Autor Téma: Multiplex 4 v Brně a okolí  (Přečteno 108576 krát)

ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #60 kdy: 15. 07. 2012, 23:11:56 »
Ano, stejnou identifikaci programu maji - SID je stejne pro SD i HD verze Nova/CT1/CT4. A je pravdou, ze drive pouzival mux4 pro CT a Novu unikatni SID pro HD. Na druhou stranu by to nemelo byt na zavadu, protoze prijimac musi brat v potaz pro rozliseni programu i ONID a TSID, coz ten Panasonic REC asi nedela. Takze takhle to spise vypada na chybu Panasonicu.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


lubos_33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #61 kdy: 16. 07. 2012, 15:11:21 »
Oba vysilace maji stejnou identifikaci, tzv. maji stejne NOID (Original Network Id) = 0001 a pravdepodobne i TSID (Transport Stream ID) coz odporuje norme DVB. Tyto dve hodnoty musi byt unikatni pro kazdy multiplex prave proto, aby mohly DVB-T multiplexy vysilat na různých kanalech a nedochazelo ke vzajemnemu ovlivnovani.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #62 kdy: 16. 07. 2012, 17:41:21 »
Jak jste na to prisel? Stejnou identifikaci rozhodne nemaji. V Brne vysila mux1 ONID=20cb,TSID=0112 a mux4 (chybne) ONID=3107,TSID=0410.


lubos_33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #63 kdy: 16. 07. 2012, 18:55:40 »
Tak oprava: ONID je pro DVB-T 0x20CB
                  N-ID BRNO - MUX1 CT  0x3110
                  N-ID BRNO - MUX2 Radiokomunikace  0x3102
                  N-ID BRNO - MUX3 CDG 0x3108
                  N-ID BRNO - MUX4 DB 0x3107

                  TS-ID BRNO - MUX1 CT  0x0112
                  TS-ID BRNO - MUX2 Radiokomunikace 0x0202
                  TS-ID BRNO - MUX3 CDG 0x0302
                  TS-ID BRNO - MUX4 DB 0x0401

No a jestli taky nebude problém v service ID programu:
ČT 1 0x0101
ČT 2 0x0102
ČT 24 0x0103
ČT SPORT 0x0104
NOVA 0x0201

Může to někdo zkontrolovat jestli všechny parametry na MUX4 sedí? Mě to bohužel přijímač neukáže.
« Poslední změna: 16. 07. 2012, 18:57:30 od lubos_33 »


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #64 kdy: 17. 07. 2012, 10:03:48 »
Vy jste popsal ONID a TSID jak se maji vysilat. Ja jsem popsal ONID a TSID jak se v Brne skutecne vysilaji. SID jsou vysilany spravne, tak jak jste je vypsal.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #65 kdy: 17. 07. 2012, 11:45:14 »
Tak ted mate stejne SID v mux1, mux3 a mux4. Muzete zkusit co na to vas Panasonic rec.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 765
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #66 kdy: 18. 07. 2012, 17:46:44 »
Pro všechny koho zajimá kdy bude spuštěn 46kanál na Barvičově.Bude to koncem září.Možná i dříve,záleží na dodávce materiálu a techniky.Vyjádření DB.


Bohumil T

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #67 kdy: 18. 07. 2012, 19:14:20 »
Predpokladam, ze v Praze to take drive nebude :-(  A stavajici AS nechaji s tim soucasnym "vylepsenim".


lubos_33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #68 kdy: 18. 07. 2012, 19:36:22 »
Tak PANASONIC HDD rec HD programy z MUXU3  naladí a uloží bez problémů.. z MUXU4 je stále jen naladí ale neuloží..
Myslím že ten MUX4 má pořád nějakou chybku...


Fanys75

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #69 kdy: 18. 07. 2012, 21:16:30 »
Pro všechny koho zajimá kdy bude spuštěn 46kanál na Barvičově.Bude to koncem září.Možná i dříve,záleží na dodávce materiálu a techniky.Vyjádření DB.
Díky moc za info, taky jsem jim psal, ale neodpověděli...tak snad to září vyjde, z bohunické nemocnice nechytám...


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #70 kdy: 19. 07. 2012, 11:21:25 »
Tak PANASONIC HDD rec HD programy z MUXU3  naladí a uloží bez problémů.. z MUXU4 je stále jen naladí ale neuloží..
Myslím že ten MUX4 má pořád nějakou chybku...
Chybky tam maji. Ale za to prepisovani programu (mux4 vs mux1) muze spise ten Panasonic REC. CDG to vyresil novymi SIDy HD programu, predpokladam ze jste mel stejny problem s prepisovani mux3 vs mux1 do vcerejsiho vecera nez to CDG zmenili (ustoupili nekvalitnim prijimacum).


lubos_33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #71 kdy: 19. 07. 2012, 16:47:45 »
Tak jsem poslal dotiz na PANASONIC England..
A odpoveď je: Pokud na různých kanálech je vysílán stejný program se stejnými parametry je i jeho SID stejné a pak recorder při vyhledání zobrazí všechny, ale uloží vždy jen jeden a to ten s nejsilnějším signálem...  Pokud je však vysíláno SID stejné pro stejný program který je v HD a zároveň i SD tak je to chyba, jelikož podle normy DVB-T může stejné SID vysílat pouze program se stejnými parametry. A HD a SD je rozdílný parametr.

Hmm , tak přesně takhle se to chová i v reálu.. MUX4 má nejslabší signál a tudiž je vždy přepsán MUXEM 1..

Nedá se někde zjistit na CTU nebo na netu jak je to s normou na vysílání SID?? Nějak jsem nic nenašel...


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #72 kdy: 19. 07. 2012, 17:24:39 »
Tak to Panasonic presne popsal, jak se ten jejich rekorder chova. Pravdepodobne rozlisuje programy pouze podle SID. Ale ta zminka o norme, to neodpovida skutecnosti. Prave to ladeni vyhradne podle SID neodpovida normam. Dukazem je i vase Panasonic TV, ktera s tim problem nema.
Ve vasem pripade bych vydrzel, Parizek bude muset dat driv nebo pozdeji do poradku identifikaci sve site s CTU predpisy (ONID) a pak bude nuceny udelat to stejne co CDG, udelat si svoje "HD" SIDy, protoze se objevi stejny problem co byl ted s prepisovanim u muxu3. A nove "HD" SIDy vas problem vyresi.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 079
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #73 kdy: 19. 07. 2012, 18:12:29 »
Je to ještě kapánek složitější, pokud je stejná služba (rozuměj stejný program, stejný SID) dostupná v SD i HD, přijímač MUSÍ uložit HD službu a se službou SD si MŮŽE dělat co chce - může ji uložit, stejně jako neuložit. Podmínkou je, aby obě služby byly slinkované - to sice mezi ČT a DB, resp. ČRa  teoreticky mohlo nastat, ale vidím to jako velmi nepravděpodobné (ve streamu by to bylo vidět). Tedy správné je, aby byly uloženy oba programy SD i HD bez ohledu na jejich SIDy a multiplexy. Jak je vidět, nehraje roli, který program je silnější, stačí, aby byl spolehlivě QEF (Quasi-Error Free). Toto je ovšem dost komplikované a musí se sladit mnoho subjektů (mj. výběrová procedura v přijímači a budoucí změny), tak se to v praxi snadno obejde tím, že provozovatel zažádá o jiný SDT PID, a hotovo, dvacet. Všichni jsou spokojeni. Na věky.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #74 kdy: 19. 07. 2012, 19:31:27 »
Mam pocit, ze porad motate SID, SDT, PID dohromady, zkuste si najit co ty zkratky znamenaji.
"...přijímač MUSÍ uložit HD službu a se službou SD si MŮŽE dělat co chce.." To z zadne normy nebo doporuceni nevyplyva. "Falesna slinkovanost" HD s SD bylo (mux3) nebo je (mux4) prave pres SID. Podle norem vsak toto "slinkovani" neexistuje, protoze pokud se lisi programy v ONID nebo TSID tak jsou unikatni.