Ten technik vás trochu mystifikoval,ale pravdou je,že k zmíněnému dojde,ovšem teď ty programy musí jít-zatím se nic nezměnilo,pokud jste si neobjednávali placenou nabítku-je nejjednodušší vyměnit kartu za tzv.kartu výměna za 600,pozor má problém s některými přístroji a hlavně moduly !!!
Přesně tak oni trochu lžou a zneužívají toho, že tam došlo k přeladění na jiné frekvence. Tak se snaží uživvatelům poněkud přidrzle podsouvat, že je nutné měnit kartu. Občas se jim povede jim podsunout ještě i modul atd. Osobně už jsem se s tím to setkal, tedy snažila se takto jedna zrůda oblbovat jednoho mého příbuzného. Reagoval jsem tak, že jsem na něj poslal stížnost na Sky Link s tím, že jeho služby nejsou kvalitní a dále standardně před nimi varuji jiné uživatele na netu a ty co znám osobně. Je potřeba si na podobné zloděje dávat pozor.
Ovšem od té doby se poněkud situace změnila, takže to není až tak horké v tomto uvedeném případě, proto jsem na to už nereagoval. Za prvé lze předpokládat, / dle příspěvku / že dotyčná má Topfield 6000, ten s ICE kartami potíže nemá.
Dotyčná má 2 možnosti. Buď vyměnit za svých 600,- Kč kartu Sky Link CryptoWorks za kartu ICE, čímž 2 měsíce ji pojedou všechny programy, tedy i placené a po té ji další dva roky nebude nikdo s ničím otravovat.
Anebo nic měnit nebude, ponechá si v klidu původní kartu. Jen si tam zavolá někoho, kdo ji sešteluje anténu aby jí to za deště nepadalo a také jí naladí ty programy, které jí nejdou. Protože ZDARMA ji musí jít 26 československých programů.
Ale bohužel od 1.9.2012 bude zavedený servisní poplatek a bude za některé z těchto progamů / nikoli za všechny/ platit těch 29,- Kč měsíčně a nová karta jí po té bude vyměněna na náklady Sky Linku, kteří ji někdy později zašlou sami novou kartu ICE.,
To se musí sama rozhodnout, co z těch dvou možností jí vyhovuje více. Plus samozřejmě jiné alternativní možnosti.
Tedy použvat digitální vysílání ze země. Používat jiné satelitní nebo kabelové služby atd.