Narazili jste tady na zajímavou věc, kterou bych osobně označil jako kancelářského šotka nebo jako špatnou synchronizaci, či špatné načasování jednotlivých kroků nebo-li neví prává, co dělá levá a opačně...
Podívejme se na situaci takto.
Měl jsem 4 karty Sky Link. 2 nové ICE a dvě staré CWR.
Protože pro svoji potřebu nepotřebuji 4 karty.
A protože nechci platit 4x 29,-
Rozhodl jsem se postupovat následovně.
Jednu ICE kartu si ponechat a co si si na ní platit, třeba HD Plus nebo Kombi, patrně to budu i střídat. Tedy např. půl roku jedno, potom zase třeba půl roku jiné apod. K tomu třeba nějaký filmový. Dle nálady chutě a potřeb.
Tak a ostatní 3 karty, tedy jednu ICE a dvě CWR darovat známým, kteří přislíbili, že je budou používat, tedy platit ten servisní poplatek 29,- a na druhou stranu tím ušetřili 2 000 kč vstup, protože karty dostali zadarmo...
Tak karta ICE byla převedena ihned. Tedy už je registrace na nového majitele. Už je i papírově jeho a je vše OK. Tedy tu už papírově nemám. Ovšem karty CWR zatím převedeny nebyly. Ač o všechny 3 převody jsem zažádal stejně, tedy v jeden den.
Tak a nyní se vmysleme do situace, že by mi přišla do schránky jakási karta výměna.
Tak samozřejmě nevidím důvod proč bych na to měl reagovat ? Karty už fyzicky nemám. A už vůbec nemíním chodit někam na nějakou poštu. Takže samozřejmě na to nezareaguji. Pak tedy zmíněné karty těm lidem propadnou ? Pak mají nejspíše smůlu. A s nimi i Sky Link neboť se zbytečně připravil o 2 platící lidi.
Takže dle mého názoru správný postup měl být ten, že napřed měli udělat převody...
A pak začít rozesílat karty.
Ale oni do poslední chvíle tajili informaci o poplatku a pak ho oznámili. S tím, že platí od září.
Ale zároveň začali rozesílat karty.
Já si myslím, že měli nechat čas do toho září aby to lidé stačili převést mezi sebou a pak teprve už novým majitelům měli rozesílat karty. Tedy řekl bych, že se to oznámení o poplatcích někde příliš pozdrželo nebo se rozesílání karet nepředloženě uspíšilo apod. No nic méně ať dělají, jak míní a jak umí.
U mne je situace taková, že já svoji placenou kartu ICE mám.
Jeden můj známý ode mne jednu ICE kartu dostal a ta už je jeho, od platby 29,- je tam na 2 roky osvobozen.
No a dvě karty CWR čekají na převod. Čili je na Sky link zda je převede na nové majitele nebo bude rozesílat nějaké nesmysly bývalým majitelům.