Díky všem za reakce.
Trochu na vysvětlení: tu instalaci dělala firma co rekonstruovala el. rozvody - z HK (zatím nebudu jmenovat), mají na webu že dělají i slaboproudé rozvody a tak jsem tomu docela věřil. Možná je problém v tom, že to nejsou přímo anténáři, každopádně el. je udělaná perfektně...akorát anténa stojí za h.
Samozřejmě jsem už uvažoval o nápravě přes "odborníky" a tak vám napíšu reakce na moji poptávku (chci pouze DVB-T do 3 místností,o DVB-S2 zájem nemám ani v budoucnu a nechci ani R,rozvody mám:
1)anténář z Pardubic: ráhno,2x anténa,slučovač,zesilovač,rozbočovač
materiál 7200 práce 2000 měření 2200 doprava 1000 = 12400 v případě zájmu o Astra 1 a 3 se cena zvýší o 7300
dotaz:nejde to levnějc? odpověď:jde ale nebude to fungovat
2)anténář z Chrudimě: stejné zadání,odpověď: Cenová nabídka na instalaci programů: CT1,2,24,SPORT,NOVA,PRIMA a VKV rozhlasu: celková cena s komponenty Hirschmann: 6800 bez DPH (bohužel nerozepsáno)
dotaz:chci i barandov,cinemu a cool(základní 9ku) naopak nechci VKV a prosím rozepsat odpověď: nelze instalovat bez VKV používám značkové komponenty Hirschmann !!!
3)anténář z Heřmanova Městce: po změření signálu: neni tady kvalitní DVB-T,je lepší satelit OK,kolik: tak 12-13 tisíc anténa tak 5-6 ale bude to kostičkovat
Upřímně řečeno pánové z toho by sr** pes. Všichni se se mnou baví jak s debilem!!! V baráku jsem si udělal ethernetový rozvody,nainstaloval si anténu na net a borec mě to jen přijel zaheslovat a ještě mě chválil jak to mám pěkně udělaný. Nemůžete se divit že bych si to nejradši udělal sám ačkoliv chápu že to neni úplně nej dělat si to amatérsky. Když ty ceny srovnám s odhadem Kuby 700+500+1500 tak jsme trochu někde jinde.
Dostal jsem pár tipů přes mail, díky za ně. Zkusím pravděpodobně jiný zesilovač, jelikož ta anténa sama o sobě funguje i když asi blbě. Pokud to opět nepůjde tak se obrátím na doporučené anténáře. Vůbec nejlepší na tom je, že prakticky všichni okolo jedou na pokojový antény a šlape jim to bez problémů.
Možná koupim 3 pokojovky a vyjde to ještě levnějc...