V lokalitě Praha - Krč je příjem na kanálu 37 z TX Sněžné Jámy stabilně bezchybný, úroveň z antény /4xKovoplast 2033/ se pohybuje někde v rozmezí 33 - 38 dBuV, BER v nejhorším případě exp.-3, ale většinou bývá řádově lepší, někde xx.exp-4 až -5, tedy naprosto bezchybný DVBT příjem. K48 není možné přijímat od podzimní úpravy vysílače. Před tím se pohyboval cca ve stejných úrovních, pouze BER byla horší vzhledem k rušení Krašovem, nyní klesla přijímaná úroveń / z 1 antény síto TVA 21-60 Kovopodnik Plzeň/ na hodnotu nějakých 20 - 25 dBuV, kdyby to nebylo rušené, tak by to snad i stačilo, ale rušení všeho druhu a šum způsobí chybovost někde cca xx. exp-2, signál není možné přijímat. V posledních dnech /zaregistroval jsem to asi 2x nebo 3x, museli na vysílači něco dělat, protože K48 běžel téměř bezchybně celý večer a půlnoci skokově zmizel, ale v té době nebylo možné vůbec přijímat vysílání na K37.Podle mé domněnky musí K48 stále vysílat z nějakého jiného systému / snad z boku budovy TX ??/ a v době, kdy jsem signál zachytil, musely být vysílací systémy prohozené, protože signál na K48 narostl o dobrých 10 dB a K37 naopak poklesl možná až o 15 dB...Rozumné vysvětlení pro to nemám, signály byly resp. nebyly přijímany za zcela normálních přijmových podmínek, protože jinak je příjem obou kanálů jak K37 - bezchybný a K48 - nepoužitelný zcela stabilní a uvedený stav se nijak zvlášť nemění ani s časem ani se střídáním počasí. To způsobuje výkyv max. v řádu jednotek dB.
P.S. naměřené údaje včetně foto naměřených hodnot jsem tu už kdysi publikoval, nic se na tom od té doby nezměnilo. Snad jen to, že ČTÚ vydal někomu /nevím komu/ povolení vysílat z lokality Praha - Ládví na kanálu 37 výkonem 10 kW EIRP (!!!).
Honza