Autor Téma: Multiplex 4 v Brně a okolí  (Přečteno 101862 krát)

kenzo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #30 kdy: 28. 06. 2012, 14:54:42 »
Včera se mi konečně podařilo v Rousínově na kanále 64 naladit MUX4. Jsou tam ČT4 HD, NOVA HD a UNKNOWN SERVICE. Na žádném z nich nejde ani obraz ani zvuk. Nevíte co je ten Service? Podle mě by to mohla být Pohoda. ČT1 HD tam nebyla.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Josef Zavřel

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 323
  • Místní i dálkový příjem DVB-T/T2 CZ,SK a FTA SAT
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #31 kdy: 28. 06. 2012, 17:51:45 »
Všechny zdravím.
Před chvílí jsem to ještě jednou "projel".Anténa-plzeňské síto s direktory AR.STB Schwaiger 710.Vyvýšené místo Deblín 25 km od Brna,an.zes.Toroz 26 dB/1,5dB.Signál K 64 z FN Bohunice je 0/0.Zdraví J.Z.
DVB-T2 Kojál mux21,22,23, Brno-Barvičova (V) mux 24,
SK mux 1,2,3,4,Vel.Jav. Ant.1x Emme Esse 45 UC. Zes.26/1,2
TV 43FUB8061-4K Finlux.
DAB+ČRo K12D Kojál,Teleko K8A Brno,W-K 5D,př. Albrecht DR 52 BA a DUAL DAB 4 C, ant.FUBA DAB 307,    
SAT.Emme Esse 80cm Fe+4xLNB Megasat
Družice 13-19,2-23,5-28,2


STANO STASKO

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 42
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #32 kdy: 29. 06. 2012, 20:30:43 »
aaaaaaaaaa plzenske sito neni dobre na tak vysoky kanal sito ide tak do 55k


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #33 kdy: 29. 06. 2012, 23:26:02 »
V Brne se vysila asi uz ctvrta verze tabulek NIT,SDT...

S kvalitou muxu4 stale pretrvavaji dva na sobe nezavisle problemy.

Jednak je kvalita signalu horsi nez u ostatnich muxu (SNR 21 dB oproti 26-28 dB u ostatnich CZ muxu i SK). BER vetsinou perfektni <1e-6, ale obcas padne na ?e-4?.

Pak kvalita obrazu TV Pohoda.  Vetsinou je kvalita akceptovatelna, ale obcas jsou tam silene kazy v obraze. Zkusene oko muze poznat , ze nejde o MPEG 2 artefakty (dane malym datovym tokem nebo vypadky signalu), ale ze uz zdrojovy signal do koderu MPEG2 nekde dostal na frak. Asi to nebude ani v lince na hlavni stanici, protoze se to projevuje jen u nekterych klipu (Eurythmics), ale v zaznamovem zarizeni. Proste ta smycka co toci ve vysilani je patrne poskozena vzdy ve stejnem miste (a vzdy stejne), coz dokumentuji i obrazky vzdalene od sebe hodinu a pul. Cely problem maskuje fakt, ze logo stanice jde taky ze zaznamu a neni klicovano online. To je proste naprosto idealni testovaci obraz pro divaky, kteri se snazi naladit mux4 - obrazek se zabudovanymi artefakty (ctverecky). >:(


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #34 kdy: 29. 06. 2012, 23:49:56 »
Fuj tajxl, chce se mi z toho blít když to vidím ...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


lubos_33

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #35 kdy: 30. 06. 2012, 12:55:23 »
Tak v Brně je stále problém s tabulkou NIT. Panasonic recordery XW380 ani PWT500 mux 4 teď už vůbec nevidí..
Předevčírem je sice našly,ale nešly uložit, respektive když jsem dal na čistém rekorderu najít manualne k64 tak to našly a uložily.Ale když jsem dal dohledani ostatnich , tak se pak HD programy samy smazaly a nahradily se těma SD, takže tam zbyla jen POhoda.
Ještě do minulýho týdne než začal ten chaos tak jsem měl naladěno CTSD i CTHD a vse bylo naprosto korektní..
co CTU ten zase spí a dělá že nic nevidí??  Vždyť tady dochází k neplnění standardů a vysílání mimo technické normy...
A to že jde o "zkušební" provoz přece nedovoluje vysílat mimo schválené parametry služby..


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #36 kdy: 30. 06. 2012, 13:22:54 »
experiment už skončil, teď je ostrý provoz...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Petr Marecek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 034
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #37 kdy: 30. 06. 2012, 13:29:38 »
nevím, co je z těch fotek horší poznání, jestli ta kvalita nebo to, co tam hrají


Milan Pantůček

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 129
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #38 kdy: 30. 06. 2012, 17:18:25 »
Tak v Brně je stále problém s tabulkou NIT. Panasonic recordery XW380 ani PWT500 mux 4 teď už vůbec nevidí..
Předevčírem je sice našly,ale nešly uložit, respektive když jsem dal na čistém rekorderu najít manualne k64 tak to našly a uložily.Ale když jsem dal dohledani ostatnich , tak se pak HD programy samy smazaly a nahradily se těma SD, takže tam zbyla jen POhoda.
Ještě do minulýho týdne než začal ten chaos tak jsem měl naladěno CTSD i CTHD a vse bylo naprosto korektní..
co CTU ten zase spí a dělá že nic nevidí??  Vždyť tady dochází k neplnění standardů a vysílání mimo technické normy...
A to že jde o "zkušební" provoz přece nedovoluje vysílat mimo schválené parametry služby..
Můj Grundig to naladí, u označení sítě je uvedeno "Mulitplex 4" (to není můj překlep, ale jejich ;D).


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #39 kdy: 30. 06. 2012, 20:51:32 »
TV Sony bez tabulky NIT nic nenaladil, posledních pár dnů naladil a jelo to. Pánové (asi dnes vnoci) odborně sáhli do nastavení, čímž se naladí ČT1HD, ČTSportHD, NovaHD a TVPohoda(=pozměněné názvy), včetně uložení do seznamu. Po přepnutí na kterýkoliv z těchto programů to končí sdělením "zvolený program není dostupný".
Sranda tedy pokračuje. Až na to, že už mne to nebaví.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #40 kdy: 01. 07. 2012, 00:54:29 »
Zkuste smazat vsechny programy a naladit znovu. Tech verzi identifikacnich tabulek uz bylo tolik a v podstate zadna bez chyb, ze to by ten firmware pro TV musel psat genius, aby to Pohodu vzdy prekouslo a naladilo bez problemu.

I kdyz ted tu tabulku NIT maji s takovyma chybama, ze to tezko muze jet.
« Poslední změna: 01. 07. 2012, 02:06:31 od ivovi »


Libor L

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 695
  • Po klacku sahá ten, komu došly argumenty!!
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #41 kdy: 01. 07. 2012, 07:27:38 »
TV Sony bez tabulky NIT nic nenaladil, posledních pár dnů naladil a jelo to. Pánové (asi dnes vnoci) odborně sáhli do nastavení, čímž se naladí ČT1HD, ČTSportHD, NovaHD a TVPohoda(=pozměněné názvy), včetně uložení do seznamu. Po přepnutí na kterýkoliv z těchto programů to končí sdělením "zvolený program není dostupný".
Sranda tedy pokračuje. Až na to, že už mne to nebaví.

Potvrzuji problém s naladěním tv stanic MPX4 na zařízeních značky Panasonic, které trvá od včerejšího poledne. Kvalita i úroveň jsou v místě příjmu výborné, ale přesto TV nebo HDD recorder po ladění vypíše hlášku, že žádné nové kanály nebyly nalezeny! Ověřeno na několika ks  přij. zařízení. Přijímaný vysílač je Ostrava, K63.


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #42 kdy: 01. 07. 2012, 08:24:17 »
Zkuste smazat vsechny programy a naladit znovu. Tech verzi identifikacnich tabulek uz bylo tolik a v podstate zadna bez chyb, ze to by ten firmware pro TV musel psat genius, aby to Pohodu vzdy prekouslo a naladilo bez problemu.
Díky, nepomohlo. Setrvalý stav. Tovární nastavení kvůli tomu nedám ani náhodou, zřejmě by to nic nezměnilo...
Pro zajímavost, automatické ladění vždy nově nalezené programy přidává na konec seznamu, staré zůstávají. Tentokrát, a tedy poprvé, se původní programy MUXu4 smazaly.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #43 kdy: 02. 07. 2012, 00:56:49 »
Ano, stejna zkusenost se Sony a podobna se Sencorem.


kenzo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
Re:Multiplex 4 v Brně a okolí
« Odpověď #44 kdy: 02. 07. 2012, 07:25:35 »
Mě už to v Rousínově jede. To znamená, že je dobrej signál, ale nic nejede jak by mělo. Takže to jede jen teoreticky.