Autor Téma: Nepoužitelné DVB-T v RD  (Přečteno 9110 krát)

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Nepoužitelné DVB-T v RD
« Odpověď #15 kdy: 14. 06. 2012, 18:43:07 »
Petr Svoboda: Nerad'te mu prosímvás další nesmysl = pokojovou anténu. To současné má i lepší nežli ten pokojovej křáp  ;D
Namáhal ses dočíst tu větu do konce, smajlíku? Nebo tolik slov nezvládneš pochopit?

Takže pro tebe vysvětlím, protože věřím, že adresát to pochopil:
Moje věta: Pokud uvažuješ o pokojových anténách, určitě si nejprv nějakou vypůjč od souseda, předejdeš zklamání z vyhozených peněz.

Znamená: Pokud VŮBEC uvažuješ o pokojových anténách, určitě si nejprv nějakou vypůjč od souseda, A PODLE JEJÍHO VÝSLEDKU předejdeš zklamání z vyhozených peněz.

A úplně po lopatě: Pokud TI NĚKDO ŘEKL, ŽE EXISTUJÍ VŮBEC JINÉ ANTÉNY A TY uvažuješ o pokojových anténách, TAK ABY SES NENAPÁLIL určitě si nejprv nějakou vypůjč od souseda, PROTOŽE TEN TI ZARUČENĚ BUDE TVRDIT, ŽE POKOJOVKA STAČÍ A PROTOŽE TI VELMI PRAVDĚPODOBNĚ NEDÁ ČISTÝ A STABILNÍ PŘÍJEM, VRÁTÍŠ MU JI A předejdeš zklamání z vyhozených peněz, KDYŽ BY SIS ANTÉNY KOUPIL A ROZČAROVÁNÍ PLATIL ZE SVÉHO.

Ale jak jsem uvedl, tato odpověď není určena původnímu tazateli. Ostatním se omlouvám.
Celá tato ekvilibristika má svůj název: český jazyk.

Reklama

• Stálý člen

José

• Profík
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
« Odpověď #16 kdy: 14. 06. 2012, 18:43:08 »
Nepochopil!!!!!!!

Na tom není co chápat, čím více jich zkrachuje, tím lépe, už to není kšeft, tak si najdou jiné zlaté doly a půjdou krást jinam, tohle už není lukrativní a o to jde ne, že zlatokopci půjdou zase o kousek dál...
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

Libor L

• Profík
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 14. 06. 2012, 18:52:29 »
Pořád nic!

pozemák

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 14. 06. 2012, 22:50:54 »
Petr Svoboda: Jasný, slohová práce s kličkovitým vysvětlováním je myslím zbytečná ne  ;) Navíc odpověd' by měla být jasná a stručná pro tazatele, ještě to třeba i špatně pochopí.

Libor L. koukám taky perlí, a nějak se nám zasekl nebo co ...  ;D že by mu stávkovala softwarová výbava? Hmmm  8)

Kuba Melín

• Global Moderator
  • Profík
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
« Odpověď #19 kdy: 15. 06. 2012, 00:39:05 »
Pánové, zas prosím o příspěvky k tématu, ať se celkem věcná diskuze zas nezvrhne...

Petr Svoboda: Proč ho proboha odkazujete na Mall.cz??? Jestli někde NENAKUPOVAT anténní techniku, tak právě na těchto shopech. Vždyť ta nabídka antén je děsná, nějaké antény Sencor a ECG, kdo to kdy viděl? Navíc ty ceny jsou za dané křápy dost vysoké. To už je opravdu lepší to Omko, nebo Tipa, nebo televiznianteny.com (Vaten). Tam nakoupí slušné antény za normální peníze.

S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz

Reklama

• Stálý člen

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 15. 06. 2012, 08:14:16 »
Petr Svoboda: Jasný, slohová práce s kličkovitým vysvětlováním je myslím zbytečná ne  ;) Navíc odpověd' by měla být jasná a stručná pro tazatele, ještě to třeba i špatně pochopí.
souhlasím, že byla zbytečná, příště čti a ušetříš i můj čas.
A jinak, nesuď podle sebe ty okolo. Když ty něco nepochopíš, neznamená to, že všichni okolo tebe to nepochopí také. Já jsem vždy optimista a věřím, že lidi jsou lepší.

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 15. 06. 2012, 08:50:03 »
Petr Svoboda: Proč ho proboha odkazujete na Mall.cz??? Jestli někde NENAKUPOVAT anténní techniku, tak právě na těchto shopech. Vždyť ta nabídka antén je děsná, nějaké antény Sencor a ECG, kdo to kdy viděl? Navíc ty ceny jsou za dané křápy dost vysoké. To už je opravdu lepší to Omko, nebo Tipa, nebo televiznianteny.com (Vaten). Tam nakoupí slušné antény za normální peníze.
Odkaz na Mall = mnohaletá zkušenost s lidmi, nabídka Omka a Tipy je příliš spletitá. Používám zásadu: tam kde si já vyberu, se běžný uživatel spolehlivě ztratí. Navíc, když už tazatel udělal špatnou zkušenost (a nepochybuj o tom, že nás všechny háže do jednoho pytle), potřebujeme jako komunita získat jeho důvěru dím, že ho spíš povedeme směrem k cíli, než abysme mu dávali jasná řešení. Kdykoli kamkoli přijde nějaký anténář na návštěvu a prohlédne si řešení příjmu, prohlásí: "Který blbec toto dělal, vždyť to nemůže fungovat! To SE musí přece dělat naprosto jinak". A zákazník je totálně zmaten, tím spíš, když už se dlouhé měsíce v klidu dívá na televizi. A po "opravě" přijde za půl roku jiný anténář a komedie se opakuje...
Chybí nám trochu víc pokory před zákazníkem, vždy si hledíme jen na tu SVOU pravdu. Jen si prohlédni komentáře tady okolo, kolik je v tom povýšenosti a egoismu. Jsem naprosto přesvědčen, že spíš než předvádět soukromé války, měli bychom tazateli dávat názory a on si vybere. Zákazník není náš soupeř, ale živitel (můj teda určitě).
A k těm anténám na Mallu - já si ze zajímavosti vyzkoušel tu SDA-640, ověřil charakteristiku, zkusil mechaniku,... a vzal na milost. Takže soudím, že z tebe mluví jen neznalost, ale to je omluvitelné.

Drahoslav Brašule

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 15. 06. 2012, 09:00:58 »
Neznalost?? e-shop?? Fakt přínosné...
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46

PIT0MEC

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 15. 06. 2012, 09:17:21 »
Díky všem za reakce.
Trochu na vysvětlení: tu instalaci dělala firma co rekonstruovala el. rozvody - z HK (zatím nebudu jmenovat), mají na webu že dělají i slaboproudé rozvody a tak jsem tomu docela věřil. Možná je problém v tom, že to nejsou přímo anténáři, každopádně el. je udělaná perfektně...akorát anténa stojí za h.

Samozřejmě jsem už uvažoval o nápravě přes "odborníky" a tak vám napíšu reakce na moji poptávku (chci pouze DVB-T do 3 místností,o DVB-S2 zájem nemám ani v budoucnu a nechci ani R,rozvody mám:
1)anténář z Pardubic: ráhno,2x anténa,slučovač,zesilovač,rozbočovač
materiál 7200 práce 2000 měření 2200 doprava 1000 = 12400 v případě zájmu o Astra 1 a 3 se cena zvýší o 7300
dotaz:nejde to levnějc? odpověď:jde ale nebude to fungovat
2)anténář z Chrudimě: stejné zadání,odpověď: Cenová nabídka na instalaci programů: CT1,2,24,SPORT,NOVA,PRIMA a VKV rozhlasu: celková cena s komponenty Hirschmann: 6800 bez DPH (bohužel nerozepsáno)
dotaz:chci i barandov,cinemu a cool(základní 9ku) naopak nechci VKV a prosím rozepsat odpověď: nelze instalovat bez VKV používám značkové komponenty Hirschmann !!!
3)anténář z Heřmanova Městce: po změření signálu: neni tady kvalitní DVB-T,je lepší satelit OK,kolik: tak 12-13 tisíc anténa tak 5-6 ale bude to kostičkovat

Upřímně řečeno pánové z toho by sr** pes. Všichni se se mnou baví jak s debilem!!! V baráku jsem si udělal ethernetový rozvody,nainstaloval si anténu na net a borec mě to jen přijel zaheslovat a ještě mě chválil jak to mám pěkně udělaný. Nemůžete se divit že bych si to nejradši udělal sám ačkoliv chápu že to neni úplně nej dělat si to amatérsky. Když ty ceny srovnám s odhadem Kuby 700+500+1500 tak jsme trochu někde jinde.

Dostal jsem pár tipů přes mail, díky za ně. Zkusím pravděpodobně jiný zesilovač, jelikož ta anténa sama o sobě funguje i když asi blbě. Pokud to opět nepůjde tak se obrátím na doporučené anténáře. Vůbec nejlepší na tom je, že prakticky všichni okolo jedou na pokojový antény a šlape jim to bez problémů. 8) Možná koupim 3 pokojovky a vyjde to ještě levnějc... :'(
V první řadě dej písemnou reklamaci i s upozorněním, že pokud nemá firma příslušné oprávnění pro montáže telekomunikačních zařízení, tak se obrátíš na Živnostenský úřad s podnětem k prošetření. A pokud to neopraví, tak odstoupení od smlouvy a vrácení peněz.

Kuba Melín

• Global Moderator
  • Profík
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
« Odpověď #24 kdy: 15. 06. 2012, 09:57:15 »
Citace
Odkaz na Mall = mnohaletá zkušenost s lidmi, nabídka Omka a Tipy je příliš spletitá. Používám zásadu: tam kde si já vyberu, se běžný uživatel spolehlivě ztratí.

Jasně, takže ho přesměruji tam, kde sice mají šunty, ale jen pár kusů. To je opravdu zajímavá logika.

Citace
Chybí nám trochu víc pokory před zákazníkem, vždy si hledíme jen na tu SVOU pravdu. Jen si prohlédni komentáře tady okolo, kolik je v tom povýšenosti a egoismu. Jsem naprosto přesvědčen, že spíš než předvádět soukromé války, měli bychom tazateli dávat názory a on si vybere.

Sice je jasné, že se k zákazníkovi nelze chovat stylem "nekecejte do toho, je to naše věc, vy jen plaťte", ale na druhou stranu je nutné zastávat jasné stanovisko. Jinak já tady tedy ten egoismus alespoň ve svých příspěvcích nevidím, pouze se snažím dávat jasná a správná řešení, která budou co nejvíce profesionální.

Citace
A k těm anténám na Mallu - já si ze zajímavosti vyzkoušel tu SDA-640, ověřil charakteristiku, zkusil mechaniku,... a vzal na milost. Takže soudím, že z tebe mluví jen neznalost, ale to je omluvitelné.

Antény, které prodávají nějací překupníci pod značkami, pod které se většinou schovává kdejaký čínský šunt (tedy právě Sencor, ECQ a podobně), a které ve specializovaných prodejnách nekoupíte, v žádném případě nebudu zákazníkovi doporučovat. To není neznalost, ale zkušenost, to si tedy vyprošuju. Anténní technika je specializovaná disciplína, a podle toho by se k ní mělo přistupovat. A také k nákupu a výběru komponent. Kupovat je v hypermarketu (a nebo internetovém "hypermarketu" typu Mall.cz) je prostě špatně.
A pokud nechcete, aby se tazatel ztratil ve "složité nabídce" specializovaných shopů, pak přece není nic lehčího, než mu dát přesné odkazy na kvalitní antény, nebo ne?
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 15. 06. 2012, 11:56:08 »
A pokud nechcete, aby se tazatel ztratil ve "složité nabídce" specializovaných shopů, pak přece není nic lehčího, než mu dát přesné odkazy na kvalitní antény, nebo ne?
Bez měření? TO snad nemyslíš vážně!
Bez přesných informací stejně skončíš na nějakém univerzálním řešení, prostě něčem co jinde fungovalo, tak extrapoluješ. To je ovšem, a zlob se na mě nebo ne, metoda amatéra. Možná poučeného, možná se zkušenostmi, ale amatéra. A právě taková jasná stanoviska jsou příčinou, že nás lidi mají za nafoukané blázny, kteří z obyčejných lidí jen tahají peníze, plácají okolo sebe cizími slovy a stejně jejich práce stojí za h***o. Pokud jsi ještě nikoho podobného nepotkal, gratuluju ti. Já jich potkal mraky. Já se vždy snažím, aby za mnou byla práce, která nejen funguje, ale aby i zákazník byl spokojen a ztotožněn s výsledkem. Období nafoukanosti a spokojenosti nad vlastní výjimečností jsem naštěstí překonal už před léty. Teď více zákazníkům naslouchám, než abych je poučoval.

Kuba Melín

• Global Moderator
  • Profík
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
« Odpověď #26 kdy: 15. 06. 2012, 12:23:08 »
Jistě, že bez měření nelze navrhnout ideální anténu. To ví každý, kdo má s příjmem čehokoliv zkušenosti. A já jsem také nikde nenapsal "Dejte tam tohle, bude to fungovat ideálně" ale "MŮŽETE použít tohle, to by MĚLO fungovat dobře".

Navíc my se tu bavíme o nákupu antény ve specializovaném obchodě vs. o nákupu v hypermarketu, kde mají šmejdy. A v tom případě si stojím za tím, co jsem psal. Tedy doporučit specializovaný eshop. A pokud by se tazatel ztrácel, dát mu odkazy na několik antén, které by MĚLY v daných podmínkách, které popsal, fungovat dobře.

Jinak hodnotit práci někoho podle toho, co radí/neradí na nějakém fóru je docela slušná blbost. To je naprosto jiná situace, než když mi někdo zavolá, objedná si instalaci antény, já se na daném místě osobně přesvědčím o situaci, a dle toho navrhnu řešení.
Naslouchat zákazníkům je sice jasná věc, stejně tak je ale jasné, že za řešení odpovídá dodavatel. Takže si vyslechnu požadavky zákazníka, a dle toho mu dám nabídku. Pokud by ale zákazník začal s "a nechcete tam radši dát tohle" a nebo "já si ale myslím, že tohle bude fungovat lépe", a člověk by stáhl ocas a udělal to podle toho, tak je zle. Pak totiž dělá větší nebo menší bastl a odchylku od profi řešení, za které je schopen se zaručit.

Tady přes fórum se sebelepší profesionál za dané řešení nemůže zaručit, může pouze poradit, co by v daném případě (dle stavu popsaného tazatelem) pokládal za správné. Nic víc.

Petr Svoboda

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 15. 06. 2012, 12:37:23 »
Kubo, díky. Zdá se mi, že jsme celkem zajedno, ač se v detailech neshodneme.
A to je příjemné zjištění.