy by vůbec neměl svítit k nám a rušit naše vysílače.
Vždyť on k nám nesvítí, jen pološero za stínítkem.  ;)
To, že k nám vysílá, i když by neměl, je prostě konfigurací AS a bohužel se to stává.
bohudík  ;)


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1763 kdy: 23. 07. 2013, 23:48:44 »
TX Sněžné Jámy by vůbec neměl svítit k nám a rušit naše vysílače.
Vždyť on k nám nesvítí, jen pološero za stínítkem.  ;)
To, že k nám vysílá, i když by neměl, je prostě konfigurací AS a bohužel se to stává.
bohudík  ;)
já vím, jak to myslíš ;)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1764 kdy: 24. 07. 2013, 10:21:06 »
Samozřejmě, že všechno běží, akorát 35.k je u mě nesledovatelný...že by Klínovec? :( to určitě ne, protože mám na něj výhled totálně zakrytý...snad jedině se můžu vymlouvat na nehomogenní pole...

Mně ta 35 taky nejde ! Jde jen 49 a 30, tak jsem myslel, že to teprve přepínají. Takže jsem jeden mux získal,
ale TVN mux tedy ztratil. Zdá se, že to něco ruší...


Zítra máte  možnost zjistit jestli to ruší Javořice,pokud to vyluka neprokákáže,tak počkat na vyluku Klínovce.

Teď to testuji.
MUX 1 = OK
MUX 2 = KO
MUX 3 = OK
Takže ten K35 ruší ten zatracený Klínovec.
Sice se MUX 2 naladí, ale NEJDE.


Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1765 kdy: 24. 07. 2013, 10:37:02 »
Tazatel ema felix má jistojistě možnost naladit MUX2 z dalších 3-4 vysílačů, i když se mu to teď zdá nereálné. Jelení hora je ale jenom jedna. I když pochybuju že by poláci upravovali AS tak aby k nám nic nesvítilo, to by prvně ukázali prstem na Černou horu, Praděd a další. Nejlepším řešením je jak už padlo přeladit to malinkaté ústí. Dneska chytá všechny 3 muxy PL i soused na polské síto díky výluce Javořice.


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1766 kdy: 24. 07. 2013, 14:04:33 »
Tazatel ema felix má jistojistě možnost naladit MUX2 z dalších 3-4 vysílačů, i když se mu to teď zdá nereálné. Jelení hora je ale jenom jedna. I když pochybuju že by poláci upravovali AS tak aby k nám nic nesvítilo, to by prvně ukázali prstem na Černou horu, Praděd a další. Nejlepším řešením je jak už padlo přeladit to malinkaté ústí. Dneska chytá všechny 3 muxy PL i soused na polské síto díky výluce Javořice.

Pozor, AS českých vysílačů v pohraničí jsou silně směrové. Zajeďte se podívat na Černou horu a uvidíte.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


ACS87

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1767 kdy: 24. 07. 2013, 15:29:19 »
tak během dnešní výluky Javořice jsem vyzkoušel Poláky a dle předpokladu na k.30 naběhly (signál 100%), k. 35, ani 49 nešly, vzdálenost od vysílače Sněžných Jam cca 15km


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1768 kdy: 24. 07. 2013, 15:37:06 »
Tazatel ema felix má jistojistě možnost naladit MUX2 z dalších 3-4 vysílačů, i když se mu to teď zdá nereálné. Jelení hora je ale jenom jedna. I když pochybuju že by poláci upravovali AS tak aby k nám nic nesvítilo, to by prvně ukázali prstem na Černou horu, Praděd a další. Nejlepším řešením je jak už padlo přeladit to malinkaté ústí. Dneska chytá všechny 3 muxy PL i soused na polské síto díky výluce Javořice.

Pozor, AS českých vysílačů v pohraničí jsou silně směrové. Zajeďte se podívat na Černou horu a uvidíte.

...Ale signál z Černé hory se dá zachytit až ve Vratislavi(PL) a daleko do okolí. To samé Praděd.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1769 kdy: 24. 07. 2013, 16:05:20 »
tak během dnešní výluky Javořice jsem vyzkoušel Poláky a dle předpokladu na k.30 naběhly (signál 100%), k. 35, ani 49 nešly, vzdálenost od vysílače Sněžných Jam cca 15km
ale na Sněžné Jámy nevidíš, máš je za terénní vlnou a do toho útlum do Čech...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky