Autor Téma: DVB-T v Polsku.  (Přečteno 667980 krát)

Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1155 kdy: 24. 05. 2012, 15:06:12 »
Asi si nerozumíme. Já mám uložené programy vysílané v MPEG 4 v televizi, která má jenom MPEG 2. Jenomže mi hraje jenom zvuk. Vy píšete, že je přístroj, který má MPEG 2 tyto programy zaregistruje, ale neuloží. Pokud jsem Vás špatně pochopil, opravte mne.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1156 kdy: 24. 05. 2012, 17:12:42 »
Asi si nerozumíme. Já mám uložené programy vysílané v MPEG 4 v televizi, která má jenom MPEG 2. Jenomže mi hraje jenom zvuk. Vy píšete, že je přístroj, který má MPEG 2 tyto programy zaregistruje, ale neuloží. Pokud jsem Vás špatně pochopil, opravte mne.
Takto. Přijímače (např. DI-Way 2200, 22,23...., sencor, emgeton, starší iDTV LG a spoustu dalších v normě pouze MPEG2), které normálně naskenují a uloží programy z MUX4 CZ (jak píšete správně jde pouze zvuk), NEULOŽÍ programy z polského MUX1 (minimálně vysílače JG a Klodzko).
Není bez zajímavosti fakt, že u polského MUX2 (vysílač Klodzko) je situace naprosto stejná i přesto, že ještě před přibližně půl rokem se programy z tohoto multiplexu na zmiňovaných přijímačích "zobrazovaly" stejně jako u MUX4 CZ (tzn. zvuk bez obrazu).


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1157 kdy: 24. 05. 2012, 17:27:27 »
Nesouvisi to treba s pripadnou zmenou v audio stopach (MPEG1L2, E-AC-3)? Jiank receno, ulozi se, kdyz umi aspon audio?


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1158 kdy: 24. 05. 2012, 17:44:11 »
Nesouvisi to treba s pripadnou zmenou v audio stopach (MPEG1L2, E-AC-3)? Jiank receno, ulozi se, kdyz umi aspon audio?
Netuším. Každopádně mám dva kusy (přenosná TV sencor a di-way T2200), kde jsem si MUX2 Klodzko krátce po jeho spuštění vyskenoval a uložil a na těch pozicích stále (samo bez obrazu) programy jsou. Na ostatních zařízeních (např. u těch samých di-boxů asi 10 ks) se po smazání a opětovném pokusu o uložení již nezobrazily.

Pozn. Nejde jen o ty di-boxy, ale i o Philipsy, LG, atp.
« Poslední změna: 24. 05. 2012, 17:46:53 od Aleš Pipek »


K. Vav

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 225
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1159 kdy: 24. 05. 2012, 17:47:13 »
Nejsou náhodou uloženy v seznamu Radií ;)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1160 kdy: 24. 05. 2012, 18:13:28 »
Nejsou náhodou uloženy v seznamu Radií ;)
Nikoliv. Ani na jednom ze zařízení.


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1161 kdy: 24. 05. 2012, 18:29:25 »
Aha, tak už tomu rozumím. Já chytám Katowice a Ty máím v televizi Panasonic naskenované. Jako televizi.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1162 kdy: 24. 05. 2012, 18:31:24 »
Dovolil jsem si pro pochopení krátké video. http://youtu.be/qNkKJOSc1jc
Pokus o vyhledání Polských digitálních multiplexů DVB-T na přijímači DI-WAY T-2200 s MPEG2.
1) Hledání a uložení programů MUX1 CZ (MPEG2) z vysílače Černá Hora (40k).
2) Pokus o nalezení programů MUX1 PL (MPEG4) z vysílače Jelenia Góra/Śnieżne Kotły (48k).
3) Pokus o nalezení programů MUX2 PL (MPEG4) z vysílače Kłodzko/Czarna Góra (58k).
4) Hledání a uložení programů MUX2 CZ (MPEG2) z vysílače Krásné (39k).

5) Zobrazení DŘÍVE uložených programů MUX2 PL (MPEG4) z vysílače Kłodzko/Czarna Góra (58k) - po jejich smazání na tomto přijímači by již nové nalezení NEBYLO MOŽNÉ (odzkoušeno na jiných kusech).

Na videu je zřejmá detekce multiplexu pomocí bargrafů.
Omlouvám se za kvalitu obrazu.
« Poslední změna: 24. 05. 2012, 18:38:11 od Aleš Pipek »


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1163 kdy: 24. 05. 2012, 18:32:40 »
Aha, tak už tomu rozumím. Já chytám Katowice a Ty máím v televizi Panasonic naskenované. Jako televizi.
Však já na dvou přijímačích Klodzko také (z dřívějíších dob), ale dnes už by to nešlo! - Viz výše.


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1164 kdy: 24. 05. 2012, 18:56:16 »
Tak jsme se domluvili  ;) Jdu zkoušet, a jestli to nepůjde taky, tak napíšu. Jestli to půjde nenapíšu. ;)


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1165 kdy: 24. 05. 2012, 19:01:09 »
Tak jsem to zkusil a nenaladilo mi to taky. To čumím... :o


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1166 kdy: 24. 05. 2012, 19:02:13 »
Tak jsem to zkusil a nenaladilo mi to taky. To čumím... :o
Já čuměl úplně stejně.  :o


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1167 kdy: 24. 05. 2012, 19:59:03 »
asi nějaká pojistka proti tomu, aby ti Češi, kteří mají přijímače, schopné dekódovat jen MPEG2, nemohli ani poslouchat ;D
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


pista150 pista150

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 143
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1168 kdy: 24. 05. 2012, 21:13:16 »
Po tom čo zapojili LNC sa programy naskenujú na začiatok zoznamu TV(sencor 6712),na TV samsung sa automaticky pri dobrom signále presune  TVP 1,TVP2,TVP info na predvoľbu 1-3 ostatné ostanú bez zmien.U sencoru nepomôže,ani vypnutie LCN.


ilja2001

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T v Polsku.
« Odpověď #1169 kdy: 24. 05. 2012, 21:20:05 »
Tak jsem zkusil na STB Evolve (pouze MPEG2) vymazat programy z MPX2-PL a znovu naladit a taky ani ťuk. Při ladění ukazuje kvalitní signál, ale žádná stanice se nenačte. Takže se připojuju k těm, co na čumí...