Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 694016 krát)

Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1740 kdy: 23. 07. 2013, 10:14:40 »
http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=20&t=711&start=760

Mux-1 85% 90% k.30
Mux-2 86% 90% k.35
Mux-3 87% 90% k.49

Ariva 120 Combo

Odbiór stabilny i bezproblemowy.

----edit----

TVN Łużyce nadal nadaje analogowo z obiektu Lubań/Nowa Karczma.
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1741 kdy: 23. 07. 2013, 11:03:47 »
Samozřejmě, že všechno běží, akorát 35.k je u mě nesledovatelný...že by Klínovec? :( to určitě ne, protože mám na něj výhled totálně zakrytý...snad jedině se můžu vymlouvat na nehomogenní pole...
« Poslední změna: 23. 07. 2013, 11:12:45 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1742 kdy: 23. 07. 2013, 12:03:35 »
Samozřejmě, že všechno běží, akorát 35.k je u mě nesledovatelný...že by Klínovec? :( to určitě ne, protože mám na něj výhled totálně zakrytý...snad jedině se můžu vymlouvat na nehomogenní pole...

Mně ta 35 taky nejde ! Jde jen 49 a 30, tak jsem myslel, že to teprve přepínají. Takže jsem jeden mux získal,
ale TVN mux tedy ztratil. Zdá se, že to něco ruší...
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


MartinCe

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 51
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1743 kdy: 23. 07. 2013, 12:11:59 »
Ahoj,
20 km jihovýchodně od Pardubic s příjmem cca 7 metrů nad tereném a na plzeňské síto bez zesilovače přijímám muxy bez problému, i když s vyššími kanály rapidně klesají hodnoty. Dle Emitelu došlo k vypnutí analogu a zapnutí digitálu dle plánu, tedy do 6:00 h.

MUX-1 / 30k - síla 75%, kvalita 100%
MUX-2 / 35k - síla 54%, kvalita 60-80%
MUX-3 / 49k - síla 45%, kvalita 35-40%

Zajímavé bude, až dojde k rapidnímu zhoršení příjmu vlivem počasi.


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1744 kdy: 23. 07. 2013, 12:19:45 »
Samozřejmě, že všechno běží, akorát 35.k je u mě nesledovatelný...že by Klínovec? :( to určitě ne, protože mám na něj výhled totálně zakrytý...snad jedině se můžu vymlouvat na nehomogenní pole...

Mně ta 35 taky nejde ! Jde jen 49 a 30, tak jsem myslel, že to teprve přepínají. Takže jsem jeden mux získal,
ale TVN mux tedy ztratil. Zdá se, že to něco ruší...


Zítra máte  možnost zjistit jestli to ruší Javořice,pokud to vyluka neprokákáže,tak počkat na vyluku Klínovce.
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1745 kdy: 23. 07. 2013, 13:12:24 »
Samozřejmě, že všechno běží, akorát 35.k je u mě nesledovatelný...že by Klínovec? :( to určitě ne, protože mám na něj výhled totálně zakrytý...snad jedině se můžu vymlouvat na nehomogenní pole...

Já bych nedal za tu Javořici nic. Mrkněte na mapu vysílačů. Pokrytí z ní zasahuje až k vám.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1746 kdy: 23. 07. 2013, 13:57:38 »
lokalita: 49°42'18.655"N, 16°20'39.067"E

Všechny 3 muxy jedou bez problémů, tedy zatím... ale jen proto že mám krytí, vedle soused krytí nemá a už mu K.30 a K35. nejde kvůli té Javořici, má opravdu velký rozsah.. Klodzko zase ruší Bukovka a Černá studnice, zájemci o polské muxy v oblasti středních a východních Čech to budou mít složité..


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1747 kdy: 23. 07. 2013, 14:15:27 »
Samozřejmě, že všechno běží, akorát 35.k je u mě nesledovatelný...že by Klínovec? :( to určitě ne, protože mám na něj výhled totálně zakrytý...snad jedině se můžu vymlouvat na nehomogenní pole...

Já bych nedal za tu Javořici nic. Mrkněte na mapu vysílačů. Pokrytí z ní zasahuje až k vám.
Samozřejmě, že všechno běží, akorát 35.k je u mě nesledovatelný...že by Klínovec? :( to určitě ne, protože mám na něj výhled totálně zakrytý...snad jedině se můžu vymlouvat na nehomogenní pole...

Mně ta 35 taky nejde ! Jde jen 49 a 30, tak jsem myslel, že to teprve přepínají. Takže jsem jeden mux získal,
ale TVN mux tedy ztratil. Zdá se, že to něco ruší...


Zítra máte  možnost zjistit jestli to ruší Javořice,pokud to vyluka neprokákáže,tak počkat na vyluku Klínovce.
to jo, pánové, s tím souhlasím, jen je tu jeden drobný detail, a sice, že Javořici mi stíní střecha, proti tomu jsem se pojistil, když jsem tu anténu umisťoval...a Klínovec je taky ve stínu, takže by tomu nic teoreticky vadit nemělo...
« Poslední změna: 23. 07. 2013, 14:17:15 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1748 kdy: 23. 07. 2013, 15:21:19 »
Samozřejmě, že všechno běží, akorát 35.k je u mě nesledovatelný...že by Klínovec? :( to určitě ne, protože mám na něj výhled totálně zakrytý...snad jedině se můžu vymlouvat na nehomogenní pole...

Já bych nedal za tu Javořici nic. Mrkněte na mapu vysílačů. Pokrytí z ní zasahuje až k vám.
Samozřejmě, že všechno běží, akorát 35.k je u mě nesledovatelný...že by Klínovec? :( to určitě ne, protože mám na něj výhled totálně zakrytý...snad jedině se můžu vymlouvat na nehomogenní pole...

Mně ta 35 taky nejde ! Jde jen 49 a 30, tak jsem myslel, že to teprve přepínají. Takže jsem jeden mux získal,
ale TVN mux tedy ztratil. Zdá se, že to něco ruší...


Zítra máte  možnost zjistit jestli to ruší Javořice,pokud to vyluka neprokákáže,tak počkat na vyluku Klínovce.
to jo, pánové, s tím souhlasím, jen je tu jeden drobný detail, a sice, že Javořici mi stíní střecha, proti tomu jsem se pojistil, když jsem tu anténu umisťoval...a Klínovec je taky ve stínu, takže by tomu nic teoreticky vadit nemělo...


Jedna střecha nemusí stačit, zvlášť pokud jste té Javořici blízko, ale uvidíte zítra, však vy si s tím nějak poradíte. Já mám v ose na Javořici před sebou 2 mohutné neprodyšně prorostlé vysoké stromy, co se stane na podzim až listí opadne zatim nevím..Ale jsem relativně daleko, přes 90 km a teréní profil na Javořici nemám úplně ideální.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1749 kdy: 23. 07. 2013, 15:27:29 »
Jedna střecha bohatě stačí :) a terénní profil je na obrázku :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1750 kdy: 23. 07. 2013, 16:07:18 »
Rovněž potvrzuji bezproblémový příjem všech tří MUXů v Pardubicích. k49 je o cca 8dB slabší než k30 a k35. Použitá anténa TAP-20.
Úspěšně přidáno i do STA.  8)


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1751 kdy: 23. 07. 2013, 16:21:27 »
Já měl ten samý problém z muxem 3 51k Praděd ,jedna antena na Praděd ,a na druhé straně komína na Opole (180°),mám to sloučené 36,51-53/Rest.A mux 3 z Pradědu ani tuk a mám to necelých 30km,a rušil mi to 140km Kalisz Mikstat 200kW analog který se odrážel od kopcu do antény která je namířena na Praděd (signál mě přeletěl a odrazil se zpět do antény od kopcu ) ,a nepomohlo žádné odstínění střechou atd.,když vypli analog v Polsku hned signál na 100%.Zatím tam mají ten 51k jako rezervu,nepočítají s ním ani v muxu 5/6.
« Poslední změna: 23. 07. 2013, 16:25:17 od Karlos68 »
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


klimis87

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1752 kdy: 23. 07. 2013, 17:01:10 »
Jedna střecha bohatě stačí :) a terénní profil je na obrázku :)

Tak plechová určitě ano, pokud to jde jen přes tašky, eternit nebo třeba štítovou zeď tak je to zas něco jiného. Já tohle řešil při kolizi Trutnov Černá hora a Brno Kojál na 40K. Přes cihle nebo eternit to stále kolidovalo, pomohlo až několik vrstev plechu. Vy jste zrovna v takovém místě, kde vám to můžou rušit oba vysílače, jak Javořice. tak Klínovec, každý trochu. Ale podle toho teréního profilu by to mělo být v pohodě. Nejhorší je nějaký blbý odraz, někdy je to až k podivu co se dá odrazem nechtěně chytit. Aspoň můžete vymýšlet jak to vylepšit a poté se pochlubit:)
« Poslední změna: 23. 07. 2013, 17:14:48 od klimis87 »


ema felix

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1753 kdy: 23. 07. 2013, 18:01:08 »
Rovněž potvrzuji bezproblémový příjem všech tří MUXů v Pardubicích. k49 je o cca 8dB slabší než k30 a k35. Použitá anténa TAP-20.
Úspěšně přidáno i do STA.  8)
Potvrzuji že kanál 49 v okolí vysílače Ústí nad Orlicí(Kubinčák) >:( je rušen z Polska a naopak.Vysílače mám za sebou v řadě.Od vysílače jsem 15km.Ztratil jsem jak Novu a spol,tak i Polsko.Co s tím?


Butes

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 549
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1754 kdy: 23. 07. 2013, 18:06:03 »
Teď už jen aby vypli analog ke konci července v Maďarsku a nic nebrání na Slovensku najet na maximální zkoordinované ERP. :) http://www.dx.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=1602
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600