Jistě, že bez měření nelze navrhnout ideální anténu. To ví každý, kdo má s příjmem čehokoliv zkušenosti. A já jsem také nikde nenapsal "Dejte tam tohle, bude to fungovat ideálně" ale "MŮŽETE použít tohle, to by MĚLO fungovat dobře".
Navíc my se tu bavíme o nákupu antény ve specializovaném obchodě vs. o nákupu v hypermarketu, kde mají šmejdy. A v tom případě si stojím za tím, co jsem psal. Tedy doporučit specializovaný eshop. A pokud by se tazatel ztrácel, dát mu odkazy na několik antén, které by MĚLY v daných podmínkách, které popsal, fungovat dobře.
Jinak hodnotit práci někoho podle toho, co radí/neradí na nějakém fóru je docela slušná blbost. To je naprosto jiná situace, než když mi někdo zavolá, objedná si instalaci antény, já se na daném místě osobně přesvědčím o situaci, a dle toho navrhnu řešení.
Naslouchat zákazníkům je sice jasná věc, stejně tak je ale jasné, že za řešení odpovídá dodavatel. Takže si vyslechnu požadavky zákazníka, a dle toho mu dám nabídku. Pokud by ale zákazník začal s "a nechcete tam radši dát tohle" a nebo "já si ale myslím, že tohle bude fungovat lépe", a člověk by stáhl ocas a udělal to podle toho, tak je zle. Pak totiž dělá větší nebo menší bastl a odchylku od profi řešení, za které je schopen se zaručit.
Tady přes fórum se sebelepší profesionál za dané řešení nemůže zaručit, může pouze poradit, co by v daném případě (dle stavu popsaného tazatelem) pokládal za správné. Nic víc.