Tak si myslím, že je možné směle k těmto okresům přiřadit i Vyškovský a mnoho dalších. Tam je multiplex 4 také téměř nechytatelný a to jak ve Vyškově, v Ivanovicích na Hané také Bučovicích a mnoha dalších obcích. Podobnou zkušenost mám i z části okresů Prostějov např. obec Víceměřice, tam podle map pokrytí by to mělo chodit, ale bohužel. Vysočina má velice malé pokrytí adt.. Co se týká toho multiplex 4, tam jeto jen na provozovateli, zda bude tuto sít nějak rozšiřovat a my jako diváci vlastně nic nezmůžeme, protože v této síti vysílají jen komerční televize. Jinak je tomu, ale s RS7, ve které jsou již týden šířeny programy ČT v HD kvalitě. Česká televize jako veřejnoprávní televize je povinna šířit svoje vysílání na nejméně 95% území prostřednictvím DVB-T. Je pravdou, že v zákoně není stanovena povinnost vysílat v HD, ale je také pravda, že pokud platím koncesionářské poplatky, tak mi nemůže byt jedno, co se za naše peníze utratí, proč se vysílá vlastně duplicitně a proč je upřednostňována česká část republiky na úkor té moravské? Velkým problémem pro Českou televizi bude zahájení vysílání dvou nových programů koncem srpna letošního roku. Televize již přiznala, že tyto programy bude šířit prostřednictvím RS7 a ta pokrývá podle nepřesných teoretických map asi 60 – 65% území. Tady je několik možností, buď bude provedeno dokrytí do září (tomu nevěřím), nebo si ČT prosadí změnu zákona. Za nejpravděpodobnější variantu považuji to, že ČT bude ignorovat zákony! Nechápu proč, ČT nevyužila do loňského podzimu zcela nezaplněný Multiplex 3. Já jsem napsal stížnost na ČTÚ, ale po týdnu jsem se nedočkal žádné odpovědi. Tak uvidíme, co se z toho vyklube.